Bu popüler bir ileti. Cem Boneval Oluşturma zamanı: Ağustos 5, 2012 Bu popüler bir ileti. Raporla Share Oluşturma zamanı: Ağustos 5, 2012 (düzenlendi) Sorunu bazılarımız yaşıyor, yol bilgisayarının ortalama tüketim değeri ile depo doldurmadan doldurmaya hesaplanan değer uyuşmuyor, değişik nedenleri olabilir. depo hesabı daha gerçekçi bir rakam veriyor ve mesela bende yol bilgisayarı sabit 0,5 l/100 km daha düşük gösteriyor. Bu durum menzil hesabını da olumsuz etkileyebiliyor. Hal böyle olunca yol bilgisayarını kalibre etmek mantıklı geliyor insana, serviste hallederim derken biraz oynama ve araştırma ile kendi kendimize yapmanın yolunu buldum. Şöyle...: 1. YB OK düğmesine basarak aracı çalıştırıyoruz ve ekranda TEST yazısı çıkana kadar basılı tutuyoruz.. 2. Test menüsüne girdikten sonra OK ve/veya aşağı yukarı oklarla "AFE-Bias" yazısına kadar ilerliyoruz. AFE Average Fuel Economy kısaltılmış hali, Bias da eğilim anlamında. 3. Bu menüde OK basınca fabrika ayarı olan 1000 değeri gözüküyor. Sağ sol oklarla bu değeri 100-2000 arası ayarlayabiliyoruz. Yukarı aşağı oklar da ondalıkları değiştiriyor. 4. Geçerli değeri bulmak için de şu formülü kullanacağız: YB verdiği değer ----------------------- x 1000 Hesaplanan değer Söz gelimi benim ortalamam YB ile 7.7, halbuki hesaplama ile bulduğum 8.2, 7.7/8.2 x 1000 = 939 5. Elde edilen bu değerin ayarlanması tamamlandıktan sonra OK ile çıkıyoruz ve motoru stop ediyoruz işlem bitiyor. Ağustos 5, 2012 Cem Boneval tarafından düzenlendi 22 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
selçuk tanrıverdi Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 . Bu menüde OK basınca fabrika ayarı olan 1000 değeri gözüküyor. Sağ sol oklarla bu değeri 100-2000 arası mi ayarlayacagız yazdıgınız gibi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre D. Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Sorunu bazılarımız yaşıyor, yol bilgisayarının ortalama tüketim değeri ile depo doldurmadan doldurmaya hesaplanan değer uyuşmuyor, değişik nedenleri olabilir. depo hesabı daha gerçekçi bir rakam veriyor ve mesela bende yol bilgisayarı sabit 0,5 l/100 km daha düşük gösteriyor. Bu durum menzil hesabını da olumsuz etkileyebiliyor. Hal böyle olunca yol bilgisayarını kalibre etmek mantıklı geliyor insana, serviste hallederim derken biraz oynama ve araştırma ile kendi kendimize yapmanın yolunu buldum. Şöyle...: 1. YB OK düğmesine basarak aracı çalıştırıyoruz ve ekranda TEST yazısı çıkana kadar basılı tutuyoruz.. 2. Test menüsüne girdikten sonra OK ve/veya aşağı yukarı oklarla "AFE-Bias" yazısına kadar ilerliyoruz. AFE Average Fuel Economy kısaltılmış hali, Bias da eğilim anlamında. 3. Bu menüde OK basınca fabrika ayarı olan 1000 değeri gözüküyor. Sağ sol oklarla bu değeri 100-2000 arası ayarlayabiliyoruz. Yukarı aşağı oklar da ondalıkları değiştiriyor. 4. Geçerli değeri bulmak için de şu formülü kullanacağız: YB verdiği değer ----------------------- x 1000 Hesaplanan değer Söz gelimi benim ortalamam YB ile 7.7, halbuki hesaplama ile bulduğum 8.2, 7.7/8.2 x 1000 = 939 5. Elde edilen bu değerin ayarlanması tamamlandıktan sonra OK ile çıkıyoruz ve motoru stop ediyoruz işlem bitiyor. :claps: :claps: :claps: Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
selçuk tanrıverdi Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 cem bey yazınızı okudum zaten bu degeri 100-2000 mi ayarlayacagız yoksa başka bi degermi yazacağız . artı 8.2 x1000 nasıl 939 oluyo bunuda anlamadım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 cem bey yazınızı okudum zaten bu degeri 100-2000 mi ayarlayacagız yoksa başka bi degermi yazacağız . artı 8.2 x1000 nasıl 939 oluyo bunuda anlamadım Yeterince açık yazdığımı zannediyordum. 7.7 / 8.2 = 0.939 0.939 x 1000 = ? 100-2000 arasındaki değerler verilebiliyor, sol ok yüzdelikleri sağ ok ondalıkları değiştiriyor. Sağa doğru bir kez basınca 900 oluyor, sonra yukarı ok basarak 939'a ulaşılıyor. Yani dün öyle yaptığımı anımsıyorum. Deneme yanılmayla bulursunuz zaten, olayın mantığı bu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
selçuk tanrıverdi Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 teşekkürler uyguladım bende oldu deger i 1000 de bıraktım ben siz kaç yaptınız Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 teşekkürler uyguladım bende oldu deger i 1000 de bıraktım ben siz kaç yaptınız Selçuk abi zaten 1000 olarak geliyormuş. Eğer sende sapma hissediyorsan, yani Yol bilgisayarın 8 ama senin ölçümün 9 ise.. 8/9x1000 = 888 yazmalısın oraya.. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
selçuk tanrıverdi Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 ok anlasıldı şimdi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 teşekkürler uyguladım bende oldu deger i 1000 de bıraktım ben siz kaç yaptınız Niye olmasın ki... Fabrika değeri 1000 zaten, yani YB gösterdiği ile senin hesapladığın eşit anlamına geliyor bu. Ben değerlerimi yazdım iki kere, bu da üçüncüsü: 939. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
selçuk tanrıverdi Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 bu sapmayı depoyu doldurup ortalamayı sıfırlayıp belirli bir km yaptıktan sonra tekrar depoyu doldurup öylemi karar verdiniz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 bu sapmayı depoyu doldurup ortalamayı sıfırlayıp belirli bir km yaptıktan sonra tekrar depoyu doldurup öylemi karar verdiniz Depo'nu hep aynı seviyede doldurursan eğer, yaktığın yakıt ile aldığın mesafeyi oranlayıp ort tüketimini bulursun... Bu değer ile (artık ne zaman sıfırlarsan sıfırla sadece aynı zamanda yap 1 kere) yol bilgisayarı değerini kıyaslıyoruz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 (düzenlendi) bu sapmayı depoyu doldurup ortalamayı sıfırlayıp belirli bir km yaptıktan sonra tekrar depoyu doldurup öylemi karar verdiniz Yaaa, öyle, ama depoyu uyarı lambası yanana kadar kullanıp doldururken pompa tabancası ikinci kez atana kadar doldurtarak ve bir defa değil çok defa... Ayrıca herkeşte sapma olacak diye bir kural yok, sizinki doğru gösteriyordur belki de... Ağustos 5, 2012 Cem Boneval tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
selçuk tanrıverdi Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 anladım .3 gün öncede benim benzin lambası yandı .uzun yol gitmedim hep şehir içi hep 65 70 km kala yanardı şimdi 125 km kala yandı anlam veremedim sonra biraz daha benzin aldım söndü.125 km kala yanması ilginç geldi bana. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 anladım .3 gün öncede benim benzin lambası yandı .uzun yol gitmedim hep şehir içi hep 65 70 km kala yanardı şimdi 125 km kala yandı anlam veremedim sonra biraz daha benzin aldım söndü.125 km kala yanması ilginç geldi bana. Tüketim fazla olduğunda sanırım daha erken uyarı veriyor, bu olay bendede aynı,aracın kendine göre bi hesabı var ama tam olarak yolunu bende bilmiyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 2012 benim 170 km kala yandığıda oldu, 70 km kala yandığda oldu. Yani bu aracın nasıl kullanıldığıyla alakalı. Birde Cem beye yine bir teşekkür etmek istiyorum, foruma bu değerli katkılarından dolayı, Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap