Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

H. Yasin Soysal

Üye
  • Toplam İleti

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

H. Yasin Soysal Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    amasya
  • Arabam:
    '12 Cmax Tdci Titanium X
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

H. Yasin Soysal's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. Kullandığım 6 ileri dizel c-max'de de benzer durum var. 1. vitesten 2. vites'e seri bir şekilde atınca, sarsıntı ile birlikte vuruntu sesi geliyor. işin kötü yanı 3. viteste de durum aynı fakat 4,5,6 sorun yok. Bir şey farkettim; bu olay sıkışık dur-kalk trafikte , sürekli vites değişimlerinden sonra oluyor. Eğer debriyaja belirli bir süre basmaya devam edip, vites değiştirirsem sorun yok. Fakat hızlı ve seri bir şekilde vites değiştirdiğim zaman dışarıdan bile duyuluyor bu lanet olasıca ses, yayalar bile duyuyor. Acaba akslarda boşluk mu var ?
  2. Cmax aracımda bahsettiğiniz lokurtu mevcut özellikle; 1. vitesi daha 2.500 devire getirmeden, 2.000 devirde 2. vitese taktığımda lokurt diye anlamsız ses geliyor sanki bir şey geriliyor gibi 3. ve sonraki viteslerde olmuyor. Sadece 1. vitesde ve 2. vitesde bir sorun var.
  3. 2012 model 1.6 tdci cmax'imde de benzer sorun yaşıyorum. 1 vites sanki geçmiyor gibi 2'ye atınca şak diye ses geliyor. Fakat bu olaylar zinciri ya hızlı vites değiştirdiğimde oluyor yada aracı sürekli alt devirlerde kullandığımda oluyor. Eğer uzun süre ayağımı debriyajda bekletip vites değiştirirsem sıkıntı yok acaba kronik bir sorun mu ? bu arada araç 21000km de.
  4. Ben kendi açımdan faydalı buluyorum. Uzun yolda ayağağımı gazdan esirgemem , bu yüzden çok araca çok yaktırırdım. Hız sabitleyici ile hem az yaktırıyor hemde sağ ayağımı dizginliyorum. Sıkıcı oluyor bazen ama faydasınıda gördüm. Samsun-Çorum yolunda 700m önümdeki araçlar zincirleme kaza yapmıştı. Hepside baya hızlı kullanıyordu(en önde tır , arkada audi a4 , arkasında renault fluence). 100km sabitlemesem ve gaza gelip araca bassam , belkide onların arasında bende olacaktım.
  5. Katılıyorum, hacimi büyük olan araç her zaman bir tık öndedir. Nedeni ise bizim araçlarımız gibi aşırı beslemeli olmamaları , doğal gücü ne ise onu hissettiriyor ve bunu yaparken parça ömründen çalmıyor. Fakat ülkemizde ne yazıkki vergilendirme politikaları yüksek olduğu için düşük hacim yüksek verimlilik üreten araçlara binmek zorundayız. İnşallah ilerde bir gün en kötü bindiğimiz araç 2.0lt motor ve üzeri olur...
  6. Yalnız usta bir yerde duymuştum. Bu aletler chiplenince 200 beygire kadar gidiyormuş doğru mu ? eğer doğruysa focus st ye bile dönüşebilir bir anda
  7. aslında aracın tüm yazılım sistemine erişmek isterdim(ecu ünitesine).1.6 tdci 115liklerin ecu ünitesi 32-bit microcontrollers TRICORE firmasına ait. Bunların yazılım mimarisini çözersem araca kanat bile takabiliriz Fakat aracı çöpe atma riski doğar. Galiba böyle işler için baya sermayen olması lazım.
  8. Bu arada söylemeyi unuttum. İpad puffin web browser ile flash içerikli siteleri açıyor fakat kararlı olarak görüntüleyemiyor.
  9. asus transformer pad infinity ister tablet olarak kullan ister laptop
  10. Üzülerek söylüyorum bir androidci olarak, iphone günlük hayatta ve kullanımda en kolayı en işe yarayanı. Fakat anlamsız yüksek fiyatları yüzünden halkımız alternatiflere yöneliyor. Bu arada işletim sistemi en dandiği en boşu ios'dur. Android sadece telefona değil beyaz eşyalardan tutun da , otomobillere, askeri kullanıma kadar geniş bir yelpazeye programlanabilir ve uyum sağlayabilir.
  11. bence anlamsız gereksiz. neden mi 1 ghz işlemcisi ve 1 gb rami + en az 5mp kamera çözünürlüğü var ise size 2 yıl yeter. Akıllı telefon piyasası sürekli ar-ge işidir. Sürekli gelişir gelişir ve siz zararlı çıkarsınız. Kazanan ise bu işe yatırım yapan kişiler olur. hevesinizi alınca dersiniz ki ben buna bu kadar parayı niye saydım dersiniz.
  12. H. Yasin Soysal

    Navigasyon Tavsiyesi

    Kesinlikle iGo fakat değişiklik olsun isterseniz Sygic adlı navigasyonda fazlasıyla mutlu edecektir. Şahsen uzun yollarda rota planı yaparken igo-sygic arasında paslaşıyorum. Route 66 da güzel bir özelliği var. Misal telefonu çeşitli aparatlar yardımı aracın camına yapıştırdınız. Telefonun arka kamerasını açıyor ve o an gideceğiniz yolun üstüne hayali bir araç koyuyor ve sizde onu tavşan kaç tazı tut gibi takip ederek varacağınız noktaya kadar sorunsuzca gidiyorsunuz. İzlemek için
  13. Bence Windows 8 tam anlamı ile dokunmatik ekranlar için üretilmiş. Bizim gibi klasik takılanlar bir müddet alışamayacaklar. Fakat kullandıkça kendini sevdiriyor. Metro arayüzü biraz daha şık olabilirdi. Vasat gözükmesinin nedeni arayüzün özensiz hazırlanması. Şuan kardeşimin eepc'sine yükledim. Market aynı android market gibi bildiğimiz uygulama dolu. Kişiselleştirme orta seviyede, en güzel özelliği ise fare hareketleri ve son açılan uygulamalar , aynı android'deki gibi son açılan uygulamayı görmek için fareyi sol üst köşeye getirebiliyorsunuz. Metro arayüzüne dönmek için klavye üzerindeki pencere tuşuna basmak yeterli, denetim masası ve kullanıcı ayarları için fareyi sağ üst köşeye sürükleyip gizli pencereyi açabilir ve burada bulunan seçeneklerden; denetim masası, bilgisayar ayarları, başlangıç(metro arayüzü olur kendisi) ve bildirimleri görebilirsiniz. Gelelim bilgisayarı nasıl kapatacağımıza gine aynı şekilde sağ üst köşedeki gizli menüyü açıyor ve ayarlar butonuna basınca orada "güç" adı altında başka bir buton daha var ona tıkladığızda bilgisayarı kapat ile kapatabilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ne kadar zormuş , aslında mantıklı sadece göz aşinalığı olması gerekiyor. Eski win7 farkı yok sadece biraz daha hızlı açılıyor ve kapanıyor. Bana sorarsanız ben halen win7'deyim benim geçmem ise biraz zaman alır. 3+1 TB veriyi bir anda kaybedemem
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.