Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Onur S. Y.

Üye
  • Toplam İleti

    47
  • Katılım

  • Son ziyaret

Onur S. Y. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Eskişehir
  • Arabam:
    Yok
  • Meslek:
    calısmıyor.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

767 profil görüntüleme

Onur S. Y.'s Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. Merhaba aynı sorun 2012 model tdci titanium focus aracımda da mevcut. Haliyle garanti bitti ve ucuz yollu bir çözüm ararken bu konuyu hortlatmaya karar verdim :). Acaba bu ürünü getirip kullanan var mı ? Direksiyonun tamamını değiştirmeye kalkan servislere iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum lakin madem böyle bir ürün var neden servislerde bu ürünü kullanmıyor diye de merak ediyorum.
  2. 2012 model tdci focus 45.000 km bakımı için servisten gelen cevap; -Yağ , yağ filtresi -Hava filtresi -Mazot filtresi -Tapa -Polen filtresi - Cam suyu fiyat olarak 400 tl gibi bir rakam verdiler. Aracın garanti süresi bitti. Bakımı serviste devam ettirmenin bir avantajı var mı ? yoksa özel oto servislerde parçaları kendim tedarik ederek mi yaptırmalıyım ?
  3. Garanti süresi bitmiş araçlar içinde yazılım güncelleme ücretsiz mi ? bugünlerde 45.000 bakımı için servise gitmeyi düşünüyorum. Duruma göre servise gitmişken güncelleme de yaptırmak istiyorum. Ayrıca Etisde güncelleme var mı yok mu anlamakta zorlandım yardımcı olabilecek birileri varsa memnun olurum
  4. Buna benzer bir konudan bende rahatsızım. Rampa da değil düz yolda arabayı park ederken iki arabanın arkasına geri geri girerken manevra yaptığım esnada arka lastiklerden gıcırtı gibi sanki bişey sürtüyormuş gibi bir ses geliyor bir iki saniye sonra geçiyor. Serviste denedik defalarca yapmadı ama evin önüne her park edişimizde yapıyor. Yokuş kalkış desteğinden olabilir diye düşünmüştüm ama evin önünde eğim yok denecek kadar az . Yokuş kalkış desteği kaç derece açıdan sonra aktif oluyor acaba ?
  5. Aracı aldığınız kişi ile iletişiminiz devam ediyor mu ? Araca sizin bilmediğiniz birşey dökülmüş olabilir belki.
  6. Onur S. Y.

    Araba Önerisi

    Modeli yazmayı unutmusum. 2013 ve büyük ihtimalle sıfır alınacak araç.
  7. Onur S. Y.

    Araba Önerisi

    fiyat aralığı genişti ve seçenek coktu karar vermek zordu ama en son olarak 2 secenek arasında kaldık. 2013 Volvo V40 R design 1.6 dizel otomatik mi yoksa 2013 Audi A3 1.6 TDI Ambiente mi ? ( Not: Volvo v40 dizel otomatik ülkemize yakın zamanda gelmiş . )
  8. Onur S. Y.

    Araba Önerisi

    Yeni leonlar üzerinde araştırma yapıyoruz genel olarak kanı güzel ama internette o kadar çok insan test yapmış yorumlar yazmış ki insanın kafası karışıyor Teşekkür ederim. V40 ilk niyetlendiğimiz arabalardandı fakat benzinli oluşu ve ikinci el piyasasının ülkemizde zayıf olması bizi vazgeçirdi. Civic bence oldukça güzel ama dizellerde otomatik vites seçeneği henüz yok ne yazık ki. Bu konuda bende emin değilim tam olarak..
  9. Onur S. Y.

    Araba Önerisi

    Haklısınız bunu belirtmeliydim. Bu fiyat aralığında birçok D sınıfı da var. C sınıfı veya D sınıfı olabilir, E sınıfı bu model aralığında bu fiyatlara bulmak zor ki şu anda düşünmüyoruz. . Fiyat aralığı çok geniş olduğundan dolayı sadece C sınıfı veya sadece D sınıfı demek de istemiyoruz. İki sınıftan da araçlar olabilir. Fikirleri bekliyoruz.
  10. Onur S. Y.

    Araba Önerisi

    Herkese merhaba , Ailemden bir yakınıma araba bakıyoruz. 2009 ve sonrası modeller olmak üzere (mantıklıysa sıfır da olabilir ) ; dizel , otomatik şanzıman , teknolojik, full donanımlı , dış görünüş olarak göze hitap edebilen, dinamik bir araç arıyoruz. Sedan veya hatcback olabilir ama bizim için hatcback daha tercih edilebilir bir seçenek . Fiyat aralığı biraz geniş. Bizim araştırdığımız araçlar içerisinde en yüksek fiyatla 2013 audi a3 var 80 -90 bin arası. Dsg şanzıman golf e baktık. Fiyat olarak aşağılara indikçe toyota auris , ford focus , kia ceed , seat leon , seçenekler arasında. Yani fiyat aralığı olarak 80 bine kadar çıkabiliyoruz fakat 50 60 bin liraya istediğimiz aracı bulup kalan parayı başka yerlerde kullanmak bizi memnun edebilir Geniş bir fiyat aralığı olduğu için çok fazla seçenek var ve biz tüm seçenekleri değerlendirmediğimize inanıyoruz , her türlü fikre açığız yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.
  11. Sanırım yeni model bir araç kullanmanın en zor tarafı bu Focus 3 çıkalı daha çok uzun yıllar olmadığı için gelecekte karşılaşacağımız kronik sorunları bilemiyoruz o yüzden kesin bir karar veremiyoruz. Bu konu daha önce de tartışılmıştı ve garanti uzatmanın çok mantıklı olduğu da gereksiz olduğu da düşünülebiliyor. Keşke biri çıksa hesap kitap yapsa olası riski belirlese de herkes rahatlıkla karar verebilse
  12. Teşekkür ederim. Son olarak internetten orjinal ford yedek parça satın alabileceğim güvenilir bir site tavsiyeniz var mıdır acaba ? Biraz araştırdım ama emin olamadım.
  13. Herkese merhaba , 2004 1.4 Tdci Asm Fiesta aracımı kullanırken geçtiğim çukurlarda veya bozuk yollarda aşırı ses hissetmeye başladım. Sanki hiç bir yay sistemi yokmuş gibi, bozuk yollarda aşırı sarsıntı ve ses olmaya başladı. Yakın zamanda lastik değişimi yaparken amortisörlerin patladığını farketmiştim. Bu gürültü ve sarsıntıyı amortisörlerin patlak olmasına bağladım ve amortisörleri değiştirmeye karar verdim. Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır ? Fiyat aralığı ne durumdadır ? Farklı bir sorum daha var. Aracımla uzun yolda 120 km civarında hızlardayken direksiyonun aşırı titrediğini farkettim. Bunun patlak amortisörlerle alakası var mıdır ? Neden dolayı olabilir ? Teşekkürler.
  14. aynen bende merak ettim bu konuda bizleri aydınlatabilirseniz seviniriz. Hayırlı olsun güle güle kullanın.
  15. Öncelikle çok geçmiş olsun. Ulaştığınız servis sorununuzun çözümünde gerçekten takdir edilecek düzeyde bir performans sergilemiş , Türkiye'nin farklı yerlerinde aynı olay başınıza gelse ( ki İnşallah bir daha hiç bir sorunla karşılaşmazsınız ) çözüme bu kadar hızlı ve konforlu ulaşamayabilirdiniz bu konuda kendinizi şanslı hissedebilirsiniz bence.. Herşey iyi hoş ama olayın bir de garantiden sonrası var.. Bugün bu sorunu veren araçlar bundan 5 yıl sonra da bu sorunu verebilecek.. o zaman parça garantiden değişmeyecek , servis elemanları bu kadar iyi olmayacak (tamamen duygusal ). yeni doğmuş bir aracın kullanımı her ne kadar güzel bir duygu olsa da kronik sorunlarını ve uzun dönem (5 yıl gibi ) kullanımından sonra meydana gelebilecek sorunları tahmin edemememiş olmamız bazen beni düşündürüyor. Umarım teknolojiyi bu kadar fazla kullanmanın pişmanlığını yaşamayız. .. Güzel günlerde kazasız, belasız , arızasız yolculuklar
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.