Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Yol Tutuş

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Başlık sahibi için mi bu sözler?

Hayır, kim yazdığını hatırlamıyorum bile;bi bakayım, recai beymiş kendisini tanımıyorum :)

Tanıdığınız veya referans alabileceğiniz kişi ve kişiler için dedim

• Yanıt 73
  • Görüntüleme 20k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Berk konuyu gündeme getirdiğinde de yazmıştım yine yazayım. Focus'un tüm serilerini kullandım, hepsinin de sınırını bilecek kadar deneyimli sayarım kendimi, sınırı bulmayı da beceririm, o konuda da k

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Valla mıcırlı yolda Focus 3, Focus 2, Focus 1, Audi A5, VW Golf, Mercedes A vs gibi önden çekişli araçları peş peşe aynı viraja sokalım. İlk giren araba 70 le kayıyorsa son giren araba da 70 le kayaca

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bu ne demek şimdi, "gezmek", gidip gelmek mi, kasanın yatması mı, lastikler bu esnada kayıyor mu? Daha önce de yazdım viraja gereğinden hızlı girer ve ayağınızı gazda sabit tutarsanız Focus diğer pek

Yanıtlama zamanı:

Hayır, kim yazdığını hatırlamıyorum bile;bi bakayım, recai beymiş kendisini tanımıyorum :)

Tanıdığınız veya referans alabileceğiniz kişi ve kişiler için dedim

Anlıyorum.Başlık sahibine inanıyoruz ,inanmasam yazmam zaten bişey.Yol tutuş olayı göreceli ama ortak bir alanda karşılaştırma yapabilsek güzel paylaşımlar olur düşüncesindeyim :yeah:

Yanıtlama zamanı:

Berk konuyu gündeme getirdiğinde de yazmıştım yine yazayım.

Focus'un tüm serilerini kullandım, hepsinin de sınırını bilecek kadar deneyimli sayarım kendimi, sınırı bulmayı da beceririm, o konuda da kuşkunuz olmasın ve Fatih'ün düşündüğünün aksine hemen tüm araçların kendine has birbirine pek benzemeyen yol tutuş özellikleri vardır limitte, deneyimli biri bunu pekala ayırt edebilir.

FIII daha fazla yatan, daha konfor odaklı bir süspansiyona sahip, bu kısa turlu ve hızlı tepkili direksiyon ile birleştiğinde başta bir tedirginlik yaratıyor. Ayrıca yine sessizliği ve konforu ile eski serilere göre hızını daha az göstermeyi beceriyor.

Bunları alt alta koyduğunuzda aslında viraj hız limitleri değişmeyen ancak sürüşte daha oynak hissi veren bir araç ile karşı karşıyayız.

Daha yeni Datça ve Bozburun yarımadalarında 500 km'ye yakın yol yaptım, geniş - dar, düzü hemen hiç olmayan, inen - çıkan yollarda çoğu insanın "deli gibi" diye tabir edeceği şekilde dolaştım, sollama isteklerimde hızlanıp yol vermemeye çalışan araçlar oldu, geçemediğim ve saniyeler içinde gözden uzaklaşamadığım araç olmadı, ve bu süreçte sadece birkaç kere ESP arkayı toparladı, tabii tam kontraya başlamışken hevesim yarıda kaldı maalesef.

Bütün bunları övünmek adına yazmıyorum yanlış anlaşılmasın yol şartlarına göre uygun kullanıldığında süspansiyon sistemi 182 PS'lik motorun gücüne bile uyum sağlayacak başarıda, hızlı ve düzgün tepkili, artı bir de konforlu...

Hissiyata bakarsanız benim 3 kapı Sport Trend 2000 motorlu FI en iyisi idi, ama bununla da onunla döndüğüm hızlarda aynı virajları kolaylıkla dönüyorum.

Gevşek yüzeyli yollarda limit denemek anlamsız olur, aracı değerlendirmek de öyle, ancak o durumlarda da ESP'nin çok düzgün çalıştığını söyleyebilirim.

Hissiyatı düzeltmek için coil-over iyi giderdi, ayrı konu.

Aman Sevgili Meslektaşım ve de Forumdaşım,

Bu kadar risk almayın. Hem bize hem de vatana lazımsınız. Ama itiraf edeyim viraj gördüğüm zaman benim de dişim uzayıp canavarlaşıyorum.

Ahh bir de şu ESP olmasaydı iyiydi

Yanıtlama zamanı:

aracını hiç tarttıran var mı? ruhsattaki ağırlığı teyit ediyor mu merak ediyorum doğrusu.

Yanıtlama zamanı:

ruhsatta zaten doğru yazmıyor ki :D

ford a mı inanacağız, ruhsata mı şaşırdık.. motor cc bile ford a göre 1 cc hatalı.. ford 999, ruhsatta 998..

ağırlıkta dizel ağırlığı yazılmış bende 1370 mi ne yazıyordu.. ford a göre 1306 kg sedan 1.0

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

aracını hiç tarttıran var mı?

Ben tarttırmıştım.

Yarım depodan çok az bir mazot,

TDCİ Focus 3 sedan. 1400 kg gelmişti. (büyük kamyon kantarıydı, 20 kg lik aralıklarla tartıyordu. Öyle bir kg bir kg gibi bir ayrımı yoktu. )

Yanıtlama zamanı:

Ben tarttırmıştım.

TDCİ Focus 3 sedan. 1400 kg gelmişti. (büyük kamyon kantarıydı, 20 kg lik aralıklarla tartıyordu. Öyle bir kg bir kg gibi bir ayrımı yoktu. )

aracımın 1500 kg dan fazla olduğuna dair ciddi şüphelenmeye başlamıştım :) kamyon tartısı 100 kg tecvizli falansa hislerim deneyimlerim yanıltmıyor olabilir...

yusuf terzi tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ben tarttırmıştım.

Nasıl çıkmış o kadar 1400 kg.Hata payı ne kadar acaba bir bilginiz varmı? Fazla gibi geldi bana o rakam.
Yanıtlama zamanı:

Nasıl çıkmış o kadar 1400 kg.Hata payı ne kadar acaba bir bilginiz varmı? Fazla gibi geldi bana o rakam.

Ruhsatta da 1370 kusur falan. Bence çok hatali degil.

Kantarin hata payi 20 kg.

Yanıtlama zamanı:

ben 3.5 spor yay taktırdım ( eibach pro kit ) yol tutuşu  iyiydi  ama muazzam bi artış oldu. virajlara girerken yatmalar filan  baya değişti şimdi daha da memnunum

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

vitesi 4 taksın dip gaz yapsın yol tutuş görsün :) gazdan çekmesin ama virayı alırken yoksa kayar .. !! :)))

Yanıtlama zamanı:

vitesi 4 taksın dip gaz yapsın yol tutuş görsün :) gazdan çekmesin ama virayı alırken yoksa kayar .. !! :)))

Kusura bakmayın ama oldukça anlamsız olmuş, virajın açısı, yüzey özelliği, eğim, hız, devir gibi parametreler varken böyle genel açıklamalar ancak yanıltıcı olabilir, hatta deneyimsiz birinin kaza yapmasına dahi neden olabilir. 

Yanıtlama zamanı:

Kusura bakmayın ama oldukça anlamsız olmuş, virajın açısı, yüzey özelliği, eğim, hız, devir gibi parametreler varken böyle genel açıklamalar ancak yanıltıcı olabilir, hatta deneyimsiz birinin kaza yapmasına dahi neden olabilir. 

haklısınız hocam biraz fazla bi genelleme oldu benim yorumumda demek istediğim araba yol tutmuyor diyorlar vitesi değire göre ayarlayım yani sert bir viraya girerken 6 ile değilde motorun güçlü olğu devirde 3000- 3500 girerse eğer araçın devri yülseldiği için yola daha iyi tutunacak ve savrulmayacak benim demek istediğim aracımız focusumuz gayet iyi yol tutuyor . :) 

tabili sizin dediğiniz gibi o saydığınız nicelikler de önemlidir ..  

Yanıtlama zamanı:

Özellikle hizli girilen 90 100 km ile virajlarda f3 on numara. 2 yil f2kullanicisi olarak ,6aydir f3 TDCİ ile ayni yollardayiz. Hem yol tutuş + konfor olarak f3 çok tatminkar. 2006 ghi im çok sertti her yamayi çukuru hidsettirirdi.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.