Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2 Turbo Arızası Mıdır ?

Featured Replies

• Yanıt 41
  • Görüntüleme 14k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

Geçmiş olsun yanlış yakıt olabilir mi?

• Aydın Baran
    Aydın Baran

Turbo arızsında motor stop etmez; turbo devre dışı kalırsa turbosuz bir dizel olarak araç yoluna devam eder; hızlanma olmaz doğru düzgün hız yapamaz ama stopta etmez. Fiş ne derse desin hala aracına

• Paylaşımlarınız ve alakanız için tşk. ederim   Bundan sonra bu siteye daha sık geleceğim.     Yarın neticeden sizlere bilgi veririm...

Yanıtlama zamanı:

turbo gittiğine göre aracın km si bayağı var. O zaman enjektörlerede bir baktırın. Hatta hiç riske girmeyin tamir takımı alın değişsinler. Çünkü enjektör işemeye başlarsa en geç 10 bin kmde motor pert. 6-7 bin tlde ona masraf yaparsınız.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Fazla değil.

107,000 km de.

Malesef fordlarda 50.000 de dahi turbosu biten çok araç duydum. Böyle bir sorun var fordlarda.

Motora full bakılıyor. Gereken neyse zaten yetkili serviste bakıyorlar.

Check up gibi birşey oldu.

Ama ben yine de enjektörü bir hatırlatayım.

Geçmiş olsun

Hayırlı olsun

İyimserliğiniz daim olsun

Çok mu iyimserim doktor bey  :)

F.Emre tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Fazla değil. 107,000 km de. Malesef fordlarda 50.000 de dahi turbosu biten çok araç duydum. Böyle bir sorun var fordlarda. Motora full bakılıyor. Gereken neyse zaten yetkili serviste bakıyorlar. Check up gibi birşey oldu. Ama ben yine de enjektörü bir hatırlatayım. Geçmiş olsun Hayırlı olsun İyimserliğiniz daim olsun Çok mu iyimserim doktor bey :)
Şehir efsaneleri bunlar :) bakmazsan dağ bakarsan bağ olur derler..aynen böyle
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şehir efsaneleri bunlar :) bakmazsan dağ bakarsan bağ olur derler..aynen böyle

Valla internette şöyle bir gezinmek kafi.

Bazı araçların kronik birtakım problemleri olabiliyor, kabul etmek lazım.

F.Emre tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Şehir efsaneleri bunlar :) bakmazsan dağ bakarsan bağ olur derler..aynen böyle Valla internette şöyle bir gezinmek kafi. Bazı araçların kronik birtakım problemleri olabiliyor, kabul etmek lazım.
Peki hocam biz yıllardır takip ediyoruz demekki yanlış öğrenmişiz. İnternette her gördüğüne tamam dersem ben ne araba alırım ne ev ne eşya :) bilginiz olsun her bilen! Bildiğini sanıp yazıyor. Bakım ve kullanım ile alakalı turboyu Ford üretmiyor bunu araştırmanız daha mantıklı olurdu. Kronik dediğiniz şey turbo hortumunda vardı o da makyaj ile giderilmişti. Bundan ibaret.
Yanıtlama zamanı:

Fazla değil.

107,000 km de.

Malesef fordlarda 50.000 de dahi turbosu biten çok araç duydum. Böyle bir sorun var fordlarda.

Motora full bakılıyor. Gereken neyse zaten yetkili serviste bakıyorlar.

Check up gibi birşey oldu.

Ama ben yine de enjektörü bir hatırlatayım.

Çok mu iyimserim doktor bey  :)

Bakımları tam ve zamanında yapılmış, normal kullanılan bir aracın turbosunun 50000de gitmesi ancak şanssızlık olur.

Bizim cmax 130binde alternatör dışında bir masrafı olmadı.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Peki hocam biz yıllardır takip ediyoruz demekki yanlış öğrenmişiz. İnternette her gördüğüne tamam dersem ben ne araba alırım ne ev ne eşya :) bilginiz olsun her bilen! Bildiğini sanıp yazıyor. Bakım ve kullanım ile alakalı turboyu Ford üretmiyor bunu araştırmanız daha mantıklı olurdu. Kronik dediğiniz şey turbo hortumunda vardı o da makyaj ile giderilmişti. Bundan ibaret.

Her arabanın - buna Mercedes de dahil - kronik bazı problem ve eksiklikleri var.

Bu gayet normal. 

Olmasa, zaten servisler iş yapmaz ya da yedek parça satamazsın ( ? )

Arka planında ince ayar olan işler bunlar üstadım...

Siz daha iyi bilirsiniz...

Bende ford kullanıcısıyım hem de uzun zamandır. Ancak bazı gerçekleri de görmek lazım.

Yanıtlama zamanı:

Tamam işte biz gerçekleri görememişiz :) teşekkür ederiz gösterdiğiniz için ama dediğim gibi belki de siz ve okuduklarını yanılgı içerisinde.

kronik sorunu yok demiyoruz ki varsa da bu turbo değil diyoruz.. herneyse tartışmaya hiç gerek yok bilgilerimi değiştiremeyeceksiniz bu konuda çünkü hayal değil gerçek :zha:Ben de sizi tabi ki :)

Kronik deyince bunun özellikle başlığını hazırlamıştım boş vakitte bakarsınız :) 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Tamam işte biz gerçekleri görememişiz :) teşekkür ederiz gösterdiğiniz için ama dediğim gibi belki de siz ve okuduklarını yanılgı içerisinde.

kronik sorunu yok demiyoruz ki varsa da bu turbo değil diyoruz.. herneyse tartışmaya hiç gerek yok bilgilerimi değiştiremeyeceksiniz bu konuda çünkü hayal değil gerçek :zha:Ben de sizi tabi ki :)

Kronik deyince bunun özellikle başlığını hazırlamıştım boş vakitte bakarsınız :)

Yok benim bilgiler değişir elbette, neden değişmesin.  :)

Bu konularda çok iddialı değilim. Öyle yıllarımı falan da vermedim.

Ben yanılmış olabilirim. Forumlarda genelde böyle bir izlenim edinmiştim.

O halde benim başıma gelen şanssızlık. Çünkü ben arabaya nasıl bakıyorum bir bilsen....

Hala daha şoktayım  :)

Yanıtlama zamanı:
Yok benim bilgiler değişir elbette, neden değişmesin.  :)

Bu konularda çok iddialı değilim. Öyle yıllarımı falan da vermedim.

Ben yanılmış olabilirim. Forumlarda genelde böyle bir izlenim edinmiştim.

O halde benim başıma gelen şanssızlık. Çünkü ben arabaya nasıl bakıyorum bir bilsen....

Hala daha şoktayım  :)

Sorun olmaz diye birşey yok tabiki, piyasada çok sayıdı kiralık veya şirket aracı var ve nasıl kullanıldıkları ortada..

Dediğim gibi bu forumuda takip edin düzgün insanlarda! yani otomobili doğru kullanarak zorlamadan kullananlarda 50 bin ve benzeri km'lerde böyle bir sorun olmadığını göreceksiniz. Bu motor ve kombinasyon milyon araçta mevcut.. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bakımları tam ve zamanında yapılmış, normal kullanılan bir aracın turbosunun 50000de gitmesi ancak şanssızlık olur.

Bizim cmax 130binde alternatör dışında bir masrafı olmadı.

Zaten gitmemeli de.

100.000 de de gitmemeli.

Ford gibi bir arabanın 100.000 de turbosu gidecekse fazla söze gerek yok zaten.

Sorun olmaz diye birşey yok tabiki, piyasada çok sayıdı kiralık veya şirket aracı var ve nasıl kullanıldıkları ortada..

Dediğim gibi bu forumuda takip edin düzgün insanlarda! yani otomobili doğru kullanarak zorlamadan kullananlarda 50 bin ve benzeri km'lerde böyle bir sorun olmadığını göreceksiniz. Bu motor ve kombinasyon milyon araçta mevcut.. 

Peki 107.000 de turbonun gitmesi normal mi ?

Ben arabayı babaannem gibi kullanıyorum.  :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.