Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Fren Disklerinin Paslanması


Rıdvan Kargın

Soru

Arkadaslar 2013 model focus var fren diskleri paslandı ve bayağı demir pas tutmus gibi gözüküyor diskde metal oldugu anlasılmıyor aracı fazla kullanmıyorum işimden dolayı ne yapabilirim buna paslanmaması için yardım edebilecek var mı?

Yakup Çağatay tarafından düzenlendi
w'ler v ile değiştirilmiştir. Dikkat edelim.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Arkadaslar 2013 model focus war fren diskleri paslandı ve bayağı demir pas tutmus gibi gözüküyor diskde metal oldugu anlasılmıyor aracı fazla kullanmıyorum işimden dolayı ne yapabilirim buna paslanmaması için yardım edebilecek war mı_?

Bayilerde bekleyen araçlarınki de paslı gibi gözüküyor dikkat ettiyseniz, biraz sürünce parlıyor, atalar ne demiş, işleyen demir pas tutmaz :) işletmek lazım demiri o halde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hacıt sana yazmamıştım,ilk msja cvp olarak yazmıştım

 

Benim sorumu niye kimse kaale almıyor o zaman. ? Soruma cevap bekliyorum. Balata temizleyici ya da wd 40 gibi şeyler sıksak disklere paslanır mı paslanmaz mı?  :D :D :D :D  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim sorumu niye kimse kaale almıyor o zaman. ? Soruma cevap bekliyorum. Balata temizleyici ya da wd 40 gibi şeyler sıksak disklere paslanır mı paslanmaz mı? :D :D :D :D

Bence, balata spreyi azaltabililir ama kesmez. Wd40 ise muhtemelen engeller ama o yağ temizlenene kadar fren performansı düşer.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Disklerin üzerine yapışan başata kökenli metal tozu nemli havada kısa sürede oksitlenerek disk pslanmış izi verir, önceki mesajda yazıldığı gibi ilk frende yine parlar hale gelir. Normal bir süreçtir.

 

Hah hah haaa.. 2000lerin başı 0km araba alacağım , biraz da  performans istiyorum . Seçeneklerden biri 2.0 130 bg focus sport trend HB (sedan istemiyorum). Bir tane kırmızı ersinlerde varmış. Atladım gittim baktım ettim sonra disklere bi baktım. Passs... Bu araba paslanıyor dedim - o zaman böyle forumlar  da yok soramıyorsun - vazgeçmiştim :D :D :D :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.