Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

0 Focus 3 Hakkında Yardım


Galip Kaya

Soru

Arkadaşlar aranızda yeniyim ve 0 focus 3 alma arefesindeyim.Düşündüğüm araç dizel style yada titanium, karar veremiyorum ve titanium da bütçemi biraz aşıyor açıkçası.

 

Style ve titanium arasındaki farklar tam olarak nedir ? (Ford web sayfası nedense bu konuda biraz karışık geldi bana)

Style paket alıp sonradan renkli ekranlı gösterge,navi,spoiler,gündüz farları, vs taktırmak mantıklı geliyor bana.Tabi garantiyi bozuyorlarmı onu bilmiyorum.

 

Yıl sonu bu aracı almak mantıklı mı ? malum 1 ay kadar sonra 1 yaşında olacak araç.

 

Yakın zamanda araçlarla ilgili fiyat alan varsa rakamları öğrenmek isterim.Henüz bir bayiyle oturup son pazarlığı etmedim.

1.2 yada 1.4 tsı jetta , astra 1.3 cdti, hyundai i30 gibi araçları çok düşündüm ama jetta yakıt tüketimi yüzünden elendi.Diğerleri ise beklediğim kalite hissini vermedi açıkçası bana.İnşallah hayırlısı olur.Şimdiden hepinize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

 

 

BENCE KENDİNZİ ZORLAMAK İSTEMİYORSANIZ BENİM GİBİ 1.6 TDCİ 115 HP 270 NM TORK özelliğine sahip style alın..Çünkü Eğer normal standart titanium alacaksanız aralarında pek bir fark yok bildiğim kadarıyla standart titaniumda oto park yok onu opsiyon sunmuşlar birde farlar titaniumda B-Xenon style de normal yani aralarında çok büyük farklılıklar yok..bütçenizi sarsmak istemiyorsanız TDCİ STYLE Alın ben aracım 21  mayıs 2013 de trafiğe çıktı farklı şubeleri kızıştırdım adeta birbirine kattım buda benim işime yaradı ve mayıs fiyatları  style tdci kasada normalde  en düşük 57000 tl iken ben aracı 54000 tl ye aldım..şuan ki fiyatı baya artmış siteden baktım şuan aracın  liste fiyatı 59000 küsür..yani şuan almaya kalksanız 55000-56000 e rahat alırsınız...tabiki kredidesteiği kullanmazsanız...saygılar

ayrıca aşağıdaki linkten yeni focusun e-broşürünü indirin ve en son sayfadan bi kaç sayfaönce teknik özerlliklerin ce donanımların karşılaştırıldığı bir liste var ondan rahatca farklılıkları görebilirsinz

 

http://www.ford.com.tr/SBE/e-brosur-indirin/binek-araclar/p=1204974984502

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tercih edeceğiniz aracın markası ne olursa olsun; umarım kazasız-belasız, güzel günlerde kullanırsınız.

Style ve Titanium donanımları arasındaki farkları forumda bir çok yerde bulabilirsiniz; konuyla ilgili başlık da var; 

 

Bir önceki Style plus donanım bir çok extrayı içeriyordu ama 2013 ile birlikte bazı donanımlar çıkartıldı. İlk göze çarpan farklar; otomatik klima, anahtarsız çalıştırma, kol dayama, krom kaplamalar, jantlar, ambians aydınlatması, ön koltuklarda ayarlanabilir bel desteği, sportif ön koltuklar. Ayrıca bir çok eklenti paketlerle alınabiliyor ( titanium x paket, smart paket, tekno paket, sony müzik sistemi, Ford Sync-mavi diş vs. ) Paketler ve donanımlar ile ilgili bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz.

 

Bir kullanıcı olarak fikrimi sorarsanız(tabi ben 2012 yazı style plus sahibiyim; oto. park, şehir içi güvenlik, park sensorleri, ön cam ısıtma, katlanan aynalar plus pakete dahildi); iki donanım arasında aradığım ve istediğim tek malzeme kol dayama ünitesi. Bunu da farklı markalardan halledebiliyorsunuz ama orijinal meraklısı olduğum için ben yapmadım ve Otosan da orijinal kolçak ünitesi için komple değişim yapıyor 4 Bin TL gibi bir rakama ve ellerinde style bej rengi kolçak olmadığı için siyah renkli takıyorlar. Pek hoş değil anlayacağınız. 

 

Otosan yaptığı son değişikliklerle donanım işini tamamen kullanıcının seçeneğine bıraktı ve model seneleri arası donanımlarda bir karışıklık var yani siz neyi isteyip istemediğinize karar vererek aracınıza ulaşacaksınız maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ivır zıvırları bir kenara bırakırsak Titanium'da kolçak, otomatik klima, anahtarsız çalıştırma, yokuş kalkış destek sistemi var ilaveten.

Ben olsam Style alır, hatta ona bir de spor paket ekletir (tabii HB olacaksa) ve keyfime bakardım.

Yıl sonu özellikle kota doldurmaya çalışan bayide araç bulursanız cazip fiyatlara alabilirsiniz, yeni modelle beraber fiyat %2-5 artar. 


farlar titaniumda B-Xenon style de normal
Sadece X pakette geliyor Bi-Xenon farlar 
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ivır zıvırları bir kenara bırakırsak Titanium'da kolçak, otomatik klima, anahtarsız çalıştırma, yokuş kalkış destek sistemi var ilaveten. Ben olsam Style alır, hatta ona bir de spor paket ekletir (tabii HB olacaksa) ve keyfime bakardım.
 

 

style seviyesine spor paket eklendiğini sanmıyorum.gerçi muhtemelen 18" jant 5cm yay st spoiler  kombinasyonu yapıcam  spor paket çok önemli deil benim için.ama diğer titanium özellikleri ilgimi çekiyor gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

liste fiyatında 2500 TL. fark varken titanium derim. Bu kadar fark için sonradan pişman olmayın.

 

Orta konsol , klima , anahtarsız çalıştırma , koltuklar , vs. vs. için 2500 TL.  fark  çok uygun

 

spor paket trend hariç her donanımda mevcut ama arkadaş bütçeyi zorlamaktan bahsediyorsa 3000 TL. ona vermektense titanium almak daha doğru olur gibi geliyor.

 

smart paketin en iyi tarafı sony müzik sistemi göreceli katlanır ayna ama oto park sadece merak edenlere göstermek için kullandım. onu bile ekletmeye gerek yok kanımca

 

tabi ki bunlar titanium kullanıcısı olarak kendi fikrim

 

zaten versiyonlarda  tercih , ihtiyaç ve zevklere göre şekilleniyor. Tabi birde pazarlama stratejisi var ama  konu dışı sanırım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sonradan jant ve yay için yapacağınız masrafı gidip direk titanium alarak daha mantıklı bir karar vermiş olursunuz diye düşünüyorum. Hiç düşünmeden kesinlikle titanium almalısınız. Style alır iseniz özellikle dijital klima, kol dayama ve anahtarsız çalıştırmayı çok arayabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, "Focus GarajıFocus IIIGenel Bilgiler" kategorisinden "Focus GarajıFocus IIISorular ve Sorunlar" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben de style plus paket sahibiyim.Kolçak dışında keşke titanium olsaydı demedim .Style ya da titanium hangisini tercih ederseniz edin o saydığınız araçlardan çok daha iyi bir seçim yaptığınızı focus size hemen hissettirecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eski donanım şeylerini boş yere anlatıp kafa karıştırmasanız ne iyi olurdu..Neyse..

 

Yukarda bizim sitenin hazırladığı başlık var.Genel bölümde başlık açarken azcık yani 3 sn aşağı inseniz zaten bulacaktınız bunları neyse. Oradan bakın.

 

Fiyatlar hakkında ise ford.com.tr'ye bakarak plan yapmayın gidin tüm araç için pazarlık yapın daha sonra kafanızda birşey oluşsun.İmkan var ise minimum Titanium bakın arada 3 bin lira var yok %100 değer. 

 

Kolay Gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu tarz forumlarda aktif olmadim yanlis yere yanlis konu actiysam kusura bakmasin kimse...

Kafam karismisti toparlamak adina boyle bi konu actim...

Neyse..bi tanidigim vasitasiyla forddan personel indirimi alma ihtimalim var titanium icin 56000 tl gibi bitirmeye calisiyorum...ama bi yandada style paket 53000 e malolcak..aradaki farka degermi karar veremiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bunlara sonradan ihtiyaç duyacaksanız 3.000 lira birşey değil. Sonradan ihtiyaç duyarsanız bırak 3'ü 5 bin'e bile tamamlayamazsınız.Belki 10 bin :D

Bunun kararını biz veremeyiz.

 

Ben koyu olarak işaretledim kendimin beklentilerini 50 bin üzeri para veriyorsam bunları isterim.

 

Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar
Deri kaplı direksiyon simidi & vites topuzu
Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu
Sürücü ve ön yolcu koltuğunda ayarlanabilir bel desteği
Ön koltuk kol dayanağı ve kapaklı eşya saklama bölmesi
"Ford Power" Anahtarsız Çalıştırma Sistemi
Çift Bölgeli İklim Kontrollü Otomatik Klima
Led iç ortam aydınlatması
Yokuş Kalkış Desteği (HLA)

Ford SYNC (BlueTooth)
Parlak siyah ön alt ızgara
Spor ön koltuklar
Lüks Tavan Kumaşı
Yumuşak Dokulu Ön Trimler

Led Arka Stoplar (Hatchback ve StationWagon)
Isıtmalı Silecekler (Püskürtme memesi)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Deri kaplı direksiyon simidi & vites topuzu Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Sürücü ve ön yolcu koltuğunda ayarlanabilir bel desteği Ön koltuk kol dayanağı ve kapaklı eşya saklama bölmesi "Ford Power" Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Çift Bölgeli İklim Kontrollü Otomatik Klima Led iç ortam aydınlatması Yokuş Kalkış Desteği (HLA) Ford SYNC (BlueTooth) Parlak siyah ön alt ızgara Spor ön koltuklar Lüks Tavan Kumaşı Yumuşak Dokulu Ön Trimler Led Arka Stoplar (Hatchback ve StationWagon) Isıtmalı Silecekler (Püskürtme memesi)

 

teşekkür ederim başından beri aradığım cvp buydu aslında...titaniumun net olarak style den artı özellikleri...

 

peki  Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar  bunlar araç kitlendiğinde kendiğiliğinden katlanıyormu yada düğmeyle

Led iç ortam aydınlatması               ledler renk değiştirmiyor sanırım ve sadece ön tarafta var..doğrumu ?

Led Arka Stoplar (Hatchback ve StationWagon)                 bu stoplar sadece x paketle geliyor diye biliyodum

titaniumda oto.park ve ön park sensörleride var sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aradaki farklar donanım listesinden daha fazla tavan döşemesi lambaları bile farklı. Bildigim kadarıyla plastikler daha yumuşak vs. Her zaman alınabileceğin en dolusunu almak lazım bence sonra pişmanlık oluyor. Keske X paketim ve sunroofumda olsaydı mesela :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.