Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Tdci Cvt Yakıt Tüketimi Fazla Mı?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bence gayet normal benim 2013 f3'te şehir içi agresif kullandığımda 7,6 litre yakıyor eğer düzgün kullanırsam bu oran 6 litreye düşüyor. Şehir dışında 4,2 litreyi gördüm(İZMİR-KOCAELİ arası ortalama 95km/saat hızla).

• Yanıt 32
  • Görüntüleme 7,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ömer akman
    ömer akman

şaka gibi gelecek ama f3 tdcı var yakıt tüketimi full şehir içi 8 lt gösteriyo resimde çekip yükleyebilirim

Yanıtlama zamanı:

Ozaman bizim hesap tutmadı bu araç neden fazla yakar(gaza parmak ucumla dokunmama rağmen) tahmininiz varmı  

6.9 ile 8 arasında uçuk bir fark yok, trafik ve yol şartları önemli, en önemlisi sürücü tabii. eğer bakımı geçmediyse dert edilcek bir durum yok bence.

Yanıtlama zamanı:

Istanbul trafiginde surekli dur kalk yapmama ragmen 5.4 u gecemedim.sizin degerleri gorunce sasmamak elde degil.sanirim sizler F1 pilotusunuz ;)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

hava filtresi dolmuş olabilir lastik basınçlarına bakın aklıma gelenler bunlar. birde şehir dışıda yakıtı çok mu

Hava filtresi yeni değişti lastiklerde jantlarla beraber takıldı yani onada yeni bakıldı. Henüz şehir dışına çıkmadım çıktığımda birde ona bakarım ama sizin bahsettiğiniz değerlere göre benimki çok fazla.

Istanbul trafiginde surekli dur kalk yapmama ragmen 5.4 u gecemedim.sizin degerleri gorunce sasmamak elde degil.sanirim sizler F1 pilotusunuz

Gaza parmak ucuyla basıyorum şaka değil ani hızlanmalardan kaçınıyorum sırf bu ortalama düşsün diye biraz bassam 10 ları görecek heralde 

Yanıtlama zamanı:

servise gösterin çok yakıyo diye belli ki bi ayarında bozukluk var ben dolu dolu kullanıyorum ve kullandığım yerde trafik felaket diyebilirim ümraniyede oturanlar bilir zaten burda ki trafiği off birde metrobüs yapıyolar ki 3 şeritli yolu kapatmışlar kaldırımı söküp yolu ordan vermişler.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

depo doldurma hesabı ile YB sağlamasını yapın.

Cem Bey parmak ucuyla basma operasyonuyla ortalama yakıt yol bilgisayarında 7 ye düştü. dün akşam da depo doldurma hesabı yaptım 7.5 çıktı. Bu değerler bence hala yüksek(diğer arkadaşların araçlarıyla kıyaslandığında) 

Yanıtlama zamanı:

Cem Bey parmak ucuyla basma operasyonuyla ortalama yakıt yol bilgisayarında 7 ye düştü. dün akşam da depo doldurma hesabı yaptım 7.5 çıktı. Bu değerler bence hala yüksek(diğer arkadaşların araçlarıyla kıyaslandığında) 

Bence değil.

Yol ve kullanım şartları çok değiştirir.

Yazan arkadaşlar bazen yakaladıkları en düşük değeri verebiliyorlar, her zaman tekrarlanabilir olmuyor.

Yazanlar aynı aracı kullanmıyorlar.

CVT şanzıman +1,5L demektir.

Yani bence gereksiz eziyyet ediyorsunuz kendinize...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hangi diğer arkadaşlar ile kıyaslıyorsunuz . Akıl alır gibi değil yukarıda teknik veriler açıkça verilmiş sayın meslektaş

İsimlerine bakmaya erindim konunun başında yazan arkadaşlara göre söyledim bide bizim burdan bi arkadaş almış 2011 model benzinli tüp yok kendim gördüm ortalama 7.6 gösteriyo benle aynı ya bu anormal değilmi sadece şanszuman manuel olnun arabada :) 

otomatik rahatlıgı diyerek avunacaz o zaman :) 

Yanıtlama zamanı:

Bende focus 2.5 tdci 109 hp kullaniyorum dun beylikduzunden floryaya gittik trafigi tahmin edersiniz , oradan da halice gittim tekrar geri dondum ve dpf biraz temizlesin diye yuksek devirde kullandim eve geldigimde ortalama yakitim 5.7 , aslinda birazda yuksek devirli kullanmama ragmen. Sasirdim :)

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar 2 gün önce egzozdan çıkan siyah dumanla arkamı göremez hale geldim dün sabah ustaya gittik turbo hortumu patlamış. Arkadaşlar da saolsun daha öncede çıkan siyah dumanı benim bildiğimi sanıp bana söylememişler. Muhtemelen hortum en başından beri patlaktı. Dün akşam yakıt ölçümü yaptım ortalamada 5'e düştü sanırım bu değerler artık normal içim rahatladı. :)

Yanıtlama zamanı:

Cem Abi; CVT nin manuelden az yakması gerekmez mi? Birinde sürücünün insafına kalmış vitesi verimli kullanmak diğerinde her an verim almak üzerine kurulu otomatik bir sistem var.

CVT Jazz manuelde 2 litre az yakıyor 100km. de?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.