Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yoksa Siz Hep ....... ? Buyrun Trafikte İyilik Hareketi


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Yoksa siz hep kaza videoları mı izlersiniz ? Buyrun Trafikte İyilik Hareketi. Bizler de eminim böyleyizdir :)

 

Trafikte Her An, Sorumlu Davranın Lütfen !

 

 

Böyle olmaya çalışıyorum elbette trafikte.Ama İstanbul garip bi yer.adama yol vermek için bekliyorum arkamdan korna sesleri ..Olmadı sağımdan geçme çabaları.Milletimiz bencillikte sınır tanımıyor.Daha bu sabah yolun karşısına geçmek isteyen bi yaya ya  yol verdim,baktım sağımdan hızla bi citroen geçiyo.adam allahtan fark etti.Kimse vebalini ödeyemez böyle bi durumun.Artık yaz da geldi.Bisikletli çocuklara dikkat lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dün trafik ışıklarında bekleyen bir sürücü sağa dönecekti. Yeşil yandı ve dönmeye başladı. Dönüş yaptığı yerde yayalarda karşıdan karşıya geçiyordu ve sağa dönüşlerde yayaya yol vermek kural olduğu için durdu yayaların geçmesini bekledi. Fakat arkasındaki araç kornayı ve küfürü bastı niye durdun bekliyorsun gitmiyorsun dönmüyorsun şeklinde. Korna ve camdan bağırma sesini duyan trafik polisi geldi ve sürücüyü uyardı öndeki araç yayaya geçiş hakkını tanıdı. Sen neden basıyorsun kornaya fuzuli yere bak ışık direğinde tabela var sağa dönüşte yayaya yol ver diye kuralları öğren sonra millete diklen dedi. Tabi bu konuşmayı o muhitteki en az 20 kişi duydu. Adamın bir camı kapatması var kalkmadı o cam :) Bende genel olarak sinirlenmeye yaktın ve erken sinirlenen bir yapıya sahibim fakat trafikte sinirlenmek sadece bana zarar veriyor. Sürücü ve yolcu koltuğuna ne zaman otursam kendi kendime söylüyorum 10 dakika geç git ama sakin ol diye. Soldan yavaş giden sürücülere, sellektör yaparak yol istesem bile direksiyona yapışmış ve sağ şerit bilmeyen genelliklede bayan cinsi olan sürücülere sinirlenmeden öfkemi kontrol ederek yanından geçerken yüzüne gülümsüyorum hatta.

Hiçkimse annesinin karnından doğarken içgüdü olarak araç kullanmayı öğrenmiyor fakat debriyajı kullanıp, aracı uzaktan kumanda ile açıp kapatmayı öğrenen birazda direksiyon kontrolü olan şahıslar trafiğe çıkıyor. Teorik olarak kullanıyor ama pratikte afallıyor.

Şu acemi ehliyeti sistemini getirirlerse ki 5 yıldır bı sene gelecek diyorlar işe yarar bence. Az hata az sinir...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiçkimse annesinin karnından doğarken içgüdü olarak araç kullanmayı öğrenmiyor
 

Doğru ama kendini geliştirmek için çaba göstereceğine tembelliğin kolaylığına ve cehaletin sorumsuzluğuna sığınanları da hoş görmem mümkün değil, sadece trafikte değil, yaşamın her kesitinde.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Umursamamak değil, yeterince iyi olmadığını kabullenip daha iyi olmaya çalışmak çözüm.

 

Ben olmaya çalışıyorum da iyilik yapmak isterken azar yeme ihtimalim olduğundan her istediğimi gerçekleştiremiyorum malesef.

Bir amcanın yan aynasını açmıştım trafik ışıklarında, bir kerede ışıkta durduğumda yolun ortasında karton kutu vardı onu kaldırıp kaldırıma koymuştum. Devamı gelir inşallah :)

 

 

İlerlerken aynaları kapalı olanlara el atasım var da panik yapıp kaza yaparlar diye tırsıyorum  ^_^

 

Her zaman çekme halatı, gidon, lastik şişirici sprey, akü kablosu hazırda lazım olursa veriyorum da onlar iyilik bile sayılmaz standart şeyler :)

 

Bu arada düz viteste debriyajı sıyırmadan nasıl araba çekileceğini de gelecek kışa kadar öğrenmem gerekli :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.