Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bixenon Far Nasıl Çalışır?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bixenon-Schwenkmodul-19-fotoshowImageNew

İnce metal lameller (1) manyetik bir şalter (2) tarafından hareket ettirilerek ışığın odak yönünü değiştirebilir, bu da kısa far uzun far değişimini sağlamış olur.

Ayrıca hızlı çalışan bir elektrik motoru (4) xenon ampulun (6) bağlı bulunduğu kasayı sağa sola (3) ve yukarı aşağı (5) oynatarak gerek yükseklik ayarını gerekse viraj aydınlatmasını sağlar.

Ford için spesifik değildir.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Teşekkürler paylaşım için.

Bixenon farın çalışma mantığını görmek iyi oldu.

Fiyatının neden yüksek olduğu buradan belli.

Artı sisteme şasedeki meyil sensörleride ayar veriyor.

Yanıtlama zamanı:

Bi-xenon denince akla 2 ampül varmış gibi geliyor :) 

Peki 1 soru; Sellektör yapınca veya uzunları yakınca yukarda yazıldığına göre odak noktası değişiyor ama yaktığımızda sanki 2. bir ampül varmışta oda yukarıyı aydınlatıyormuş gibi gözüküyor ? 

Kısalarda herhangi bir değişim olmuyor

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

focus 3 style paket araca xenon yapılabilirmi

Yanıtlama zamanı:

Teşekkür ederim anladığım kadarıyla araçda bulunmasını istediğim herşey titanium da bulunuyor yıl sonunda aracı titanium x paketle değiştirmeyi düşünmeye başladım sadece xenon ve mytouch navigasyon için 5000 harcanır ki xenon muaneden geçmez falan gerek yok en temizi titanium x paketli almak :) bugünü bu siteye ayırdım ve vardığım sonuç bu oldu :)

Yanıtlama zamanı:

ben bu bixenon farlara anti pati duyuyorum. normal farlar göz almazken maviye çalan bu gıcık ışık hep gözlerimi alıyor. yok sonradan takma yapılanlar ayarsız olur gibi söylentilerde var ama orjinal olanlarda göz alıyor. sanırım bu tip ışığın karakterinde var göz almak. 

Yanıtlama zamanı:

Teşekkür ederim anladığım kadarıyla araçda bulunmasını istediğim herşey titanium da bulunuyor yıl sonunda aracı titanium x paketle değiştirmeyi düşünmeye başladım sadece xenon ve mytouch navigasyon için 5000 harcanır ki xenon muaneden geçmez falan gerek yok en temizi titanium x paketli almak :) bugünü bu siteye ayırdım ve vardığım sonuç bu oldu :)

xenon far şuan parçacılarda 1250tl 100de montaj desek 1350tl

mytouch zaten türkiyede yok

ben bu bixenon farlara anti pati duyuyorum. normal farlar göz almazken maviye çalan bu gıcık ışık hep gözlerimi alıyor. yok sonradan takma yapılanlar ayarsız olur gibi söylentilerde var ama orjinal olanlarda göz alıyor. sanırım bu tip ışığın karakterinde var göz almak. 

orjinal xenon maviye çalmaz zaten. orjinal xenonun halojendan daha fazla göz alması pek mümkün değil.

Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Xenon hemen ışık vermez. Bir süre ısınması gerekir. Bu nedenle uzunlarda kullanılması mümkün olmaz. Sellektör ve kısa süreli yakmalarda ampul tam ışık verene kadar 20-30sn kadar (ortam sıcaklığına bağlı) zaman geçebilir. Sanırım buradaki mantık bu. Ampul her zaman ışık veriyor ama odak kısa lambaya göre ayarlı (25m) uzunlara alınca odak yukarıya kayıyor (250m).

Ben önceki araçta bir ara kısalara 6000k xenon takmıştım. Uzunlara da 6000k halojen takınca renk farkı olmamıştı. (Park içinse 6000k led kullanmıştım).

Yanıtlama zamanı:

xenon far şuan parçacılarda 1250tl 100de montaj desek 1350tl

mytouch zaten türkiyede yok

orjinal xenon maviye çalmaz zaten. orjinal xenonun halojendan daha fazla göz alması pek mümkün değil.

Ben biliyorum 1300 liraya yapılabildiğini ama ben orjinal olmasını istiyorum o yüzden vazgeçtim arabaya masraf etmekden sadece sis farının yanındaki üçgen kısma gündüz farı yaptırdım o kadar

Yanıtlama zamanı:
Xenon hemen ışık vermez. Bir süre ısınması gerekir. Bu nedenle uzunlarda kullanılması mümkün olmaz. Sellektör ve kısa süreli yakmalarda ampul tam ışık verene kadar 20-30sn kadar (ortam sıcaklığına bağlı) zaman geçebilir. Sanırım buradaki mantık bu. Ampul her zaman ışık veriyor ama odak kısa lambaya göre ayarlı (25m) uzunlara alınca odak yukarıya kayıyor (250m). Ben önceki araçta bir ara kısalara 6000k xenon takmıştım. Uzunlara da 6000k halojen takınca renk farkı olmamıştı. (Park içinse 6000k led kullanmıştım).
O kadar uzun ısınma süreleri çok eskide kaldı. BMW audi vs farlar kapaliyken bile çok iyi bir sekilde selektor yapabiliyor bi-xenon ile.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.