Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Astra & Focus


Soner Yaz

Önerilen Mesajlar

Merhabalar,

2012-2013 1,3 dizel sport astra ile 1,6 titaium focus arasında kaldım.

astrada; Vergi düşük, bakım ücretleri yüksek, Bugün aldığım fiyat ile 1,5-2 sen sonra satarsam çok değeri düşer gibi geliyor.
Focus; Vergi yüksek, forumdan gördüğüm üzere bakım ücretleri 400tl altı, 1,5-2 sene sonra satarsan pek değer kaybetmez gibi geliyor.

Astra bana çok iyimser gibi geliyor 2012 alırsam garantiden düşmüş olacak, bakımlarını dışarıdan yaptırısam düşük fiyata yaptırırım.Ama dediğim gibi değeri düşebilir.

Kafam çok karışık. 

max. 55bine çıkabilirim.
max. 20bin km ye kadar, araç arıyorum 

görüşlerinizi bekliyorum.

Bir kaç bulduğum araçlar;

 - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-full-full-yeni-astra-148390905/detay/
 - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-ford-focus-titanyum-3-1.6-tdci-plus-paket-131946549/detay/
 - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-focus-titanium-x-full-paket-sunroflu-otm-park-km-28.000-de-148571745/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-hatasiz-tertemiz-sifir-gibi-dizel-manuel-vites-148982658/detay

 

Teşekkürler.

Soner Yaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Astra'yı tercih nedeni nedir, öyle bir eğilim sezdim de?

Ekonomisi mi, görüntüsü mü?

Focus daha tutarlı motoru ve etkileyici sürüş dinamikleri ile benim ilk tercihim olur.

görüntü,ekonomi ve verginin düşük olması biraz ön plana çıkardı ama bakımları 800tl den aşağı değil,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.3 dizel astra, nam-ı diğer ''sütçü beygiri'' , ile inanın çok sıkıntı çekersiniz kalkışlarda v.s. Eğer öncesinde bir de performanslı bir araç kullandıysanız illet etmeniz çok zaman almaz. İyidir hoştur,kendine baktırır,albenisi vardır ama o motor ile olmaz. Unutmadan kısa zaman sonra 1.6 cdti motorun geleceğini hatırlamanızda fayda var. 1.3 kalkabilir ki buda 2.elde dahada değer kaybetmesi demektir. Birde şu var focus'taki o ruhu ben yakalayamamıştım astra'da(kişisel zevk tabi bu) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben olsam bunu alırdım :yeah:  en son ilandakini ...   

Park sensörleride oysaymiş keşke :)

Eskişehirde focus var, ama fiyat çok zorlar beni, fiyatı 55 e indirebilirsek süper olur :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-acil-8000-km-de-orjinal-focus-iii-147768327/detay

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eskişehirde focus var, ama fiyat çok zorlar beni, fiyatı 55 e indirebilirsek süper olur http://www.sahibinde...147768327/detay

 

1 yılda 8 bin km yol yapan adamda dizel alınca böyle benzinli ile arasında 12 de 15 bin de fark olur :D yazık bu millete neyse..

 

Acilmiş ilan telefon açıp sormak lazım 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

insignia çıkalı 5-6 sene oldu. astra da bu aracın biraz küçülmüşü ve dolayısıyla her her nekadar yeni astra da olsa yüzü eskidi. şu anda tasarım trendi daha dinamik, ütü çizgileri bir tam  ve birkaç  bölgesel ütü çizgileri olmakla birlikte daha belirgin ve kemiksi görünüm ön planda. farlar    daha keskin ve daha düz. yani aslında trend focus3. yeni corollada fena değil.

 

astra 1,3 ün mtv avantajı olsa da bir çok yorumdan motorlarının yetersiz kaldığı söyleniyor. ne kadar doğrudur bilemem. ancak f3 insanın ayağının altına öyle bir güç veriyor ki etkisine kapılmamak imkansız.

 

astranın focustan tek üstün yanı sertliği ayarlanabilir süspansiyonları ve şu anda ismini hatırlayamadığım bir çapraz gergi sistemi var. yani yola ve kullanıma göre ayarlanan süspansiyon  ve bozuk yollarda yol tutuşunun daha stabil tutan bir sistem. bu tecrübe ettiğim bir durum değil ancak opel internet sitesinden okuduklarım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

astranın focustan tek üstün yanı sertliği ayarlanabilir süspansiyonları ve şu anda ismini hatırlayamadığım bir çapraz gergi sistemi var. yani yola ve kullanıma göre ayarlanan süspansiyon  ve bozuk yollarda yol tutuşunun daha stabil tutan bir sistem. bu tecrübe ettiğim bir durum değil ancak opel internet sitesinden okuduklarım.

 

 

Sürüşe duyarlı şasi (süspansiyon sertliği ayarlanır)[FlexRide] opsiyon yani ekstra para ile onu alan sayısıda oldukça azınlık ayrıca focusun geometrisi öyle iyi ki, ayarlanmadan da her şekli tatmin edebiliyor.

 

Diğeri ise focus ve benzeri bazı araçlarda bulunan [ağır & maaliyetli] tam bağımsız çok noktadan bağlantılı arka süspansiyonlara rakip olarak yani alternatif olarak belki daha az maaliyetli ve hafiftir bilemiyorum opel kendine özel birleşim uyguluyor..[Watt’s Bağlantısı]

 

Yani bunlar artı veya eksilik durumlar değil benim tecrübe ve bilgime göre.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim şuanki aracim astra ama 1.6 115ps. Daha onceki aracim ise focus 1.6 ecoboost idi daha once yine focus 2.5 dizel kullandım. .iki aracin arti ve eksilerini yazayım .astra focus 3e göre daha geniş ve daha ferah ic hacme sahip bunun dışında çok sessiz ve süspansiyon yumuşak çukurlari focusa göre daha az hissetiriyor .ses sistemi berbat yalniz.vergi avantaji sadece 350tl focusunda bakimi en az 350 tl daha ucuzdur yani vergi avantaji icin astra alınmaz focusun ise astraya gore en guzel tarafi tabiki güçlü motoru bunun dışında yola oturuşu ve yol tutuşu birazcık daha iyi direksiyon hissi ise focusta cok güzel astradan bariz şekilde daha iyi.malzeme kalitesi olarakta iki aracta esisttir ikiside sağlam ve kaliteli malzemeden...astranin tipi focusa göre birazcık daha iyi gibi sanki ama ben suan iki aractan birini alacak olayım kesinlikle focus alırım en büyük nedenide güçlü motoru tabiki ama astranin yeni 1.6dizel 136ps motoru gelmis olsaydi direk astra alirdim..ama suan en güzel seçim focus tabiki alın pişman olmazsiniz..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.