Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kış Lastikleri Karşılaştırmalı Test Sonuçları


Önerilen Mesajlar

test Finlandiya da auto motor und sport tarafından mercedes b180 cdı araç üzerinde 205/55 R 16 lastiklerle yapılmıştır

bu test sonuçlarına göre en iyiler : Continental,Nokian,Toyo, Dunlop görülmektedir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

UG8 5. enteresaan :)

Normal. Sadece kar üzerinde değerlendirildiğinde UG8 en iyisi değil daha önce Cem abi de bahsetmişti diye hatırlıyorum. Ancak ıslak zemin dahil edildiğinde UG8 en mantıklı hali ki merkezi yerlerde yaşayanlar için mantıklı olan da bu bence :) .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu test sonuçları kabaca fikir verir, en iyiler arasındaki puan farkları çok düşük, bu düzeyde nesnel değerlendirme hataları kaçınılmazdır.

Ayrıca bu derginin testinde böyle çıkar, başka bir kuruluşunkinde farklı.

En kötülerden uzak duralım ama iyilerin arasında seçim yapmakta da özgür ve rahat olalım.

UG8 bence fiyat/kalite oranı ile öne çıkan ve kendini kanıtlamış bir lastik, forumda gönüllerin birincisi!

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İsveç, Norveç, Finlandiya, Kanada (Kuzey) gibi kış mevsiminde tamamen karla kaplı ülkelerde yaşamadığımızdan kış lastiği alırken sırf kar performansına değil, özellikle ıslak zemin performansına dikkat ederek almak mantıklı olacaktır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bulabilseydim ve fiyat konusunda da aradaki fark az olsaydı UG 8 yerine Continental alabilirdim. Sırf michelin diye de fazladan lastik başı 65-70 tl vermek istemedim. Goodyear UG 8 de bir kaç yıldır kendisini kanıtlamış bir lastik, UG 4 ten beri kullananlar Goodyear'ın kış lastikleri serisinden oldukça memnunlar. Bu da bilindik bir durum. UG 8 in de memnuniyet seviyesinin iyi değerlerde olduğunu okuyoruz.

UG 8 e negatif olarak yuvarlanma direnci ve gürültüden puan vermemiş. 3-4 aylık bir dönem için yol sesine (ki bence oldukça iyi seviyelerde, tabi diğerleri ile kıyas yapmadım ama fena değil.) Yuvarlanma direncinin ise tam olarak nedir, ne değildir olduğunu bilmiyorum. Yorum da yapamam. Ama fena değil, yuvarlanıyor işte :D Sonuç olarak şimdilik memnunum, ama karlı-buzlu yollarda nasıl tepki verecek merak ediyorum doğrusu.

Goodyear UG 8 lerim ile bu gün ilk testimi gerçekleştirdim galiba, :D

Bu sabah yol kenarındaki su birikintisne bilerek ve kasten girdim. Hızım 90-95 km/s idi. Su beklediğimden daha fazlaymış, ancak ufak bir sarsıntının dışında herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Normalde bundan çok çok az seviyelerdeki su birikintilerine bile girdiğimde (tabi yazlık michelin pirimacy hp lastikler ile) esp devreye girebiliyor, hız sabitleyicisi devreden çıkabiliyordu. Özellikle dikkat ettim, ne esp devreye girdi, ne de hız sabitleyici devreden çıktı, anladığım kadarı ile su tahliyesi iyi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.