Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Brc My 11 Lpg Dönüşümü

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

kullanıma göre % 30 ile%35 arası tasarruf yapabilirsiniz. içinize sinmeyen tarafı ne acaba özel bir soru olmazsa. şunun için soruyorum bende önce sizin gibiydim de :) lpg takıldı keşke daha erken taktıraydım diyorum

• Yanıt 122
  • Görüntüleme 52,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kubilay Yıldırımbayazıt
    Kubilay Yıldırımbayazıt

bende prinsi düşündüm ama adanadaki bayii motor garantisi veremeyiz dediği için vazgeçtim sadece 0 km araçlara veriyoruz dediler bana. bende garanti şartları ve biraz pahalı olmasından dolayı prinst

• Kit: BRC MY11 VSR: %20-%80  devir 4000 ve 250 mbar iken... Depo: simit 43 litre alıyor   Montaj: Çağ Lpg den Serkan Usta ve yardımcısı Sameti de unutmayalım (zira simit depoyu takarkenki uğraşı ve

• Süleyman Altın
    Süleyman Altın

Bende bu ara çevremdekilerin sürekli LPG ile yaptıkları km leri anlatınca önce aracımızı dizel başka bir araçla takas etmeyi düşündüm (forumda konu açmıştım 2013 model focus ile ) sonra LPG düşünmeye

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Sanırım iyi bir LPG montajı ve kalibrasyonun ciddi manada ekonomi sağlayacağı ve sorunsuz bir sürüşü elverecegi konusunda herkes hemfikir. Benimde çekincelerim montaj esnasında meydana gelecek aksaklıklar. Güven veren bir usta bulsam sanırım hiç beklemeden tüplenirim. :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Sanırım iyi bir LPG montajı ve kalibrasyonun ciddi manada ekonomi sağlayacağı ve sorunsuz bir sürüşü elverecegi konusunda herkes hemfikir. Benimde çekincelerim montaj esnasında meydana gelecek aksaklıklar. Güven veren bir usta bulsam sanırım hiç beklemeden tüplenirim. :)

aksaklık olur ama çözülmez değil. tecrübeli ve size referans verebilecek bir kit ve usta bulmanız yeterli. birde motor garantisi var tabi motor garantisi olmadan lpg taktırmayın derim. eğer senede 15 bini geçmez iseniz lpg ye bile gerek yok. sizin araç powershift biraz daha fazla yakar ama az biniyorsanız o da sorun olmaz :)

Yanıtlama zamanı:

Az biniyorum açıkcası. Yılda 10 bin km geçilecek gibi değil.Bakalim çevremde şayet iyi bir kit ve usta bulabilirsem daha derin düşünürüm. İlgi ve alakaniz icin teşekkür ederim. :)

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

herkese saygılar. birkaç gün önce aracıma brc dönüşümü için gittimde buradaki usta kitmtm önerdi kafam karıştı bu kitin garanti durumu kalitesi nedir bilmiyorum yorumarınızı  ve görüşlerinizi almak isterim

Yanıtlama zamanı:

mutlaka brc daha mantıklı ama mtm de keihin enjektör olduğunu ve enjektörlerin avantajları malum konuları anlattı aynı zamanda enjektörler hariç diğer tüm sisteminde brc tabanlı yahut aynı italyan firmasına ait olduğunu anlattı ancak  kafamı asıl karıştıran keıhın enjektör farkı bu önemli mi ve bunlardan farklı olarak da birde aracım daha garanti kapsamında lpg dönüşümü uygulanınca tüm parçaları mı yoksa sadece motor yanma odası mı garanti dışı kalıyor ve brc gerçekten bu konuda garanti, motor kasko gibi seçenekler sunuyor mu?

mtm 2000tl

brc 1750tl ancak hangi modeli bilmiyorum

her ikisinde de bir motor garantisinden bahsetmedi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

BRC kaliteli güzel kit fakat ti-vct motor lpg ile uyumlu değil. Önceki aracımda 90bin km dayanmıştı bakalım sizin motorunuz kaç km dayanabilecek. Şimdiden hazırlıklı olsun kesinlikle ve kesinlikle sübapları kesecek ve yaptıracaksınız benden söylemesi.

Yanıtlama zamanı:

BRC kaliteli güzel kit fakat ti-vct motor lpg ile uyumlu değil. Önceki aracımda 90bin km dayanmıştı bakalım sizin motorunuz kaç km dayanabilecek. Şimdiden hazırlıklı olsun kesinlikle ve kesinlikle sübapları kesecek ve yaptıracaksınız benden söylemesi.

Hangi standart motor LPG ile uyumlu peki :) öyle bir dünya yok . Bu da benden söylemesi :)

Yanıtlama zamanı:

Hangi standart motor LPG ile uyumlu peki :) öyle bir dünya yok . Bu da benden söylemesi :)

Örneğin ilk arabam olan Vw polo classic lpg'li olarak 210.000 km tık demeden çalışmıştı fakat dediğiniz gibi istisnalar hariç LPG ile uyumlu bir dünya yok malesef :)

Yanıtlama zamanı:

Örneğin ilk arabam olan Vw polo classic lpg'li olarak 210.000 km tık demeden çalışmıştı fakat dediğiniz gibi istisnalar hariç LPG ile uyumlu bir dünya yok malesef :)

Nereden biliyorsunuz ki 221.000 sorun olmayacağını işin özü münferit örnekler ile yürüyemeyiz.

Benzinli araç sadece benzin ile verimli çalışır.

Söylediğiniz araç değişken zamanlı sübap kullanmıyor bu da bir diğer farklılık. Bu sebeple sorunsuz ömrü fazla olması normaldir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

focus 2 ve 3 te euro 5 normları gereği magnezyum alaşımlı sübaplar kullanılıyor sebebi co2 salınımını azaltmak 

haliyle alaşım parça daha çabuk yıpranıyor

ayrıca ti-vct motorlar sizin dediğiniz polo motoruna göre teknoloji üssü gibi kalır yanlışım varsa düzeltilebilir 

hem 90 binde lpg ile yapılan karın küçük bir kısmı üst kapak tamiri için kullanılabilir hatta daha dayanıklı sübaplar takılarak uzun süre sorunsuzca kullanılabilir

Yanıtlama zamanı:

focus 2 ve 3 te euro 5 normları gereği magnezyum alaşımlı sübaplar kullanılıyor sebebi co2 salınımını azaltmak 

haliyle alaşım parça daha çabuk yıpranıyor

ayrıca ti-vct motorlar sizin dediğiniz polo motoruna göre teknoloji üssü gibi kalır yanlışım varsa düzeltilebilir 

hem 90 binde lpg ile yapılan karın küçük bir kısmı üst kapak tamiri için kullanılabilir hatta daha dayanıklı sübaplar takılarak uzun süre sorunsuzca kullanılabilir

Kesinlikle yapılan karın 20de biri ile yaptırılabiliyor fakat hiçbir rektefiye diyeyim serviste dahi yapılsa orjinali gibi olmuyor bizzat yaşadım gördüm.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.