Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Klima Açık Kalkış Ve Hızlanma Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar malum yaz sıcakları başladı artık klima hayatımızın bir parçası oldu .

Benim sorunum klima açık iken arabanın kalkışlarda çok zorlanıyor olması hani klimanın verdiği bir güç kaybı mutlakaki vardır ama benim araba sanki normalin üzerinde zorlanıyor gibi araba belirli sürate gelene kadar bu zorlanmayı çok belli ediyor acaba klimada bir sorun olabilir mi ?

TEŞEKKÜRLER

• Yanıt 40
  • Görüntüleme 14,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Klima gazı kullanımla azalmaz,eksik demek ya zamanında gerkenden az gaz basılmış veya kaçak nedeniyle eksilmiş demektir ki kaçak varsa kaçağın miktarına göre zamanla biter.Gaz azaldıkça kompresörün yü

• Ogün Özemre
    Ogün Özemre

Aracınızda herhangi bir prolem yok. Bendede aynı. Debriyajı biraz hassas kullanmanız gerekiyor klima açık kalkışlarda. 1 ve 2. viteslerde 1900 rpm e gelene kadarda biraz zorlanıyor oda normal zaten

• Spekülasyon yapıyorum, gaz pedalı drive-by-wire olduğunda pedal durumuna göre gaz kelebeği ayarı düşük emisyon ve tüketim, konforlu sürüş gibi önceliklere göre programlanıyor. Klima devreye girdiğin

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Filtrelerden kastın polen se değişti diger bakımlarıda 3 ay önce yapıldı ama gaza hiç bakılmadı acaba gazdan olabilirmi

Yanıtlama zamanı:

Klima gazı herhangi bir çekiş düşüklüğü yapmaz, bağımsız sistemlerdir.

eğer araç çok zorlanıyorsa klimanın tahrik aksanımlarını kontrol etmede fayda var

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

tahrik

Klima gazı herhangi bir çekiş düşüklüğü yapmaz, bağımsız sistemlerdir.

eğer araç çok zorlanıyorsa klimanın tahrik aksanımlarını kontrol etmede fayda var

tahrik aksamı nedir ?

Yanıtlama zamanı:

Klima gazı eksik ise aracı daha az zorlar veya bitmiş ise hiç etkisi olmaz,kompresör rahatlamıştır çünkü.Ben 2.0 motor araç kullanmama rağmen klima etkiliyor,aynı performans için biraz daha devirli kullanmak gerekiyor.

Yanıtlama zamanı:

84jw8.jpg

kayış yardımı ile klima motoru tahrik olur,

siyah kısımda bir zorlanma (bilya vs.) olabilir.

bu kısımdan bahsetmiştim.

Soner Yaz tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar malum yaz sıcakları başladı artık klima hayatımızın bir parçası oldu .

Benim sorunum klima açık iken arabanın kalkışlarda çok zorlanıyor olması hani klimanın verdiği bir güç kaybı mutlakaki vardır ama benim araba sanki normalin üzerinde zorlanıyor gibi araba belirli sürate gelene kadar bu zorlanmayı çok belli ediyor acaba klimada bir sorun olabilir mi ?

TEŞEKKÜRLER

Ayhan Bey klimalı ilk yaz mı yoksa hissettiğiniz geçen senelere göre olumsuz bir fark mı?

Eğer ilk yzınız ise kompresör devredeyken biraz motor gücünden çalar, bu da özellikle ilk kalkışlarda, hele ki düşük devirdeyseniz kendini daha iyi belli eder, biraz daha devirli kullanmak bunu çözer.

Yok eskiye göre fark varsa kompresöre bir baktırmakta yarar var.

Bu arada soğutma performansı da kötü değil anladığım kadarı ile.

Yanıtlama zamanı:

Klima gazı ile alakası yoktur.Klimanızın gazı azalmaz zaten.Kaçak varsa kaçar ve biter.Kullanıma bağlı olarak azalma yoktur..

Aynı sorunu bende yaşıyorum.Çok güçten düşürüyor klima kalkışlarda.Klima açıkken biraz daha fazla gaz verip debriyajdan ayağımı öyle çekiyorum.yoksa stop ettiriyorum acemi şoförler gibi:))

Hareketli aksamlarda sorun olacağını zannetmiyorum.Bilyası bozulsa ses yapar.İçindeki elektrikli devreye sokucu mekanizmada sorun olsa verimli çalışmaz ses yapar.Yinede çok anormal bir düşüş varsa çekişte,devirde dalgalanma yapıyorsa yetkili servise gösterin derim.

Yanıtlama zamanı:

Klima gazı kullanımla azalmaz,eksik demek ya zamanında gerkenden az gaz basılmış veya kaçak nedeniyle eksilmiş demektir ki kaçak varsa kaçağın miktarına göre zamanla biter.Gaz azaldıkça kompresörün yükü azalacağından motora olan etkisi de azalır.

Gazı tamamen bitmiş olan bir klima yı açtığınızda araçta bir fark göremezsiniz.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.