Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mertkan Özen

Üye
  • Toplam İleti

    48
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mertkan Özen tarafından yazılan her şey

  1. Bildiğim kadarıyla hepsi 16cm. Belki arkalar 13 olabilir. Sadece hoparlör değişimi ile güzel bir netlik yakalayabilirsiniz anfi kullanmadan. Tavsiyem önlere güzel bir compenant, arkalara da aynı markanın aynı modeli olan 1 takım koaksiyel hoparlör taktırmanızdır. Marka olarak olmuşken iyisi olsun derim. Focal, Hertz, İnfinity, İmpact, DLS gibi markalara bütçeye uygun bir şekilde inceleyiniz. Ama ses işinin sonu yoktur bir sefer olsun tatmin etsin. Kullandığım üründen örnek vereyim. Anfi ilede kullandım anfisizde kullandım hala kullanıyorum memnunum. Focal PS165 ürününe bakabilirsiniz. Fiyat olarakta iyidir ses olarakta gayet temizdir.
  2. Ford garanti hizmetleri konusunda çok iyidir. Mühtemelen şanzıuman komple veya belirli parçaları garantiden değiştirilecek.
  3. Bizim focus 3 te de BRC takılı iyi montajla sıfır sıkıntı binebilirsiniz. Performans farkınıda rallyci değilseniz anlayamazsınız. Markadan ziyade herşeyin başı işçilik. Bi usta atiker takar sıfır hata binersiniz, bir usta prins gibi dünya markasını takar parayla rezil olursunuz. İşçilik çok çok önemli bir konu.
  4. Tahmine dayalı olarak söylüyorum 1000 TL yi rahatlıkla bulur.
  5. Yarın depoyu fulleyeyim o zaman Buna sevindim en son sağlam kitlemişlerdi LPG ye.
  6. Mertkan Özen

    Honda Civic

    Bu araç idarelik toplanmış ve yandan hasar olarak gösterilmiş. Muhtemelen önden ve alttan sağlam bi darbe almışa benziyor ancak ön taraf idarelik korkutmaması için toplanmış ve bu şekilde satılıyor. Otomatik şanzuman hondalarda kolay bozulmaz ancak bozulursa tamiri çok zor olur eski bir hondacı olarak söylüyorum. Bence uzak durun. Tabiki bunlar şahsi fikrim...
  7. 2011 Haziran Üretim Focus 3 Bridgestone ER300 215 55 16
  8. Aynen öyle kasislerde gıcırtı sesi vardı. Viraj demir lastiği dendi değişti ancak devam etti son olarak tablalar dendi onlar değişti sorun düzeldi. Çok hafif bir boşluk varmış ve burçlar eskimiş.
  9. Aks keçesi, sol ön kapı menteşesi, viraj demir lastiği ve sağ sol alt tabla grubu ( salıncak ) değişti. Sanırım sırada farlar var soyulmalar başladı vernik atması gibi.
  10. Mertkan Özen

    Astra & Focus

    1.3 astrayı kullandım kafayı yersiniz onunla ben çünkü yemeye yaklaştım 20 dakikalık bir test sürüşü ile. Evet astra alınabılır ancak 1.4 turbo cosmo'dan aşağısı alınmaz titanium focusla kıyaslarsak. Dizel için opelden uzak durun derim ancak 1.4 turbo gerçekten güzel ve atik. Konfor donanım vs. focus ile birbirine yakın sayılırlar. Ancak astranın AFL far sistemine ve flexiride şasi sistemine bayılıyorum.
  11. Bu çok güzeldi çok güldüm
  12. Aranızdaki tek sorun bence "güven"...
  13. Kış lastiği almak istemeyenlerin böyle yapması daha iyi bence. Hem lastik masrafı yok hemde yolda yaz lastiğiyle en ufak birşeyde aracımızın maddi zarara uğrama şansı yok. Almamda almam diyenler için çok mantıklı toplu taşıma.. Kesinlikle katılıyorum.. İsterseniz yok isterseniz var diyebilirsiniz tabiki. Ancak soğuk ve kuru zeminde mutlaka frenlemede veya tutunmada bir fark olacaktır. Tabiki bu benim şahsi görüşüm.. Bu arada Adrenalin serisi gerçekten mükemmel bir lastik bir çok testlerde gösterildi. ER300 lerim bittiği zaman araç satılmazsa kesinlikle Adranalin serisi alacağım..
  14. Öncelikle kar lastiği tabirini yanlış buluyorum. Kış tipi lastik daha doğru olacaktır. Kış lastiklerinin amacı aslında karda iyi tutunma sağlaması değildir yalnızca. Bunun yanında kullandığımız standart 4 mevsim veya yaz lastiği diye geçen lastikler. 6 7 derece hava sıcaklarının altına indiği zaman yapısı ve hamurları gereği yüksek oranda sertleşecek ve tutunmayı büyük ölçüde değiştirecektir. Kar yağmıyor burada diyipte almaya gerek yok denmesi mantıksız. Şöyle bir örnekleme vereyim; hava sıcaklığı 3 derece olsun zemin kuru olsun. Aynı şartlarda aynı şekilde frenleyerek durulduğunda bariz bir şekilde kış tipi lastik daha önce duracaktır yaz lastiğine veya 4 mevsim lastiğe oranla. Çünkü hamurları farklıdır. Kar için değil soğuk havalar için tasarlanmıştır aslında... Bu arada en iyi lastiğe gelirsek araştırmalarıma ve kullandığım lastiklere göre söylüyorum tabiki benim şahsi yorumumdur. Ancak şöyle bir durum var brigstone kesinlikle küçümsenecek bir marka değil. Hele hele japon üretimi ise... Saygılarımla....
  15. Bulabilirseniz brigistone ice cruiser 5000 tavsiye ederim 3 kıştır kullanıyorum mükemmel. Bulamazsanız da alınacak en iyi lastık bence brigistone LM32.
  16. Benim araçta 1.6 ti vct focus 3. Aracım lpg li ve lpg geçiş sıcaklığı motor suyu 30 dereceye geldiği an lpg ye geçiyor sabahları. Özellikle dikkat ediyorum ibre kımıldamaya başladığı an lpg ye geçiyor. Yani ibre ilk oynadığında motor sıcaklığı 30 35 derece civarında oluyor. Çoğumuzu da belki bu aldatıyor ibre 85 90 gösteriyor ancak gerçek sıcaklık aslında 30 40 derece civarlarında oluyor. Tabii bir çoğumuz görüyoruz 85 90 da ibreyi hadi basalım bakalım diyerek bir güzel çizdiriyoruz motorumuzu yavaş yavaş. Bu saçmalığı hiç çözemedim. Önceden honda civicimiz vardı 2010 model dijitaldi hararet göstergesi. ve saat gibiydi 1 diş 2 diş 3 diş gidiyordu 7 8 dişe geldiğinde 85 90 derecelere ulaşıyordu. Ancak focustan böyle birşey beklemezdim...
  17. + kablonun rengini bulursam çok zor olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu kablo bir şekilde araç kabinine girdiğini tahmin ediyorum. Kabloyu bulursam zaten kapı içinden kablo çekmeme gerek yok ulaştığım en kolay noktadan torpido altından veya motor kaputu kısmından herhangi bir yerden aynaya giden sinyal kablosunun + ucundan bir " T " çekmem yeterli olacak.
  18. Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ses sistemi konusunda gördüm. Vidaların yerlerini biliyorum ancak vidaları söktükten sonra ne tarafa doğru sağlıklı bir şekilde çıkarmam gerektiğini bilmiyorum. Kapıyı sökemezsem dediğiniz gibi aynanın içinden ulaşmaya çalışacağım en azından + kutubun rengini görürsem torpido kısmından kabloyu yakalayabilirim buda bana yeterli olur.
  19. Neden ? Bu kadar zor mu ? Hiç düzgünce çıkartıp takmayı başarabilen bir kullanıcı yok mu acaba ?
  20. Merhabalar; aracıma amerikan park uygulaması yapmak istiyorum ve yapmışken aynalarıda yapmak istiyorum. Sorum şudur; ayna sinyallerinin elektrik tesisatına ulaşmam için sanırım kapı trimini sökmem gerekiyor. Nasıl sökebilirim hangi sırayla gitmeliyim kaş yaparken göz çıkarmak istemiyorum. Veya nerden daha kolay ulaşabilirim bu ayna sinyal kablosuna. Bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. Hepinize iyi forumlar...
  21. Mertkan Özen

    Lpg Önerisi

    Focus 3 ümde BRC takılı. 0 sıkıntı 0 kayıp. %40 ekonomi. Bir kere bile arıza lambam yanmadı. iyi bir ayar ve iyi bir montajla kesinlikle lpg den kaynaklı arıza yakmazsınız bunu unutmayın. Prins falan hiç bakmayın focusa gereksiz pahalı bir marka. Focus prinsi haketmiyor da diyebiliriz BRC yi tavsiye ederim uygun fiyat yüksek kalite.
  22. Otomatik şanzumanlarda yağ inanın motor yağından daha da önemli diyebilirim. Çünkü daha önce otomatik araç kullanmış birisi olarak söylüyorum. Orjinal yağından kesinlikle ama kesinlikle şaşmayın. Yetkili servis ne koyuyorsa aynı yağı koydurtun mutlaka. Yakıtta performansta ve konfor da hissedilir bir fark olacağını düşünüyorum. En azından eski hondamda böyleydi.
  23. Sonradan jant ve yay için yapacağınız masrafı gidip direk titanium alarak daha mantıklı bir karar vermiş olursunuz diye düşünüyorum. Hiç düşünmeden kesinlikle titanium almalısınız. Style alır iseniz özellikle dijital klima, kol dayama ve anahtarsız çalıştırmayı çok arayabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.