Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Herkese merhaba. Bugün iftara kadar beklerken zaman geçirecek beni oyalayacak bişeyler yapayım dedim aklıma arabanın aktif şehir içi güvenlik sistemini hiç denemediğim geldi ve denemeye karar verdim. Daha önce internette aşağıdaki gibi videolarıda izlemiştim bu videolardan esinlendim ve beyaz eşyaların etrafını sarmada kullanılan beyaz köpüklerden yaklaşık 1.25m en 1.5 m boy olacak şekilde dikdörtgen bir engel yaptım arabanın tam önüne koydum. Arabaya bindim önce yol bilgisayarını kontrol ettim sistem aktif haldeydi. Daha sonra denemeye başladım fakat 3 4 denememin hiç birinde başarılı olamadım hep köpüğe çarptım. Park sensörleri köpüğe yaklaşınca ötmeye başladı algılamada sorun yok ama bir türlü kendi durdurmadı arabayı. Bende sistemi tam bilmediğimi düşündüm ve size sormak istedim. Bu sistem hangi algılayıcılarla çalışıyor ? Öndeki engelin boyutları nasıl olmalı ? İlk video da bebek arabasını algılayan sistemin benim yaptığım engeli mutlaka algılaması lazımdı ama olmadı . Nedenini merak ediyorum . Teşekkür ederim.
Soru
Onur S. Y.
Herkese merhaba. Bugün iftara kadar beklerken zaman geçirecek beni oyalayacak bişeyler yapayım dedim aklıma arabanın aktif şehir içi güvenlik sistemini hiç denemediğim geldi ve denemeye karar verdim. Daha önce internette aşağıdaki gibi videolarıda izlemiştim bu videolardan esinlendim ve beyaz eşyaların etrafını sarmada kullanılan beyaz köpüklerden yaklaşık 1.25m en 1.5 m boy olacak şekilde dikdörtgen bir engel yaptım arabanın tam önüne koydum. Arabaya bindim önce yol bilgisayarını kontrol ettim sistem aktif haldeydi. Daha sonra denemeye başladım fakat 3 4 denememin hiç birinde başarılı olamadım hep köpüğe çarptım. Park sensörleri köpüğe yaklaşınca ötmeye başladı algılamada sorun yok ama bir türlü kendi durdurmadı arabayı. Bende sistemi tam bilmediğimi düşündüm ve size sormak istedim. Bu sistem hangi algılayıcılarla çalışıyor ? Öndeki engelin boyutları nasıl olmalı ? İlk video da bebek arabasını algılayan sistemin benim yaptığım engeli mutlaka algılaması lazımdı ama olmadı . Nedenini merak ediyorum . Teşekkür ederim.
Videolar
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
24
11
8
4
Popular Days
Tem 23
49
Ağs 15
9
Tem 22
7
Ağs 16
5
Top Posters For This Question
Yakup Ç. A. 24 posts
Aydın Baran 11 posts
ferhat tezcan 8 posts
Emre D. 4 posts
Popular Days
Tem 23 2012
49 posts
Ağs 15 2012
9 posts
Tem 22 2012
7 posts
Ağs 16 2012
5 posts
Popular Posts
Yakup Ç. A.
Tehlike anına girmemiş Çünkü sen zaten fren yapıp durabilmişsin
Cem Boneval
Hangi sensörlerin algıladığının cevabı burada: Normalde park yerinin girişindeki bariyer çubuğu dahi algılar iken benimki son zamanlarda çalışmıyor, ama servise gidip araştıracak vaktim olmadı.
Aydın Baran
Aaaa bu çok iyi fikir hiç aklıma gelmemişti; buluşamıyoruz diyordu zaten benim kaputta buluşuruz işte
Bu soruda 78 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap