Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Cuk Cuk Alarm Sesi :)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar,

Kafama bişi takıldı ve bulamıyorum :) Belki bu konuyu okuyunca yüzünüzde hafif bir tebessüm olabilir ama inat ettim bulucam... Filmlerde araçların kapıları açılıp kitlendiginde çıkan CUK CUK sesini veren siren'i arıyorum. Videosuda var...

http://www.dailymotion.com/video/xetwdg_celik-motor-filo-kiralama-reklam-fi_auto

Bunu nereden bulabiliriz, aracıma takıcam bulursak :)

Yanıtlama zamanı:

Otomatik Mesaj

Bu konu, "Focus GarajıFocus IIISorular ve Sorunlar" kategorisinden "Ortak Alan - Sosyal Otomobil Sohbetleri" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

Yanıtlama zamanı:

Aslında fena olmaz ama gıcık ediyor beni. 

Ford bu işi bir çok firmada olduğu gibi ışıklarla yapıyor. Peugeot un ışıkları bile beni gıcık ederken sürekli bu sesi duymak benim için dayanılmaz olurdu. 

Yanıtlama zamanı:

Benim De Aklıma Geldi Ama Alarm Takılacak Ve Ayrı Bir Kumanda Verilecek Diye düşündüm Ve Hemen Vazgeçtim :blink:

Yanıtlama zamanı:

Mercedeslerde kapilar kilitlenirken 2 kisa korna caliyor. Bu ayarlardan yapiliyor belki yazilimla yapilabilir bi sitede gormustum

Yanıtlama zamanı:

Mercedeslerde kapilar kilitlenirken 2 kisa korna caliyor. Bu ayarlardan yapiliyor belki yazilimla yapilabilir bi sitede gormustum

Kapı kilit ve açma tetiklerinden kornaya uç bağlanarak yapılabilir.

Ama bu tetik uçları birer diod üzerinden (1N4005) bağlanmalıdır. Diod çıkışları birleştirilip bir rölenin normalde kapalı kontakları üzerinden kornaya (veya başka bir ses çıkartıcıya) bağlanır. Röle bobinine ise kontak elektriği bağlanır. Böylece kontak açıkken ses çıkmaz kontak kapaliyken kapı kilitlendiğinde/açıldığında ses çıkar.

Eğer kapı kilitlerinken ve açılırken dörtlüler farklı sayıda yanıyorsa o zaman kapı kilit modülünden dörtlülere giden hattan uç çıkartılarak yine röle üzerinden ses çıkartıcıya bağlantı yapılır. (Belki röleye gerek kalmayabilir. Çünkü dörtlüler sadece kumandayla işlem yapıldığında yanmaktadır.) Bu durumda dörtlü düğmesinden giden uca da bir diod bağlanmalıdır ki dörtlüler yakıldığında ses çıkıp durmasın.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

hocam mantıklı bir cözüm sunmuşsunuz bu hafta sonu denemeyi düşünüyorum teşekkürler :)) inşallah işten vakit bulabilirsem :) eger olursa siteye paylaşırım ...

Kapı kilit ve açma tetiklerinden kornaya uç bağlanarak yapılabilir.

Ama bu tetik uçları birer diod üzerinden (1N4005) bağlanmalıdır. Diod çıkışları birleştirilip bir rölenin normalde kapalı kontakları üzerinden kornaya (veya başka bir ses çıkartıcıya) bağlanır. Röle bobinine ise kontak elektriği bağlanır. Böylece kontak açıkken ses çıkmaz kontak kapaliyken kapı kilitlendiğinde/açıldığında ses çıkar.

Eğer kapı kilitlerinken ve açılırken dörtlüler farklı sayıda yanıyorsa o zaman kapı kilit modülünden dörtlülere giden hattan uç çıkartılarak yine röle üzerinden ses çıkartıcıya bağlantı yapılır. (Belki röleye gerek kalmayabilir. Çünkü dörtlüler sadece kumandayla işlem yapıldığında yanmaktadır.) Bu durumda dörtlü düğmesinden giden uca da bir diod bağlanmalıdır ki dörtlüler yakıldığında ses çıkıp durmasın

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

tam 5 aylık bir konuyu hortlatıcam şimdi ama bütün gece aradım durdum sonra yabancı bir arkadaşıma telefon açıp. Salak salak cuk cuk sesi çıkararak bunun adını sordum  :kızgın:  ama öğrendim ki  "chirp" (cıvıltı) olarak geçiyormuş bu kadar araştırmamın sebebi de gereksiz olmasına rağmen ben de takmak istiyorum ucuz ufak tefek değişiklikler bazen mutlu ediyor insanı.

Yanıtlama zamanı:

evt bende aradım ama bulamadım..zannedersem alarm ın sireninden kaynaklanıyor.. o sesi çıkaran sireni takarsak halolur..

• 5 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

O sireni bulan yokmu cukcuk sesi veren chirp model siremi :)

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

ben focusumu 2. el aldım ve şans eseri bahsettiğin ses bende var. açılırken :pist: cuk cuk. kilitlerken  :pist: cuk.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.