Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ön Düzen Ses

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

;

Ses halen geliyor ama bu ses sizin bahsettiğiniz sesmi emin değilim çünkü bozuk veya parke taşlı bir yolda düz gidersem o ses yok fakat bozuk veya parke taşlı bir yolda dönüş yapmaya başladığımda sadece sol ön taraftan hala o sesi duyuyorum birşey daha eklemek isterim bu ses gelirken direksiyonda herhangi bir sarsıntı olmuyor bilmem anlatabildimmi sanki sol ön taraftan birşeyler sıkılmamış gibi

Bu arada alıntı yapmayı becerememişim

Alparslan Kaplan tarafından düzenlendi

• Yanıt 98
  • Görüntüleme 27,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup, olmadığına eminim aslında ben çünkü dediğim gibi manuel araçta direksiyon hem yumuşak, hem de turun sonuna geldiğinde bir mekanizma tarafından frenleniyor direksiyon. Benim arabada kesinlikle d

• ok..saol o zaman aceleye gerek yok, bakalım durum zamanla ne gösterecek.. bizdeki eşek şansı ya şimdi giderim servise, test ederiz gıcırdamaz.. bir çay içmeye gittimde lafı açarım müdürüme..

• Asfalt yolda evet, ama stabilizede bence hayır. F3, F2 ye göre daha şehirli. Nazikleşmiş yani

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Ses halen geliyor ama bu ses sizin bahsettiğiniz sesmi emin değilim çünkü bozuk veya parke taşlı bir yolda düz gidersem o ses yok fakat bozuk veya parke taşlı bir yolda dönüş yapmaya başladığımda sadece sol ön taraftan hala o sesi duyuyorum birşey daha eklemek isterim bu ses gelirken direksiyonda herhangi bir sarsıntı olmuyor bilmem anlatabildimmi sanki sol ön taraftan birşeyler sıkılmamış gibi

Burç'o

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Meğer nede çok dertli insan varmış. Yok ben vazgeçtim şikayetten şükürler olsun Allah'a :)

Yanıtlama zamanı:

Direksiyon kutusundan gelen sesi ben duymuyorum fakat geçende motor kaputunu açtığımda, direksiyon kutusunda terleme ötesi kaçak oluşmaya başladığını gördüm. Henüz damlama yapmaya başlamamış ilerde ne olur bakalım, bu ay içinde bakıma gideceğim ne diyeceklerini merak ediyorum.

Yanıtlama zamanı:

benim aracımda da aynı sesi ara ara duyuyorum herzaman olmasada bazen direksiyonun oralardan bir ses geliyor ,ama tam olarak nerden keldiğini kestiremedim...

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bildiğim kadarıyla PowerShift'li araçlarda yeni nesil EPAS yok, ford.co.uk sitesinde en azından öyle görünüyor... Bizim direksiyonlar eski usul. Babamın manuel vitesli F3 Style'ında da aynı ses var. Ankara Başer'de sorunu çözemediler. Hatta bilgileri dahilinde bile değildi olay. Benim PowerShift'te de ses yok Alparslan. Ancak dediğin sol virajlarda yol bozuk ise aynı tıkırtıyı duyuyorum ve bu tıkırtı benim eski F2'de de aynı koşullarda vardı. Dolayısıyla elma ile armutu karşılaştırmış oluyoruz bu konuda. Zaten direksiyon sertliği ve dönüşün bittiği andaki his de bambaşka babamın F3 ile benim PS F3 arasında...

Yanıtlama zamanı:

Bencede EPAS yok hatta bir ara servise gittiğimde sormuştum bunun direksiyonu yeterince yumuşak değil diye oradaki usta abi hepsi böyle bunların demişti.

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar bende ön düzenden ses geliyor diye servise gittim. Önce amortisörler gevşemiş dediler, daha sonra da amortisörleri değiştirdiler.

Fakat ses tıkırtı yinede kesilmedi. En sonunda ön balatada ufak bir parçanın gevşek veya düşmüş (tam hatırlamıyorum) olduğunu farketmişler.

Bu sorunu düzelttiler şimdi ön düzende hiç ses ve tıkırtı yok.

Yanıtlama zamanı:

Bana sorarsanız;

Daha iyi, olmasın :kıhkıh:

Aksam araştıralım bu konuyu doğru kaynaklardan :)

Yakup, olmadığına eminim aslında ben çünkü dediğim gibi manuel araçta direksiyon hem yumuşak, hem de turun sonuna geldiğinde bir mekanizma tarafından frenleniyor direksiyon. Benim arabada kesinlikle daha sert (F2 ile aynı hislerimde yanılmıyorsam) hem de tur sonunda "küt" diye vurup duruyor. İki aracı da aktif kullandığım için aradaki farkı çok net biliyorum.

Aşağıda da ford.co.uk'de açıkça yazmış zaten PowerShift'te olmadığını...

33.thumb.png.e46b1ea7f48abb5f051fd0ba742

Bağlantı da aşağıda... (Kategori seçiminden "Specifications" seçilmeli...)

http://www.ford.co.u...dspecifications

Yanıtlama zamanı:

Yakup, olmadığına eminim aslında ben çünkü dediğim gibi manuel araçta direksiyon hem yumuşak, hem de turun sonuna geldiğinde bir mekanizma tarafından frenleniyor direksiyon. Benim arabada kesinlikle daha sert (F2 ile aynı hislerimde yanılmıyorsam) hem de tur sonunda "küt" diye vurup duruyor. İki aracı da aktif kullandığım için aradaki farkı çok net biliyorum.

Evet aynı olay yüzünden şu '' tam turda gelen küt '' sesi yüzünden eşim sen bu arabayı daha sert kullanıyorsun diyerinde hiç böyle ses gelmiyor gibi ifadeler kullanıyordu...

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Parkeli yollarda gelen ön düzen ya da daha doğrusu direksiyon kutusu sesi bende de var ama her yerde gelmediği için duymamazlıktan gelmeye başladım takiii bugün arabayı stop ettikten sonra direksiyonu olduğu yerde sağ sol yaptığımda duyduğum ses diyemicem kütürtüden sonra bana hiçbir Ford yetkilisi kesinlikle bu sesin normal olduğunu söyleyemez sanki araç 18000 km de değilde 180000 km de eski çeyrek tur boşluk yapmış toros direksiyon kutusu arabadan soğumaya başladım gerçekten...:(:(:(

Yanıtlama zamanı:

ford burçlu traversten vazgeçtiği gün, bu arabaların ön düzeninde hiç ses kalmaz...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.