Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165617 yok cem bey garanti kapsamıyor. peki 3 yılda akü ömrünü tamamlar mı yoksa arabada başka bir arıza mı vardır aküyü bitiren? Yerli akü firmaları iki yıl garanti veriyorlar, bir yılda da bozulabilir, üç yılda da, hiç belli olmaz. Öncelikle aküyü yenilemeyi düşünmek lazım, değişim yapılırken de şarj akımı ölçülebilir, ama yeni nesil motor kontrol üniteleri sürekli akımı izlediği için şarj kestiğini bildirirdi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165620 anladım çok sağolun. akünün gösterge ışığına bakıyorum yeşil yanıyor yani sorun yokmuş gibi. demekki yeşil ışık yanması aküde sorun olmadığı anlamına gelmıyor? ikinci husus ise aracın aküsünün üstünde 43 AH 390 A yazıyor. yanı bunun aynısından mı alayım yoksa tavsıye edeceğiniz ford focus için bi akü var mı? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165626 Şarj indikatörü her zaman doğru göstermiyor maalesef, daha çok satış aracı bence. Ben olsam Mutlu LBS2-55B 55A 420AH alırdım. Akü değişmeden önce hem akü hem de alternatör çıkış voltajı ölçülerek olası arızalar aranabilir... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165627 bilgileriniz için çok teşekkür ederim cem bey çok sağolun.. aracım şuan çalışmadığından dolayı takviye kablosu ile başka bi aracın aküsünü benım araca bağlayarak çalıştıracaz. benım aracınkı 43 ah peki karşı aracınkı 55 ah yada 60 ah olursa bi sorun olurmu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165649 bilgileriniz için çok teşekkür ederim cem bey çok sağolun.. aracım şuan çalışmadığından dolayı takviye kablosu ile başka bi aracın aküsünü benım araca bağlayarak çalıştıracaz. benım aracınkı 43 ah peki karşı aracınkı 55 ah yada 60 ah olursa bi sorun olurmu? Elbette hayır...akü kapasitesinin düşük olmadığı sürece önemi yok, araç kendine gerekeni kadar çekecektir zaten... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165665 bence aküyü değiştirmeden önce şarj etmeyi/ettirmeyi deneyin. 2 yıllık akü 1 kere bitmeyle ölmez büyük ihtimalle. Takviyeden sonra eve gidene kadar akü yeteri kadar şarj olmadan stop ettiğinizden tekrar marş basmamış bence. Yeni akü almadan sanayide bir yerde şarj ettirmeyi, yada bir iki saat kullanarak şarj etmeyi deneyin derim. not: bu mesajı akünün çakmaktan kaynaklı bittiğini varsayarak yazdım, ama artık çoğu aracın çakmağı kontağa bağlı sizdede öyleyse şarj cihazının orada kalması aküyü etkilemeli başka problem olmalı. Mayıs 21, 201313 yıl Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165678 teşekkür ederim ozan bey. kontağa bağlı değil çünkü kontağı kapattığım halde şarj aleti çalışmaya devam ediyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 201313 yıl comment_165683 teşekkür ederim ozan bey. kontağa bağlı değil çünkü kontağı kapattığım halde şarj aleti çalışmaya devam ediyor. o zaman eğer dediğim gibi takviyeden sonra kısa süre kullandıysanız kesinlikle şarj deneyin. ben o akünün size daha yıllarca hizmet edeceğini düşünüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165728 o zaman eğer dediğim gibi takviyeden sonra kısa süre kullandıysanız kesinlikle şarj deneyin. ben o akünün size daha yıllarca hizmet edeceğini düşünüyorum. Akü 5 saatte telefon şarj aleti ile boşalıyorsa 1. Ya aracın şarj devresi bozuktur 2. Ya da akü Demedi demeyin, şarj ettirip, dağ başında kalmayın yarın öbür gün... Not: Tabii ki haksız çıkmak isterim. Mayıs 22, 201313 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165754 cem bey ve ozan bey son olarak şunuda soyleyim pazar günü aracı takviye ile çalıştırdım 20 dakika felanda arabayı çalışır vaziyette bıraktım sonra stop ettim. stop ettikten 15 dakika sonra araca bindim ve marşa bastım hiç bişey olmamış gibi sorunsuz çalıştı. 10 dakika çalıştırdım tekrar kapattım. 2 gün sonunda çalıştırayım dedim akü bomboş. yani durduğu yerde bitmiş gibi. bunuda değerlendirirseniz sevinirim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165755 cem bey ve ozan bey son olarak şunuda soyleyim pazar günü aracı takviye ile çalıştırdım 20 dakika felanda arabayı çalışır vaziyette bıraktım sonra stop ettim. stop ettikten 15 dakika sonra araca bindim ve marşa bastım hiç bişey olmamış gibi sorunsuz çalıştı. 10 dakika çalıştırdım tekrar kapattım. 2 gün sonunda çalıştırayım dedim akü bomboş. yani durduğu yerde bitmiş gibi. bunuda değerlendirirseniz sevinirim. Sözün bittiği yerdeyiz, gene de ille bir daha değerlendirme istiyorsanız: 1. Akün boşalmış 2. Boş kalmasının nedeni %97 şarj tutmaması, %3 alternatörün yeterli şarj akımına sahip olmaması ve %1 aküyü boşaltan bir kısa devre var. 3. Hem akü satan hem de elektrik işleri yapan bir yerde bunların kontrolu 10 dakika sürmez. Burada daha fazla vakit kaybetmeyin ve sanayiye gidin, Çankırı Mutlu bayii: http://a-aksular.com.tr/mutluaku.html Ya da her neresi olursa! Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165761 cem bey ve ozan bey son olarak şunuda soyleyim pazar günü aracı takviye ile çalıştırdım 20 dakika felanda arabayı çalışır vaziyette bıraktım sonra stop ettim. stop ettikten 15 dakika sonra araca bindim ve marşa bastım hiç bişey olmamış gibi sorunsuz çalıştı. 10 dakika çalıştırdım tekrar kapattım. 2 gün sonunda çalıştırayım dedim akü bomboş. yani durduğu yerde bitmiş gibi. bunuda değerlendirirseniz sevinirim. Akü şarj tutmuyor sanki. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165772 cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bukadar sormamın sebebi küçük bi ilçede görev yapmam nedeniyleydi. burada donanımlı bir usta elektrikçi vs vs yok. enazından sizlerden doğru bilgiyi alarak sanayiye gideyimki deyim yerindeyse kandırılmayım sanayiciler tarafından. tekrar teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165783 20dk şarj için yeterli bir süre değil, bu şekildeki az şarj/deşarjla akünün ömründen iyice çalmışsınız. değiştirmeniz, ve değişim sırasında yazılan kontrolleri yaptırmanız daha doğru. Mayıs 22, 201313 yıl Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 22, 201313 yıl comment_165795 anladım ozan bey teşekkurler. cem bey sanayide araştırma yaptım sizin bahsettiğiniz Mutlu LBS2-55B 55A 420AH yok bunun yerine mutlu 60 amperlık aku var dedıler. aracın uzerındekı akü ise 43ah 390a. peki 43ah olan orjınal akunun yerıne 55ah yada 60 ah takmada sakınca olmaz mı? ve sizin dedıgınız 55 yerıne 60 takılırsa sorun olur mu? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın