Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Ile Yaşadığım Sorunlar


Murat U.

Soru

  Malumunuz aracımdaki bazı sorunları biliyorsunuz. Otosan'ın kayıtsızlığına yapacak bir şeyim yok ne yazıkki bazı imkansızlıklar nedeniyle. Önümüzdeki hafta içi gidip serviste yaptıracağım. Cumartesi günü gibip bir ön görüşme yaptım servisle tahmini yapılacak işlemlerle ilgili. Bu daha çok endişelerimi gidermek adınaydı. Şimdi sorunları sıralayıp yapılacak olası işlemleri ve kesinlikle yaptırmayacağım işlemleri sizlerle paylaşmak istedim.

 

1. Bagaj kapısının simetri sorunu: Bagaj kapısının sökülüp yeniden takılması gerekiyordu. Bunu yaptırmayacağım.

2. Tavan döşemesinde hata var. Sağ arka kapının üstündeki yerde. Bunu da elletmeyeceğim. Gözüme o kadar batmıyor.

3. Klimanın sol altındaki plastik aksam birleşiminde açıklık var, biraz esneme yapmış gibi görünüyor. Yaptırmayacağım.

4. 1,5 aydır bagaj kapısı kilitlendi ve açılmıyor. Kilidin değişmesi gerekebilir dendi. Nasıl açılacağını sordum değişmesi için. Bir zorlama olmayacağı, elektrik verilerek açılacağı söylendi. Pek anlamadım sistemi ama, deforme olmayacağına göre sorun yok. Yapsınlar bari. Sinirimden yaptırmıyordum. Artık yaptıracağım.

5. Sürücü koltuğum abartısız yaylı yatak gibi, oturduğumda, azıcık kıpırdadığımda yada azıcık aracın yaylanmasını sağlayacak bir zeminde gacır gucur ediyor. Koltuğun yerinden sökülüp inceleneceği söylendi.

6. Arka koltuklar yine biraz bozuk yola girdiğimde ses çıkartıyor. Yalıtım malzemesiyle kaplanarak sorunun giderileceği ifade edildi. Bunu da yaptıracağız haliyle.

7. Sol ön klima havalandırmasının birleşimleri zaman zaman tık tık şeklinde ses çıkarıyor. İnceler bakarız dendi. Kolay bir şeyse yapılacak. Bazen göğsü sökmek gerekebiliyormuş. E yuh artık öyle bir şey olursa söktürmem tabiki.

 

Araç Özeti:

Focus 2012 1.0 Eco Titanium + Smart Paket

Kilometre: 2500, Yaklaşık 1,5 aylık aracım.

 

Forda lanet ettim mi ettim. Bir daha ford alırmıyım? Tövbe. Daha önce de yeni fiesta araç almıştım sıfır. O bile bu kadar sorun çıkartmadı. Bazı ses, tıkırtı sorunları oldu ama bir yaşını doldurdu ve öyle başladı. E, yapacak bir şey yok. Arabamla barışacağım. Arabanın donanımına, teknolojisine lafım yok. Çokta severek almıştım. Hala sevmek istiyorum. Ama işçilikte işte can sıkan şeyler var. Lütfen, madem canını sıktı sat kurtul demeyin :) Malum o kadar kolay mal sahibi olunmuyor.  Aslında arabadan ziyate, otosan can sıkan. Otosanın müşteri memnuniyeti politikasının yalan olduğunu anladım. Ha, bir de şu FKasko hani navigasyon cihazı hediye ediyordu. Onu da Ford gönderiyor. Dün elime geçti. Açtım, inceledim çalışıyor. Fakat ekranda pixel hatası var mesela. Sol üsten aşağıya doğru boydan boya pembe bir çizgi. Defolu ürünleri hediye ediyorlar herhalde :) Aramadım bile bu ürün arızalı diye. Ne gereği var, arayacağım yine can sıkacaklar. Kısmetse ben bu araca uzun yıllar bineceğim. Yeniden bir araç almak bir gün nasip olursa işte o zaman Ford almadan önce bin defa düşüneceğim.

Murat U. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Geçmiş Olsun Hocam,Sorun Sıkıntı Herkeste Var,Örneğin; Benim Değil Stabilize De Asfalt Yolda Giderken Bile El Freni,Ön Cam Sensörlerin Oradaki Plastik Ses Yapıyordu Ayrıca Ben Arka Sağ Kapıdan Ses Geliyor Zannederken Arka Tampondan Gelen Sesi De Serviste Hallettiler,Üretimle İlgili Ufak Tefek İşçilik Hatalarını Görmüyorum Size De Tavsiyem Siz de Görmemeye Başlayın Ve Canınızı Sıkan Kısımları Servise Bırakın Yine En İyisini En İyi Bir Şekilde Onlar Yapacaklardır...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Zaten bu iş için ford insanlara para veriyor. Kulaklarını çekecek daha dikkatli işlerini yapacaklar o kadar.

 

bence yanlış düşünüyosun,

 

ford onlara malzemeyi veriyo , onlar o malzeme üzerinden işlerini yapıyolar :D

 

ki devir maliyet,rekabet devri,en dandik malzemelerle güzel işler çıkartıyo adamlar,takdir etmemiz lazım aslında :P

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
bence yanlış düşünüyosun,

 

ford onlara malzemeyi veriyo , onlar o malzeme üzerinden işlerini yapıyolar :D

 

ki devir maliyet,rekabet devri,en dandik malzemelerle güzel işler çıkartıyo adamlar,takdir etmemiz lazım aslında :P

Murat kardeşim, ford dan para alıyormusun? Doğru söyle ama... :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Murat kardeşim, ford dan para alıyormusun? Doğru söyle ama... :)

Murat deyince ben de bir an üzerime alındım.Ama adaşımaymış.  O para alıyor ama ben almıyorum :) Ya aslına bakarsanız ben şöyle düşünüyorum. 10 liraya da araç alsak, 100 bine de alsak montaj ve işçilik hatalarına dikkat etmek zorundalar bence.  10 liralık bir araç aldığımızda neden yumuşak plastik malzeme değil de sert plastik kullanmışlar deme hakkımız yok. Neden bu araçta ESP, 12 hava yastığı yok diyemeyiz. Amaaa kaç liralık mal olursa olsun kalitesiz malzemeyle bile yapsalar doğru montaj yapmak zorundalar. Zaten bu araçlar kalite kontrol sürecinden geçmiyor mu? Doğru takip edecekler süreci. Personeli denetleyecekler. Herkes işini doğru yapacak.

 

 

öğle yemeği+ssk+akbil :muha: bunada şükür  hahaha,

 

bugün ford ile ilgili çok pozitif şeyler düşünüyorum,ne yaparsanız yapın atıp tutmayacağım :P:D

 

 

Ne oldu ya, bugün ford özel tekliflerde mi bulundu yoksa ? :P

Murat U. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

vallah billah para falan almıyom forddada çalışan hiç akrabam,arkadaşım bilem yok,linç mi ettirceniz beni burda :D

 

daha o benden para alıo bakımlarda, aslında bu kadar yalakalığa bir bakım hediye ederler belki hahaha,google de görecekmi bizi :D

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sıkıntılarınızın pek çoğu bizim arabalarda da var. Ön camın oradan sağ kapı tarafından ses geliyor. Sağ arka kapı üzerinde tavan döşemesi hafif kusurlu bakınsam montajda simetrik olmayan yerler kesin bulurum. Ama bakmıyorum, görmüyorum ve rahatım, mutluyum. Bu arada aks keçesinden yağda kaçırıyormuş gittim bakmışlar yapmışlar. Silkeleme vardı yazılım yüklediler çözüldü. Çalışmayan kısımlar hariç gerisini boş verin derim. Mercedes de olsa istedikten sonra bu hataları her arabada bulabilirim. Bagajıda ayarlatın bence. Kim bagajın içindeki bağlantılara bakıp araba alıyorsa sizinkini almasın başkası alır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Aslında şöyle aracı aldığımızda 1 aylık deneme süresi olsaydı ne hoş olurdu. Acaba görür müyüz bir gün böylesi güzel günleri

 

 

Bizim sahtekar otomobil firmaları olduğu sürece öyle bir şey imkansız. Ama aklıma gelen şey, alacağın aracı bir haftalığına kiralamak - eğer kiralık varsa tabi ki-  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
günün en güzel cevabını veriyorum,focusunuza gözünüzle değil,kalp gözünüzle bakın kardeşim,sevin okşayın :D haydi forda inat :zha:

murat forda inat polyanna mı olalım ya. :kıhkıh:

 

hocam geçmiş olsun 

 

umarım sorunlarınız kısa zamanda çözülür 

 

benim arabanın aks keçesi 5 kez söküldü takıldı

sökülür eskisi gibi olmaz bozulur diye düşünmeyin 

arabayı satarken de boya değerlerine bakarlar merak etmeyin 

bagaj içine kimse bakmaz hem satmayı düşünmüyorsunuz 

güzel motor güzel donanım kazasız belasız kullanın 

aracınızı da çok fazla dinlemeyin :) sonuçta kul yapısı :) bozulur tıkırdar 

benim arabayı dinleseniz eminim benim arabada da bu tür sesler bulursunuz 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dacia Logan'a sahibiz 30 bin tl bile değil içinde ufacık tıkırtı yok. Ondan mı alalım ?

 

Bunu sakın dacia bayilerinde söylemeyin. Yoksa dacia fiyatları uçar gider. Dacia içinde tıkırtı duymamanızın sebebi olarak araç içindeki muazzam plastik kokusunu sorumlu buluyorum. Daha bu sabah Tarsus Çayan otomotivde idim. Koku inanılmaz güzel kafa yapıyor. Bir de abartırken bile biraz mantıklı olmak gerekiyor bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.