Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Farklı Akü Amperinden Doğacak Zararlar


emir hacımustafaoğlu

Soru

bilindiği üzere focus 2.5 lerin üzerinde 60 ah 590 a değerlerinde akü mevcut geçenlerde fazla şarjdan ötürü suyu bitmiş ve şişmiş olan akümü değiştirmek zorunda kalıyorum şarj tutmuyor çünkü şu an mutlu akü 72 amper akü takmak istiyorum çünkü aracımda kışın 2 3 saatimi otoparkımda geçiriyorum haliyle necvox 9308 taktırıcam (navigasyonlu teyp) bunun dezavantajı ne olabilir yani usta dilinde hiçbirşey olmaz daha dayanıklı olur deniyor fakat ben birazda teknik bilgi arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 1

anladım çok sağolun. akünün gösterge ışığına bakıyorum yeşil yanıyor yani sorun yokmuş gibi. demekki yeşil ışık yanması aküde sorun olmadığı anlamına gelmıyor? ikinci husus ise aracın aküsünün üstünde 43 AH 390 A yazıyor. yanı bunun aynısından mı alayım yoksa tavsıye edeceğiniz ford focus için bi akü var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ya işin garip tarafı akümün fazla şarj görmesinden ötürü suyunu atmış dışarı kuru kuru şarj oluncada şişmiş bozulmuş şarj olmuyordu son bir haftadır güzelim aracın kafasını darmaduman ettim sancılı marş basımından ötürü yol bilgisayarı sürekli reset atıyordu her çalıştırdığımda aracın içinde kışın çok vakit geçiriyorum büyük akü lazımdı zaten navigasyonlu teyp alıcam önümüzdeki ay biraz daha dayanıklı olsun dedim şimdi akşam tam kapalı mutlu 72 amper akü aldım 640 a bikaç saat önce taktıktan sonra cam modülüm çalışmadı otomatik camlarımda kalkmıyordu düğmeye basılı tutmam gerekiyordu manuel çalışıyordu yani uyuz oldum beynini yedim derken aracın camlarda kapanırken olası sıkışmalara karşı güvenlik sistemi olan woltaj sensörü var hani bilen varmı bilmiyorum camı kapatıp kolunuzu kapanan camın arasına koyduğunuzda cam otomatik tekrar açılıyor hani... dört camada bu işlemi yaptım yani kolumu koyup beyne tekrar tanıttım camları resmen ve düzeldi tabi bunu yapmadan önce aracın başında 1 .30 saatte 3 adet tuborg malt bitirdikten sonra ancak düşünebildim :)) bakalım yakonun bahsettiği konudaki gibi yakıt tüketiminde bir farklılık olacakmı görelim :)))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bence o arkadaşın aküsü sıkıntılıydı yuklenince güç kesiyordu anlık yol bilgisayarı kafa yapıo ya hani onun gibi bişi olmuştur diyorum adama soruyorduk zaten kaç litreye kaç km yapıyorsun diye bir yanıt alamamıştı cem abi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konuyu okumadın tabi kafana göre neden buldun yine, yahu okumaktan çekinmeyin :)

Neyse....

Ben espri yapmadım tabiki ciddiyim, akünün kablosunu dahi sökmen buna sabep olabilir illa değişcek diye birşey de yok.Kitapçığınızda bunlar dahil herşey yazıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ödünç verdim kardeşime okuyamadım o nedenle yaaa yako milletin derdi beni bu saatte germedi valla kardeşim ne yalan söliim sabahtan akşama kadar ekrana bakıyorum üşendim şu an

Demekki neymiş okumadan yorumlamak hatalıymış :) Bizim en büyük hatamız bu zaten.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

aracım focu 1.6 comfort hb 2011 model benzin/lpg'li. 2 gün önce çakmaklığa takılan telefon şarj aletini 5 saat kadar takılı durumda unuttum araba park halindeyken. araca bindiğimde marşa bastım sadece tırr tırrr diye ses geldi ama teyp farlar vs vs çalşıyordu. sonra başka bi arabadan takviye kablosu ıle takvıye yaptım araba çalıştı ve eve geldım park ettım. şimdi ise yıne araba tırr tırr dıye ses geldı ve çalışmadı. bununla ilgili bilgi verebilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.