Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus II her yeri ışıl ışıl olmuş.


Önerilen Mesajlar

Geçen yıl yaz ayında yapmıştım bu çalışmayı.O günden bu yana sorun çıkmadan kullanıyor Erkan Uludağ arkadaşımız.

İlk iş olarak göstergeyle uğraştım hiç zorlanmadım dersem yalan olmaz aynı gece bitirdim.Kadran boşta duruyordu yapışık değildi.Ledleri söküp ledleri taktım.Diğer aydınlatma ledleri uğraştırdı biraz Mondimdeki gibi bir sürü lamba var bunda.Bagaj için 2 led yapmışım sağlı sollu yetmedi içe arka ayaklandırmaya yaptıgım ledleri takmaya gerek görmedim ve bunlarıda bagaja kullandım.Far anahtarı önceden bozuktu içini açtım kırık parça düştü yerine oturtmak için çok uğraştım ama olmadı o ara zaten Erkan almış şansına kırmızı ledli çıktı.Yavaşca yaptığım zevkli bir çalışma oldu.Evimin önünde yatan bir güzel vardı gece sık sık baktım bişiler olacakmı diye.Kurtulmuştum sonunda.

Göstergenin çıplak hali.

focus.jpg

İlk montaj sonrası ibresiz görüntü.

focus2.jpg

Km göstergesinin son durumu.

1115.jpg

Kalorifer düğmelerinin görünüşü 6 tane led ile aydınlatılmış bir yapısı var.Kırmızı ve mavi ledleri orjinalinde mevcuttu.

focus3.jpg

Cam açma butonu beyaz ledlere çevrildi.Oldukca şık durdu.Göze hiç batmıyor.En iyi yanı ışık şiddetinin ayarlanıyor olması oldu zaten.Ama ışık şiddetine oldukca dikkat ettim.

focus1.jpg

Gece görüntüsü bu.

focus18.jpg

Bütün aydınlatma ledlerinin ilk hali.

focus4.jpg

Montajlı halleri.

focus6.jpg

Bütün Duyular için yaptıgım soket bu tip oldu sımsıkı giriyor yerine.

focus7.jpg

Tavan aydınlatması toplu hali.Bu Fiestanın ön tavanında kullandıgıyla aynı ön taraf için kullanılan biraz daha farklı onun iç resmini çekmeyi unutmuşum.

focus10.jpg

Buda ön tavan aydınlatması yanarken hali içi seçilebiliyor.

focus21.jpg

Uzaktan bagaj aydınlatmasının görüntüsü bu şekilde oldukca tatmin edici.

focus13.jpg

Kapı kolu içi aydınlatması resimleri şoför koltugundan çektim.Ledin ışık veren tepesi iki taraftada görünmüyor.Işık tamamen içe ayarlı oldu led direncinide Fiestada ki gibi yüksek tuttum.Ledi bilerek kapı açma kolunun geniş olan bölümünün arkasına koydum.Bu şekilde ön gögüste köşelere oldukca loş ışık yansıtıyor asla gözü yormuyor.Ledin tepesi iç plastik ile düz zaten istensede fazlada deliğe oturamıyor.Erkan'ın çekimleri pozisyon belirtmesi açısından çekilmiş olduğu için farklı algılanmış olabilir.Nazarlık niyetine algılansın artık.

focus17.jpg

Sol kapıdan farklı açıdan görünüşü.

focus14.jpg

Sag kapı açma kolu ledinin soldan çekilmiş görüntüsü

focus15.jpg

Buda submarine ışığının yansıması çok tatlı oldu.

focus12.jpg

Torpido aydınlatması için torpidoyu sökerek üst kısmından 8 farklı yerden 5mm led genişliğinde delik delerek yapıldı.

focus16.jpg

Km ve Gösterge ilk denememden bir görüntü.

1767.jpg

Son hallerinden kareler.

dsc06389zu.jpg

1255.jpg

1266.jpg

1404.jpg

Far karartma işlemi yapıldı beklemede sebebi Erkan'nın angel hevesi olmasın idi.Bende olur dedim ilk deneme bir üstteki resimlerde mevcut askılık ile olmuştu.Şeffaf çubuk arayışından sonra uygun yapıda olanı buldum.İlk sonuçlar fena değil gece sahur öncesi Erkan'ı zorla benim eve ailecek getirttim dersem biraz yalan olur tabi ama ailesi gelsin diye zorladım.2 ye kadar beraber uğraştık daha güzel sonuçlar aldık.Bende sahur sonrası aklıma gelen lcd ışık yansıtma sistemini bu uygulamada kullanmaya karar verdim dükkana geldim malzemeleri aldım ve bugün kısmet olursa işlemi bitireceğim sonucun daha iyi olacagını düşünüyorum.Gündüz farı olmaya olmaz ama gece gerçekten çok tatlı bir görünüşe sahip olacağı kesin.

Gündüz farı yerini çok iyi seçmiş ben çok beğendim ve bu işlem içinde çalışmalara başlandı.

Far camı açma işlemi ısı hava tabancası kullanarak uzun sürmedi fakat sol far camını açmam diğerinden uzun sürdü. İç tabaka ön cam ile beraber çıkıyor.

stfar.jpg

Parçayı 800 lük zımpara ile güzelce zımparaladım ve boyadım.Sonra kuruması için balkon askılığına astım.

stfar1.jpg

İlk öylesine montajlı görüntü bu.

stfar2.jpg

Yeni şeffaf plastik ile ilk deney fırnda 15 dakikalık ısı sonrasında uzun far ebatına uygun bir demir sürahi vardı ona dolayarak kıvırma işlemini yaptım.5 mm led için delik deldim ve 30 derecelik açıya sahip beyaz ledi yerleştirdim.Kırmızı turuncu yeşil mavi ledler ilede denemeler yapıldı.

stfar4.jpg

Erkan'ın istediği tarzda oldugunu düşündüğüm ama yanlış düşünmüşüm tabiki ve ilk görüntü bu.

stfar3.jpg

Gece 2'ye kadar yaptığımız uğraş sonucunda tırtıklı hali hoşumuza gitti ve bu şekilde yapmaya karar verdik.

stfar5.jpg

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha sonra benim aklıma sıralı led kullanma fikri geldi daha dogrusu elime geçen bir notebook led lcd sinden söktüğüm ledi denemke gelmişti bunun için perdecilerde satılan jaluzi çubugu elimde vardı zaten içi boştu ve hemen içine ledleri yerleştirdim ve işte bu olacak dedim.

angel.jpg

Sonra bu sıralı ledlerin arasına turuncu yani amber diye satılan lelderden alıp tek tek keserek bu ledlerin arasına yerleştirdim.

angel1.jpg

Ledlerin görünüşüde bu şekilde.

angel2.jpg

İki renk geçişleri ilk önce kontak açık iken beyaz halkalar yanıyor ve sonra parklar açılınca turuncu halkalar yanıyor.İstenirse ayrı bir düğme ile beyazlar komple iptal edilip aktif edilebiliyor.Kullandıgım çift kontak role.

angel3.jpg

Montajlı hali biraz daha net seçiliyor.

angel6-1.jpg

Yaklaşık 3 metreden turuncu görünüş.Makina ile çekerken çok brlli olmuyor ama 5 metredende gayet ideal.Yanlız tam güneşte bu görüntüden eser yok.

angel5.jpg

Beyaz halide böyle yaklaşık 7 metre mesafe var.Bu haliyle öğle vakti bakma şansım olmadı.

angel4.jpg

1580.jpg

1602.jpg

Angelların kendine hayran bıraktıran duruşu

dsc06403z.jpg

Daha sonra mercek takılmaya karar verildi ve işleme başlandı.Oldukca sıkıntı çekildi ama sonuç olarak güzel bir mercekli ve angel halkaarı ile yeni görünümü dahada güzel oldu.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun uğraşlar sonrasında üzüntü hayal kırıklıgı ve saire yaşadıktan sonra yılmadım Erkan'ı son kez ikna ederek bu defa olacak dedim Line'da başarılı oldum bu far beni eğitti ve buda olacak diyerek sonrasında güzel bir netice ile içimize sinen bir çalışmayla kalbimizide far içine kazıyarak mercek çalışmasını bitirdim.

Merceklerimiz bunlar 2010 mercodan çıkma.D1s tabanlı bi-xenon ve gen5 balast 4300k osram ampuller kullanıldı.

9dd4444d.jpg

İlk önce kesişme çizgisi için çalışmayı yaptım.Fakat nasıl bir çizgi aldıysam bu beni çok ugraştırdı ama sonunda düz bir çizgi ile işlemi noktaladık.

ayar4.jpg

Mercek için kocaman bir delik açtım.

5.jpg

6.jpg

Mercek sabitlemesi için delikler açıldı ve tas zımparalanarak güzelce parlak siyaha boyandı.

1.jpg

Mercek kapagını ilk başta merconunkini kullanmıştım ama ön cama degdiği için çok sıkıntı yaptı Angel halkayıda takmak için çok zorlandım sırf bu nedenle çok uğraştım en sonunda Lineadaki gibi kapak yapmaya karar verdim.1gün boyunca kullandıgım sürahiden aradım ama bulamadım onun yerine üzerinde kalp şekli olan tipini buldum ve aldım kesme biçme delme işinide yaptım zımparaladım parlak siyaha boyadım.

7.jpg

8.jpg

Boyanmış hali.

2.jpg

3.jpg

Boyamadan önce ilk testim.

9.jpg

10.jpg

Erkan ve benim kalbimizin resmi.

25.jpg

Bu defa angel halkaları komple yeniden sabitledim.Sök tak yapılırken deforme olan bütün kablolama,izole için kullandıklarımı yeniledim temizledim ve son derece saglam şekilde yerleştirdim ve işte sonunda çok iyi oldu dediğim resim.

24.jpg

Toplamadan önce orjinal krom çerçeveler ile resimleyim dedim.

11.jpg

12.jpg

Siyaha bürünmüş ve ST logolu hali.

13.jpg

14.jpg

Cam takma işlemine geldim ve Erkan'a oto camcıların kullandıgı silikondan aldırdım.Güzelce iç oyuklara sıktım ve camı oturttum.Camı temizlemek ömrümü yedi ne biçim bişi ise en küçük leke siyah tabanda ortaya çıkıyor deli etti beni.Sonunda en pürüzsüz hali ile hemen camı taktım bantladım kurumaya bıraktım.Orjinal krom çerçevede ve tasda iken inanın leke meke görünmüyor.Camdaki çizikler bile neredeyse yok gibiydi.

28.jpg

20.jpg

19.jpg

21.jpg

Angel halkaların görünümü.

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

St üzerindeki ilk anları.

22.jpg

23.jpg

Küçük bir ayar sonrası çizgimiz ve uzunlar.

26.jpg

27.jpg

Erkan bütün aksiliklere ragmen beni dinleyip bana olan sabrın ve güvenin için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Tekrardan İyi günlerde kullanman dileğiyle.

Erkan ilerki zamanlarda daha güzel resimler çekecek ve bilahire buraya ekleyeceğim.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yahu bu ne büyük azim,kararlılık ve bilgidir..Kutluyorum,Bravo....Benim arabanın arka kapı açma kollarına da aydınlatma yaptırtacağım size,açıkken kırmızı kapalıyken mavi yanacak ama....Yaparsınız mutlaka...Erkanla konuşup size ulaacağım....Tebrikler...Erkanın araba da eşssiz olmuş zaten....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bana ulaşmanız için 05423284071 yeterli :D:P.

Bora bey sizin araçların kapı açma kolu zaten 3 renk değil miydi?sadece önler mi öyle.

Ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.