Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

M.Emre.S

Üye
  • Toplam İleti

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

M.Emre.S Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '07 Focus 2 1.6 Tdci Ghia
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

M.Emre.S's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Ben daha önce süratle de sorun yaşadım ama mng ve yurtiçi çok ufak sorunlar yaşadım diyebilirim. Genellikle hep yurtiçi ve mng kullanıyorum elimden geldiğince diğerlerini de getirmelerini beklemeden direkt şubeden alıyorum.
  2. Bende çekmeköy'de oturuyorum. İki hafta önce 2 ayrı siparişim vardı biri yurtiçi kargo İzmir'den öbürü ikitelli'den aras kargoyla. İzmirden gelen ertesi gün elime ulaştı ikitelliden gelen ise 3 gün sonra zar zor gidip şubeden kendim aldım. Genel merkezlerini arıyorum şikayet ediyorum ama ne adam akıllı geri dönüş var ne de yaptırım. Gak guk diyerek geçiştiriyorlar..
  3. Aa pardon ben filtreler için zannetmiştim, yağın arkasında ki etiketin açılması, yağ tıpa şekli ve qr kod ile bakmıştım internette okuduklarımdan faydalanarak ve gelen yağ da daha yeniydi üstünde ki tarih ve yazılar tamdı.
  4. Ürünlerin üstlerinde orijinal ford logoları ve parca numaraları vardı ayrıca ford otokoç taşdelende çalışan arkadaşıma da incelettim bir sorun olmadığını belirtti..
  5. Bende eski primacy 3 lastiklerimden kurtulup goodyear efficientgrip performance a (205/55/16) geçiş yaptım epey memnunum yaklaşık 1.5 ay ve 2500 kilometre yol yaptım bunda uzun yol + şehir içi + ıslak zemin gibi bir çok koşulda test etme şansı buldum primacy 3 den sonra arabanın kaderi değişti resmen konfor, yakıt tüketimi ve aracın viraj için de ki limitleri gözle görülür hissedilir şekilde değişti. Bu arada aracım focus 2 sedan ghia 1.6 tdci. Bu goodyear efficientgrip performance lastik almak isteyen arkadaşlara ufak bir iki tane tavsiye de bulunmak istiyorum. Lastikler Türkiye'ye 2 farklı çeşit ile geliyor biri egealar ile gelen 3 kanallı modeli ki kimse memnun değil ayrıca kendim de şirkette ki araçta test ettim diyebilirim. İkinci çeşit ise benim aldığım model olan 4 kanallı, polonya üretimi olanlar. Lastik her anlamda beni memnun etti hem ses olarak hem ıslak zemin başarısı olarak hem de yakıt tüketimi olarak bu yüzden kesinlikle tavsiye ediyorum ben tanıdık bir lastikciden tanesini 325 tl den aldım gayet de memnunum aracın kaderi değişti resmen..
  6. Rica ederim ne demek, kendi işini kendin yapmak en güzeli ben de elimden geldiği kadar her şeyi kendim yapmaya çalışıyorum ama tabii ki yetersiz kaldığım yerler oluyor o zaman da güvendiğim ve bildiğim ustalardan yardım alıyorum. Bir de sileceksepeti.com ü önerebilirim orada silecek haricinde bosch'un yani oem olarak filtre seti satılıyordu. Eski aracıma almıştım epey de memnun kalmıştım. Yağ olarak da hepsiburada'nın kendi sattığı ürünlerden almıştım aralık ayında memnun da kalmıştım Motul du piyasada sahtesi epey olduğu için güvenilir yerlerden almak gerekiyor ki gelen ürün de orijinaldı. Başka site de önermesine öneririm ancak kullanmadığım test edip deneyimlemediğim yeri de sizlere önermek istemem, malum altından ne çıkacağı belli olmuyor her zaman ?
  7. İnternet üzerinden, 2cr ankara diye bir firma var eğer instagram üzerinden ulaşırsanız oem/orijinal veya yan sanayi olarak yardımcı olabilirler. Ben geçen bakim oradan almıştım filtreleri memnun kaldım. Ama sanayide ki parçacılara da sorabilirsiniz eğer fiyat farkı aşırı değilse oradan da alabilirsiniz bence. Yağ olarak da internette kaliteli ve güvenli sitelerde indirim kovaliyorum bulunca da alıyorum. Eger istanbul ve anadolu yakasında iseniz kaliteli ve tanıdık isini de düzgün yapan ustalarımız mevcut :))
  8. Ellerinize emeklerinize sağlık çok teşekkürler..
  9. Benzer bir sorun bende de var benim aracım mk2.5 değil mk2 ama muhtemelen aynıdır. Sol arka kapıda ki mid oluyor galiba bas ve tizlerde cızırtı yapıyor bende DIY olarak kendim değiştirmeyi düşünüyorum henüz vaktim yok.. Buraya da başka arkadaşlar cevap yazarsa haberim olsun diye #rez olarak bırakayım..
  10. Bu güntoplam 190km yol yaptım. Bunun 90 km si akıcı otoban trafiği geri kalani ise neredeyse tamamı otoban dur kalk,köprü trafiği (iş saati) ve şehir ici ( trafik ışıkları, şuraya buraya uğra ). Ortalama Yakıt : 6.4LT/100Km Araç : Focus 2 1.6 Tdci NOT : Eskiden akıcı trafikte bile 8 litreden aşağıyı çok zor görüyordum bu değer beni şok etti. Ama kullanımıma dikkat ettim elimden geldiğince hep 100-130 arası ve motor freni vs. kullanarak hafif hypermiling. Sadece bir ara otobanda 130 ve üstü gittim yaklaşık 30-40 km ama gerisi hep cruse control açık sakin sakin. Toplam maliyet : 74-75 Tl Euro Diesel Litre Fiyatı : 6.10 Km'de yaktığı (kuruş hesabı) : 39-40 kuruş
  11. Bana hem döşemeyi hem de plastik aksamı temizlemesi saçma geldi açıkçası. Ama kullanmadım yorum yapamam, deforme ediyor da olabilir gibi bir unsur da var kenarda.. Bende aracı 6 ay önce aldım, valet pro carpet cleaner ile temizledim koltukları herhangi bir sorun olmadı. Ve gayet teniz oldu.. Tokyo Garageyi öneririm bu arada gerçekten güzel işçiliği var. Bir de detailing işinde kurumsaldan çok butik yerler daha mantıklı geliyor bana daha özenli davranıldığını düşünüyorum..
  12. İlk aldığımız da bende fazla diyordum arkadaşın f2.5 de 7.5 - 8 yakıyor ki üç aşağı yol senaryolarımız benzer..
  13. Okey, neyse yakında birbirimizi daha iyi tanırız umarım ve yanlış anlaşılmalar olmaz..
  14. Sizi anlayamadım, evet yakıt tüketimi bana yüksek geldi demiş ( ilk defa dizel araç kullanıyorsa gayet doğal bir şey ) ve bunu nasıl düşürebileceğini sormuş ama Olcay Bey ise uzun yol ve sabit hız demiş bu bir çözüm müdür ? Bence; değil, dolaylı yoldan belki. Demek o ki adam zaten şehir içi kullanıyor anlaşılan ki yakıt 7.5 civarında, sırf yakıt düşsün diye de 80 sabit uzun yol yapacak hali yok dhfjdjfj onun yerine daha etkili ve efektif bilgiler vermek daha sağlıklı olacaktır ve 'mantıklı' olacaktır.
  15. Yani adam şehir ici kullanmak amacı ile almışsa uzun yol ??? Bence gayet normal değer, ben istanbul sıkışık trafik veya kısa mesafe ( motor soğumadan git gel vb. ) 7.5 - 8 arası yakıyorum ama bulduğum boşluklarda da affetmeyip gazladigim zaman. Ama ekonomi yaparsam 7-7.5 seviyesine düşüyor.. Ekonomi yaparsam dediğim mesela aracı elimden geldiğince durdurmuyorum ( araç en fazla kalkışlarda yakıt harcar ) onun yerine adamla aramda bir, iki arabalık yer bırakıyorum 1. Viteste ayağımı debriyajdan çekip çok hafif gaz ile yürütüyorum. Bunu internette araştırarak çok daha fazla bilgi edinebilirsin.. Hypermiling olarak araştırırsan daha geniş çaplı bulabilirsin..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.