Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Windows 8'e Geçmeli Miyim ?


Önerilen Mesajlar

Geçen gün Teknosa'da Win 8'i gördüm.Biraz kurcaladım,beğendim.Kısa süre kullandım ama hoşuma gitti metro arayüzü,kulanımı felan.Şu anda kullanmakta olduğum bilgisayarda Win 7 Ultimate var.Sizce geçeyim mi 8'e? Eğer aramızda kullananlar varsa görüşlerini alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben service pack 1 bekliycem :kıhkıh: :kıhkıh:

Alışamayacağımı düşündüğüm için şimdilik pek düşünmüyorum. Diğer sebeplerin başında da tablet için tasarlanmış bir şeyin mouse ile pek mutlu etmeyeceğini düşünmem gelir. Onun dışında kişisel olarak güvenli olduğunu düşünmemem.

Yeni şeyler alışana kadar hep kötü gelir Focus III bile ilk çıktığında HB olarak vasat geliyordu gözüme.

Ben kullanmadım ancak birkaç youtube videosu izledim genel olarak hoşuma gitmedi malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunu biraz daha açıklayabilir misiniz ? Tam olarak anlamadım.

Bence, yeni çıkan tüm yazılımların ilk problemi güvenliktir. Windows kadar yaygın olan ve bu sebeple de çok hedef seçilen bir işletim sisteminin belirli bir süre geçmeden yeterli güvenliğe ulaşacağını düşünmüyorum ben. Adminimin de eklediği gibi hemen bir güvenlik paketi çıkmış ki Windows 7'ye Service Pack 1'den sonra bile birçok güvenlik pack çıktı. Ama tabi bunlar normal ve bilinçli bir kullanıcı için çok büyük bir risk teşkil eder mi bilmiyorum. Benim gibi hafif paranoyak canı sıkıldıkça siteden siteye atlayan ve en önemlisi ailenin tüm internet bankacılığını yürüten biri için işletim sisteminin kendisi güvenli olsa bile antivirüs ve koruma programlarının işletim sistemine olan uyumunun da biraz gelişmesi gerekir.

Dediğim gibi ben biraz hassasım bu konularda standart bir kullanıcı için problem yaratmayabilir bu dediklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Win 7 ile karşılaştırdığınızda mı farklı gelmedi?

Evet sonuçta start menüsünü ekran olarak metro arayüzü diye koymuşlar. Biraz daha pratik olmuş. Ayarlar vs eskiye benziyor. Detaylarda vardır mutlaka ince ayar farkı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Service Pack 1'e kadar beklemenize de gerek yoktur muhtemelen en azından birkaç virüs programı uyumlu hale gelmeli, zaten onlar uyumlu hale gelene kadar driver, sürücü problemleri de azalacak win8'e geçmek mantıklı hale gelecektir.

Tabi bunlar benim kişisel fikirlerim Engin abi kullanan biri olarak tecrübelerini aktarırsa daha yararlı olur muhtemelen :) .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Program uyumu için sorun yaşamadım. Güvenlik konusunda kesin bir şey söyleyemem elbette. Benim seyrek kullandığım bir makina. Microsoft da market işine geçmeye başlıyor. İlk adımları burada atmışlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bence Windows 8 tam anlamı ile dokunmatik ekranlar için üretilmiş. Bizim gibi klasik takılanlar bir müddet alışamayacaklar. Fakat kullandıkça kendini sevdiriyor. Metro arayüzü biraz daha şık olabilirdi. Vasat gözükmesinin nedeni arayüzün özensiz hazırlanması. Şuan kardeşimin eepc'sine yükledim. Market aynı android market gibi bildiğimiz uygulama dolu. Kişiselleştirme orta seviyede, en güzel özelliği ise fare hareketleri ve son açılan uygulamalar , aynı android'deki gibi son açılan uygulamayı görmek için fareyi sol üst köşeye getirebiliyorsunuz. Metro arayüzüne dönmek için klavye üzerindeki pencere tuşuna basmak yeterli, denetim masası ve kullanıcı ayarları için fareyi sağ üst köşeye sürükleyip gizli pencereyi açabilir ve burada bulunan seçeneklerden; denetim masası, bilgisayar ayarları, başlangıç(metro arayüzü olur kendisi) ve bildirimleri görebilirsiniz. Gelelim bilgisayarı nasıl kapatacağımıza gine aynı şekilde sağ üst köşedeki gizli menüyü açıyor ve ayarlar butonuna basınca orada "güç" adı altında başka bir buton daha var ona tıkladığızda bilgisayarı kapat ile kapatabilirsiniz.

Şimdi diyeceksiniz ne kadar zormuş , aslında mantıklı sadece göz aşinalığı olması gerekiyor. Eski win7 farkı yok sadece biraz daha hızlı açılıyor ve kapanıyor. Bana sorarsanız ben halen win7'deyim benim geçmem ise biraz zaman alır. 3+1 TB veriyi bir anda kaybedemem :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.