Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cem S.

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cem S. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    gaziantep
  • Arabam:
    focus 1.6 Tdci Titanium
  • Meslek:
    dış ticaret
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Cem S.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

13

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Turhan Bey merhaba, Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım o renkli sıvıdan koydu çünkü yarım gaz doldurdu ( havaya göre daha iyi basınç yapsın diye ) Cumartesi günü tekrar getir bakalım dedi. Belki benim gibi bu tür problemi yaşan bir üye olur umudu ile paylaşmak istedim konuyu. Gaziantep'te klima olmassa olmaz
  2. Merhaba intercooler hortumu delinmiş olabilir kontrol ettirmenizde fayda var
  3. Arkadaşlar Merhaba, Aracımın klima gazı bitmişti gaz doldurmak için Klimacı'ya gittim kaçak testi yaptı her yeri köpük ile denedi ve klima radyatörün de kaçak olduğu tespit edildi ve onarım işlemi yapıldı ( onarım işleminden sonra radyatör test edildi ve sorun olmadığı görüldü ) bu işlemden sonra tekrar test yapıldı hava basıncı vererek 250 mili bara basıncı sabitledik ve beklemeye başladık 20 dk sonra basınç saatinde milimlik bir oynama gerçekleşti yani 249 - 248 mili bara düştü saat, usta kılcal bir kaçak olduğunu bunu bulmanın çok zor olduğu söyledi. Şimdilik yarım hava bastık bakalım gaz bitecek mi diye, sabah çalıştırdım bir sıkıntı yoktu ama korkuyorum yine gaz kaçar diye. Sizce muhtemel kaçak nereden olabilir ?
  4. 16.07.2018 - 100 TL Mazot ile net 260 km gittim şehir içi...38,5 kuruş yakıyor şehir içinde ( mazotu 5,75 TL'den shell'den alıyorum )
  5. Ozan Bey Teşekkür ederim. Şimdi denedim oldu --8 dakika sonra eklendi-- Benim araçta da durum böyle. Fakat benim Hız sabitleyici devreye girmiyor ışık hiç yanmıyor sizce bu sorun neden kaynaklanabilir ?
  6. Bu gauge testi star stoplu araçlarda nasıl yapıyoruz yardımcı olur musunuz ? birde benim araçta da bu ışık yanmıyor ve cc devreye girmiyor.
  7. Araç bilgisayarı kalan km olarak 28'i gösterdiğinde 5,75 TL'den 100 TL'lik ( 17,40 litre ) mazot aldım. Aracımın durumu resimdeki gibi... ( yapılan km nin tamamı şehir içi yogun sayılabilecek trafik )
  8. araç benzinli sanırım halil bey ?
  9. Tşk ederim çağdaş bey bilgilendirme için. Fluence sahibi olan arkadaşlar var hiç yakmıyor kokluyor diyorlar km'de şehir içi 25 - 30 kuruş yakıyorlarmış sözde anlamadım ben bu işi
  10. Arkadaşlar Merhaba, Aracım 2010 Model Ford Focus 1.6 tcdi 110 beygir. Aracımın yakıt tüketimiz biraz yüksek geliyor bana Bayram toplamda 290 TL yakıt aldım ( 5.75 TL / litre ) %20 Şehir için %80 şehirler arası ortalama hız 110 km/s Net : 940 Km gitti. 31 kuruş yaktı uzun yolda sıkıntı çok görmüyorum ama şehir içinde ibre hemen düşüyor yol bilgisayar ortalaması 4,8 lt / 100 km. Aracın bütün bakımları yeni yapıldı. Sizlerde durum nedir ? şehir içinde ne yakıyorsun ? bilgi paylaşırsanız sevinirim.
  11. Ümit Bey, inşallah yaşamassınız bu problemi gerçekten can sıkıcı bir durum. Çağdaş Bey, Kesinlikle 2. ustaya gidecegim hata bundan sonra bir arızayı 3 ustaya göstermeden müdale etmiyeceğim araca. Çok çektim ustalardan daha önce 1.4 albea aracıma usta 1.2 motor bujisi taktı araba yokuşta tekleme yapıyordu sırf bunun yüzünden 380 TL masraf çıkardı bana.
  12. Merhaba Ümit Bey, Aracım 2010 model 135 Bin km'de. Ustanın dediğine göre focuslarda bu parça bir defaya mahsus arıza veriyormuş. Çok değiştrdik bu parçadan diyor. Umarım sizlerin başına böyle birşey gelmez gelirde kötü bir ustaya denk gelirseniz motor değişimine kadar götürür bu ustalar alim Allah.
  13. Arkadaşlar sorun hal oldu. Yanlız şu konuda sizide uyarmış olayım. Aracı bir tamirici arkadaşa götürdüm abi turbocuya gösterelim dedi turbocu baktı turbonun acilip bakılması lazım sıkıntı var dedi 150 - 750 TL arası masraf çıkar dedi bende tamam bakalım dedim oradan ayrıldım. Ertesi gün başka bir turbocuya gösterdim adam kaputu açtı arabayı çalıştır dedi 10 saniye baktı bunun Selonid Valfi ( n75 valfi ) arızalı dedi ( resimdeki parça ) bir ustaya yönlendirdi aracı life kaldırdılar 200 TL'ye parçayı aldık 65 TL işçilik 30 dk değişim süresi ile işi halletik. Piyasada okadar çok boş beleş usta varki daha işi bilmeden yorum yapıp sizleri dünya masrafa sokabiliyor. saygılar
  14. Geçmiş olsun Anıl Bey...Bence perte çıkar... merak etmeyin
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.