Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2.5 Power Led Stop


Önerilen Mesajlar

Focus 2.5 hb modele ait stop çalışmasını rabbimin izni ile bitirebildim.Proje aşaması oldukca uğraştırdı,epey denemeler vesaire sonrasında son dizayn ile araç sahibi arkadaşımızın süper olmuş cümlesi ile içim rahatladı.İşte çalışmadan resimler ile detaylar.

Stobun açılmış hali.

7_zps12b79657.jpg

Power ledlerin dizlmiş halleri.Ledlerimizin her biri 1 er watt Amber ve Kırmızı ledlerdir. 4 erli seri şekilde bağlandı.Dirençler ile her bir lede 14 volt akü voltajı baz alınarak 11.90 ve 12 volt aralığında gelecek şekilde çalıştırılıyor.

9_zps0f462373.jpg

11_zpsca0986f1.jpg

Lens olarak 18 mm genişliğinde tırtıklı nude lens kullanıldı.

8_zps3de3d857.jpg

İlk denemelerden sinyal ledlerinin görünüşü.

6_zps510f06aa.jpg

İç kısımdaki baklava dilimli parçayada komple led yerleşimi için onay aldıktan sonra bunun tek yolu şerit ledden geçiyordu.Sanmayınki öylece hemen yerleştirdim.Bütün dirençler söküldü.6 şarlı seri olacak şekilde Köprüler atıldı ve toplamda 11.30 volt civarında çalışacak halde dirençlenerek bitirildi.Sonuç oldukca iyi oldu.

10_zps2ad96c92.jpg


21_zps827e3fc1.jpg


25_zps1e7e7081.jpg

Ledlerin hazırlanışı sonrasında stop camı ve iç kısmının boyanması işlemi beni oldukca düşündürdü.Önce camı boyamayı düşünmüyordum ama camı açarken kenar kesilmiş kısımları rütüşlamanın yolunu bulamadım.Sonra camı tereddüt içersinde iç kısımdan boyadım.Kuruduktan sonra gözlerim fal daşı gibi açıldı ve ohh be dedim.sonra ledleride monte ettim ve arkadaşımızdanda süper kelimesi gelince bir kez daha ohh dedim.

23_zps2294bf5a.jpg

IMG_3300f_zpsd13a7afb.jpg

Komple toplnmaya hazır hallleri.

24_zpse0a40dea.jpg

Baklava dilim parça olmadan görünen hali.

22_zpse58eba84.jpg

Bitmiş hali.

20_zps7dbf76d0.jpg

Baklava dilim parçanın ledlenmiş hali park modunda yanacak.

13_zpsa76522aa.jpg

Sinyal.

14_zps7b221ef8.jpg


Fren.

15_zps61454fa2.jpg


Komple yanan hali.

19_zps5f9227ff.jpg


Ampulleri kırıp metal kısımlarını kullanarak duyuya monte edilmesinide sağlayarak kolay bağlantı yapılabiliyor hale getirdim.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında her stop için geçerli diyebileceğim yorumum bu olur.İnceledikten sonra neler yapılabilir bakmak lazım.Kısaca içi açıldıktan sonra uygun,performans olarak yeterli şekilde led ve lens bulmak zor olmayacaktır.

Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şunu belirtem gerekir ki bu stop camını nasıl kesip temizce çıkarabilirim diye 1.5 hafta civarı ciddi manada düşündüm.Ön cama çızık kondurmadan kesmek gerçekten sabır istiyor.Nasıl keseceğime karar verince kesme işlemi her bir stop için 4 saat civarı sürdü.

 

Mk7 Fiesta stopları led modifiyesine çok yatkın.İlerde yaptıran bir arkadaş olursa gerçekten severek üzerinde çalışabileceğim bir iş olacağına eminim.

Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Oktay abi eline ve emeğine sağlık, yaptığın çalışma beyaz hb focus sahibi olarak çok hoşuma gitti, özellikle park halindeki resim. Abi affına sığınarak bir şey gözüme takıldı, hepsi yanarken kırmız ledler amber ledlere göre biraz sönük kalmış gibi, direnç farkından mı kaynaklanıyor yoksa ton farkından mı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hem ton farkı ,hem Amber renk sarıya yakın olduğu için kırmızı renkten daha yogun ve yapısal madde kaynaklı güçlüdür.Kırmızı renkte 1 watt power ledlerde standard olarak yapısal kaynaklı max ışık gücü 80 lümen civarındadır.Amber ve sarı renklerde beyaz gibi 100 lümen civarındadır.

 

Fotodaki etken ağırlıklı olarak makinanın kadranı çok kıstıgımdanda kaynaklı.Ona rağmen yogun ışıktan dolayı ışık dağılması mevcut.Yakından canlı göz ile bakmanız oldukca rahatsız edici.Bundan dolayı lensleri tırtıklı kullanmak zorunda kaldım.Bu lens sayesinde direk ışık vurması yüzdelik olarak yarıya yarıya iniyor.Daha hamojen dagılıyor.

 

Birde aslında orta sıradaki kırmızı ledler aslında park amaçlı olarak ışık ayarı yapılmıştı.İşlem bittikten sonra baklava dilim park konumu gerçekten tatmin edici olunca bu ortadaki kısmı fren ile birleştirdik.Fren ledleri ile aynı ışık yogunlugunda olsa idi daha baskın olabilecekti ama canlı hali fazlasıyla ışık doyumu verdiği için öylece bıraktım.

Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ellerinize sağlık. Yaptığınız uygulamaların her birini çok beğeniyorum. F3 için led yan sinyaller ve led arka stop yapmayı düşünürseniz her zaman hazırım :) Sırf bu görüntü için 1 ay arabayı kullanmam gerekirse.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.