Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl comment_168139 Merhaba ikinci arabayı 1'den 2. vitese alınca tuk diye bir ses geliyor. Boştan 2'ye takıncada geliyor. Kısacası bu ses 2. viteste hep geliyor nedeni nedir ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl comment_168143 Senkromençlerde sorun var gibi dediklerinize bakılırsa.Birde araç boşta iken ve duruken debriyaj pedalına basın 10 saniye kadar bekleyin pedala basılı.Sonra ikinci vitese atın.Yine aynı sesi yapacak mı? Yine aynı sesi yaparsa hilalde sorun olma ihtimalide var. Şanzıman garanti altındadır,servise gidip arıza varsa ücretsiz tamiratını yaptırabilirsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl comment_168150 bende de var o ses!hangi viteste olduğuna dikkat etmedim ama düşük viteslere geçişte 'tuk' diye bir ses yapıyor.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl comment_168151 benim araçtada ilk kalkışta klik-kluk gibi bir ses geliyor. ama sonradan gelmiyor. tamponum söküldüğünde sensör fişi aşağı sarkık duruyordu inşallah tamponu takarken sabitlemişlerdir. o mu sallanıyor önden mi geliyor tam anlamadım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl Yazar comment_168153 Senkromençlerde sorun var gibi dediklerinize bakılırsa.Birde araç boşta iken ve duruken debriyaj pedalına basın 10 saniye kadar bekleyin pedala basılı.Sonra ikinci vitese atın.Yine aynı sesi yapacak mı? Yine aynı sesi yaparsa hilalde sorun olma ihtimalide var. Şanzıman garanti altındadır,servise gidip arıza varsa ücretsiz tamiratını yaptırabilirsiniz. Ses şu şekilde geliyor araba hareket halinde vites boşta. hız 40 km/h civarı vitesi 2'ye alıyorsunuz debriyajdan çekince hemen tuk diye bir ses geliyor. benim araçtada ilk kalkışta klik-kluk gibi bir ses geliyor. ama sonradan gelmiyor. tamponum söküldüğünde sensör fişi aşağı sarkık duruyordu inşallah tamponu takarken sabitlemişlerdir. o mu sallanıyor önden mi geliyor tam anlamadım. Vitesten geliyor hocam sadece 2. vitesten başka viteslerde gram ses yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl comment_168154 Ses şu şekilde geliyor araba hareket halinde vites boşta. hız 40 km/h civarı vitesi 2'ye alıyorsunuz debriyajdan çekince hemen tuk diye bir ses geliyor. Vitesten geliyor hocam sadece 2. vitesten başka viteslerde gram ses yok. 2. arabanız ne dizel mi benzinli mi..5 mi 6 vitesli mi? dizelse 3 e takmalısınız belkide..2 ye takınca yığılma hissi yapıyor mu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl Yazar comment_168156 Dizel 115 ps 6 ileri. Hız 35-40-45 km/h civarı. Tam 2. vites hızları bayılma yok. 1. vitese alsam bağırıyor. 3. viteste hafif bayılıyor o hızlarda. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 201313 yıl comment_168174 Ses şu şekilde geliyor araba hareket halinde vites boşta. hız 40 km/h civarı vitesi 2'ye alıyorsunuz debriyajdan çekince hemen tuk diye bir ses geliyor. Vitesten geliyor hocam sadece 2. vitesten başka viteslerde gram ses yok. Debriyajdan .çektiğinde yapıyorsa sorun baskı balata-volant setlerinin birisindedir.Çift kütleli volant olduğu için biraz boşluk sesi normal bendede var.Aşırı bir boşluk sesi varsa değiştirirler. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kO07u4_sU6M Haziran 5, 201313 yıl Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 201313 yıl comment_168309 dizel focusda bence 2 vites için 40-45 km hız fazla(tabi keskin bir rampa falan tırmanmıyorsan o anda),3.vitese geçilmeli bence...sese gelince ben rölantide beklerken vitesleri 1 e ve 2 ye geçirdiğimde her geçite tuk tuk şeklinde ses çıkarıyor...fakat arac hareket halimndeyken geçişler de hiç dikkatimi vermedim sese Haziran 6, 201313 yıl Özcan B. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 201313 yıl Yazar comment_168405 Rölantide dikkat etmedim. Ama hareket halinde var o ses . Çokta aşırı değil aslında ama can sıkıcı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 201313 yıl comment_169236 Merhaba, Ben de bugün fark ettim. Bende de özellikle hareket halinde ve 3 den 4 e geçerken ses geliyor ve debriyajda bir vuruntu hissediyorum. araba henüz 1500 km de. Rölantide yapmıyor, 5 ten 4 e geçerken de yapmıyor. nedir bu anlamadım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 201313 yıl comment_169237 ses kuvvetlimi geliyor bilmiyorum ama tarifinden sanki vurma sesi gibi anlaşılıyor. benim araçta ayağımı debriyajdan hızlı çekince hafiften bir ses geliyordu. birde ayağını debriyajdan biraz daha yavaş çekerekten dene. muhtemelen kesilecektir. Haziran 13, 201313 yıl cem aksoy tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 201313 yıl comment_169238 Ben vitesi 3 den 4 e atınca ses çıkıyor ve vuruntu yapıyor, sonra debriyajdan ayağımı çekerken normal. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 3, 201412 yıl comment_223591 Daha 3bindeki benim aracımda da var bu vuruntu sesi, benden önce sıfır araç alan x marka diğer araçlarda hiç yok bu sesler, ben vites değiştirdikçe tak küt sesler geliyor, çoook yavaş yavaş vites değiştirip yavaş yavaş ayağımı debriyajdan çekince gelmiyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 9, 201412 yıl Yazar comment_225515 Daha 3bindeki benim aracımda da var bu vuruntu sesi, benden önce sıfır araç alan x marka diğer araçlarda hiç yok bu sesler, ben vites değiştirdikçe tak küt sesler geliyor, çoook yavaş yavaş vites değiştirip yavaş yavaş ayağımı debriyajdan çekince gelmiyor. Bahsettiğiniz ses bendende gelmekte. 21 bin km'de aracım. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın