Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

Focus 2 & 2.5 Yakıt Tüketim Değerleri

Emre V.

Recommended Posts

18.07.2018 - 21:02 tarihinde, Halil Alkanoğulları yazdı:

Kesinlikle bp tavsiye ediyorum.  6.30 dan 100 tl 200km gider. 201 yemez ?  senin için bi daha denicem. Şuan po 500tl 40tl beleş var onu alim bp devam ?

--5 dakika sonra eklendi--

Bp dene abi kesinlikle

Ben hep BP alıyorum. Çok mennunum. Belki de psikolojiktir ama birkaç tane denedim çoğundan. Ona en yakın iyisi Shell'dir. Bu da benim görüşüm tabii

• Like 1

• 6 months later...

Bu güntoplam 190km yol yaptım. 
Bunun 90 km si akıcı otoban trafiği geri kalani ise neredeyse tamamı otoban dur kalk,köprü trafiği (iş saati) ve şehir ici ( trafik ışıkları, şuraya buraya uğra ). 
Ortalama Yakıt : 6.4LT/100Km
Araç : Focus 2 1.6 Tdci
NOT : Eskiden akıcı trafikte bile 8 litreden aşağıyı çok zor görüyordum bu değer beni şok etti. Ama kullanımıma dikkat ettim elimden geldiğince hep 100-130 arası ve motor freni vs. kullanarak hafif hypermiling. Sadece bir ara otobanda 130 ve üstü gittim yaklaşık 30-40 km ama gerisi hep cruse control açık sakin sakin.
Toplam maliyet : 74-75 Tl
Euro Diesel Litre Fiyatı : 6.10
Km'de yaktığı (kuruş hesabı) : 39-40 kuruş