Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 201213 yıl comment_122322 fabrikada yapılan her işi daha sonradan ekletebilirsiniz. ancak 1 tllik parçanın serviste 5 tlye çakıldığı pardon satıldığı bir anlayışta 3-5 bin tllik şerit takip sistemi farkı tahmini 15-20 bin tlye mal olur. bence aracınızı verip şerit takip sistemli araç alsanız daha ucuz olacaktır. birde bu şerit takip sisteminin türkiye şartlarında yarardan fazla zarar getirme ihtimalide var. bir ara ostim batıkent arasındaki yolda bir çalışma yapmışlardı. bilen bilir araba pazarından batıkente giderken opet önünde köprü yapılıyordu. köprünün batıkente çıkışındaki rampaya varırken eski yoldaki bir şerit kaybolup (viraja yedirmişlerdi ) orta tretuvara giriyordu. Bir süre o şerit çizgisi orta tretuvara çıkış yapmıştı. alışana kadar bende birkaçkez yanılıp refüje çıkıyordum. neyse düşünsenize siz aracınızı tretuvardan kurtarıp yeni şeritte kalmaya çalışıyorsunuz, şerit takip sistemi aracı eski şeridinde tutmaya çalışıyor. bir kaç sene bekleyip bu sistemin türkiye yollarındaki başarısını izledikten sonra böyle bir araç almak daha mantıklı diye düşünüyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 201213 yıl comment_122326 Tahmin ettiğiniz şekilde işlemiyor sistem..Yani size kaza yaptıracak birşey olamaz. Örnek video: Şeritin olması yeterli, türkiye şartları geyiği elbet bir gün son bulacak. Getirtemeyen firmaların geyiği bunlar.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 201213 yıl comment_122476 Şerit takip sistemi kamerası 3 numara ile gösterilen, gerçekten var mı yoksa LIDAR sistemi (1+2) ile mi karıştırıyorsunuz? Kameradan kastım 3 numara elbette. 4 numara far ve yağmur sensörü. LIDAR (2+1) dediğiniz sistem de bildiğim kadarıyla şeritte kalma yardımcısı için (bu sistem çoğu uçaklarda kullanılıyor diye biliyorum) kullanılan lazer sensörler. Ve bilgdiğm kadarıyla bu sensörler yüzeyi tarayarak yüzeyin 3D haritasını çıkarma işlevi görüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 201213 yıl comment_122483 Ama onun icine bakmak lazım oradaki lens veya mercekleri yeter mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 201213 yıl comment_125948 Ama onun icine bakmak lazım oradaki lens veya mercekleri yeter mi? Yok yaw bildiğin adi micro kameralardan. Servisçi de şaşırdıydı abi seninkinde kamera varmış diye. O an ne demek istediğini anlamamıştım ama. Demek bazı serilerde olmayabiliyormuş. Ayrıca Şerit takip sistemi hazırlığı da mevcut ama gerekli yazılım yokmuş ellerinde. Ben de pek gerekli değil zaten diye uğraşmadım. Öylece duruyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 201213 yıl comment_125949 Ekran da lazım ona gerekirse modül de lazım olacak.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 201313 yıl comment_178818 Bende geniş ekranlı gösterge aldıktan sonra merak sardım. Adı lazım değil yetkili servislerden birisindeki önlüğünde başteknisyen yazan bir şahıs bana şerit takip asistanlı araçlarda gelen sinyal kolunu takmam durumunda kendiliğinden aktifleşeceğini idda etti Pek değil hiç inanmadım. Tamam takalım ama olmazsa para ödemem demediğime pişmanım. http://www.ebay.co.uk/itm/OEM-Ford-2012-2013-Focus-Turn-Signal-Switch-with-Lane-Detector-Assist-/160921770667?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3AFocus&hash=item2577af5aab Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 201313 yıl comment_178819 Bi insan cimri olunca böyle oluyor işte ya olursa ; adamı öpmeye gidedecek misin Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 201313 yıl comment_178824 Onun için gitmem,gitmişken öperim Bu arada, cimri olsam geniş ekranlı gösterge almazdım Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 201313 yıl comment_178830 Onun için gitmem,gitmişken öperim Bu arada, cimri olsam geniş ekranlı gösterge almazdım Onu da 100'e almışsındır sen hadi hadi sökül Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 201313 yıl comment_178833 Onu da 100'e almışsındır sen hadi hadi sökül Keşke 100 olsa 400 verdim elim ayağım titriyor 2 haftadır Şu şerit takip ve tabela okuma işi olsa hiçte fena olmazdı. Yok ki ne gerektiğini bilen birisi.Servislere orijinal xenon diyince bile yok olmuyor diyorlar. Hee fabrikada onu yapmıyor zaten. Aaraçta gaza yüklenince motor kendini toparlayana kadar kırrrr diye bir ses geliyor.Gazdan çekince veya toparlamayı bitirip tam gücü alırken kesiliyor. Kimisi debriyaj kimisi motor kulağı dedi. O ses rampa yukarı tırlanmaya çalışırken zorlayınca olmuştu. Geri vitese taktım çektim el frenini,yüklendim araca. Sonra kesti o sesi Kayan bir şey yerine geldi. Pazartesi Antalya Otokoçta deneyeceğim bakalım bunlar ne uyduracaklar Onlar uğraşırken showroomda şerit takip sistemi olan bir araç varsa öndeki kameralarını çekeceğim.Birde bendekileri. Bakalım uyuşuyorlar mı. Uyuşmuyorlar ise hiç gerek yok atraksiyona. Aynı ise o bölgedeki kameralar radarlar, belkide o kolu değiştirince gerçektende olacak Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 201313 yıl comment_178834 Yarın ak koyun kara koyun belli olacak desenize, şahsen merakla bekliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 201313 yıl comment_178874 Yolların %80'inde şerit çizili değilken bu ne anlamsız bir heves... Ağustos 12, 201313 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 12, 201313 yıl comment_178891 Keşke 100 olsa 400 verdim elim ayağım titriyor 2 haftadır Şu şerit takip ve tabela okuma işi olsa hiçte fena olmazdı. Yok ki ne gerektiğini bilen birisi.Servislere orijinal xenon diyince bile yok olmuyor diyorlar. Hee fabrikada onu yapmıyor zaten. Aaraçta gaza yüklenince motor kendini toparlayana kadar kırrrr diye bir ses geliyor.Gazdan çekince veya toparlamayı bitirip tam gücü alırken kesiliyor. Kimisi debriyaj kimisi motor kulağı dedi. O ses rampa yukarı tırlanmaya çalışırken zorlayınca olmuştu. Geri vitese taktım çektim el frenini,yüklendim araca. Sonra kesti o sesi Kayan bir şey yerine geldi. Pazartesi Antalya Otokoçta deneyeceğim bakalım bunlar ne uyduracaklar Onlar uğraşırken showroomda şerit takip sistemi olan bir araç varsa öndeki kameralarını çekeceğim.Birde bendekileri. Bakalım uyuşuyorlar mı. Uyuşmuyorlar ise hiç gerek yok atraksiyona. Aynı ise o bölgedeki kameralar radarlar, belkide o kolu değiştirince gerçektende olacak Onlar ayni bildigim kadariyla ama saniyorum bir tanesinin ici bostu. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın