Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Merkezi Kilit Hakkında ?


Onur S. Y.

Soru

Herkese merhaba.

Focus 3lerde merkezi kilit ile ilgili kafama takılan birkaç soru var. Forumda biraz araştırma yaptım ama bulamadım . Buradan size sormak istedim. Aracımız titanium donanım seviyesinde.

- Dün eve geldim ve arabayı park ettim. Eve girdikten yarım saat sonra arabada telefonumu unuttuğumu farkettim ve geri döndüm . Bir de baktım araba kilitli değil. Dalgınlık ve acele nedeniyle unutmuşum. Sonra aklıma bir soru takıldı ? Focus'larda arabayı biz kilitlemezsek bir süre sonra kendiliğinden kilitlenmiyor mu ?

- İkinci olarak arabayla hareket ederken de bazı diğer arabalarda olduğu gibi merkezi kilidin otomatik olarak kilitlenmediğini görüyorum. Bu güvenlik nedeniyle yapılmış bir düzenleme mi yoksa ayarlanabiliyor mu ?

- Son olarak farklı bir soru ama konu kirliliği olmaması açısından buradan sormak istiyorum. Dikiz aynaları altındaki lambalar sağa ve sola dönüşlerde köşe aydınlatması olarak çalışıyor diye duymuştum ama ben denedim bizim arabada yanmadı. Araç çalışır haldeydi ama hareket etmiyordum olduğum yerde direksiyonu çevirerek denedim. Bununla bir alakası var mı yoksa onu da ayarlamam mı gerekiyor ?

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Pek de işe yaramayan bir olay işte...Kafa yormaya da değmez...Bence her halükarda 45 saniye sonra kilitlemeli,yani açtınız kilidi ama kapıları açmadınız,veya kapıları açtınız..Yine de 45 sn sonra kilitlemeli...Anahtar içerde kalırsa diye düşünmüşlerdir belki diye aklımdan geçiyor ama manasız bişey sonuçta...Anahtarı arabanın içinde unutup çıkacaksınız sonra küt diye kapılar kapanırsa dışarda kalacaksınız,hele ki bir de araba çalışıyorsa diye düşünebilirsiniz ama anahtar arabanın içindeyse zaten araba otomatik kilitleme yapamaz şeklinde proğramlarsınız olur biter kardeşim yahu...Saçma iş yapmışlar bence..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

7-8 saat sonra yanına gelip kaza ile basan var mı ?

Böyle olsa bile sorun değil bence..Amacına ulaşıyor sistem bana zorarsanız..Mantığı bu yönde düşünelim birde..Niye var ?

Tamam Yakup haklısın problem sayılmaz da, kendi çok çok önemli olmayan bişeyde bu kadar varyosyon olmasına gerek yoktur bence f2 deki gayet güzel ve kullanışlıydı.Hoş şuanki halide çok önemli değildide uğraşa uğraşa maymun etti araba beni o yüzden sitemliyim biraz :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

7-8 saat sonra yanına gelip kaza ile basan var mı ?

Böyle olsa bile sorun değil bence..Amacına ulaşıyor sistem bana zorarsanız..Mantığı bu yönde düşünelim birde..Niye var ?

aracı kilitlediten 7 8 saat geçtikten sonra insanların kaza ile açma düğmesine basma hakkı olmamalı mı diyosunuz yani :nazar:
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tamam Yakup haklısın problem sayılmaz da, kendi çok çok önemli olmayan bişeyde bu kadar varyosyon olmasına gerek yoktur bence f2 deki gayet güzel ve kullanışlıydı.Hoş şuanki halide çok önemli değildide uğraşa uğraşa maymun etti araba beni o yüzden sitemliyim biraz :)

O konuda haklısın :D beni bile maymun etti :D telefondan telefona :nazar: O arabayı görmiyim :+1:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Proglama sadece şöfor kapısı için uygulanıyor. Yani o programlama otomatik kilitlemeyi aktifleştirmek için yapılmıyor.

Araç uzun süre 5-6 saat gibi kilitli kaldıktan sonra kumanda ile açıp kapıyı açmazsanız araç 45 sn sonra otomatik olarak kendini kilitlemez. Ancak siz aracı kumanda ile açar ve ardından tekrar kilitleyip tekrar kumanda ile açarsanız araç 45 sn sonra kendini kilitleyecektir. Yukarı da arkadaşların bahsetmiş oldugu programlama olayında da ardı ardına kilitleme ve açma yapıldıgı ıcın bu özellik otomatik olarak devre girmiş oluyor. Gidin deneyin olmazsa yüzüme tükürün :)

Dedigini yaptim ve oldu actim kapadim tekrar actim oldu video cektim yuklerim aksam

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

- aç, kapa, aç - devreye girmesi için bilinçli bir şekilde açık bırakmak gerekiyor anladıgım kadarıyla.. Ne anlam kazandı şimdi bu? Benim düşüncem, düzeltilmesi ve rapor edlmesi gereken bir hatadır. Bu kadar varyasyonu bırakıp, anahtar araçtan belli bir mesafe kadar uzaklaşıp 45 sn sonrasında bence otomatik kilitlenmeli.

bu arada benim komik bir sorunum var.

Neden araç içinde iken kapıları konsoldan kilitleyemiyorum? kilitle düğmesine basıp aktif ediyorum hatta çocuk kilidini de aktif etmeme rağmen yine de yolcular kapıları açabiliyorlar. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kapıları içerden açılmayacak şekilde kilitleyemezsiniz. Dışarıdan kilitlenir. Aksi takdirde dışarı çıkmazsınız, acil durumlarda tehlikeli olur. Çocuk kilidini ancak kapı üzerindeki küçük kısmı çevirerek aktif edersiniz. (vida başı gibi olan kısım,zaten işaretlidir kitapçıkta) Cam düğmelerinin oradaki tuşu söylüyor olma ihtimalinize karşı söylüyorum, o tuş camların arkadan açılıp kapanmasını engeller. Yani çocuklar camları aç-kapa yapamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Anlayamadım, kapılar kilitliyken yolcular içeriden mi dışarıdan mi kapıları acabiliyorlar ? O tuşa basınca malum kapılar kilitlenir, dışarıdan açılmaz. Yanlış anlaştık sanırım.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ok.dir Engin Bey:) Çocukların içeriden kapıları açmasını engellemek için sadece kapıdaki küçük kısmı çevirerek yapabiliyoruz başka bir yöntemi yok.

Peki acil bir durumda çocugu kilitli kapıdan almak istediğimde, uzaktan kumanda işe yarayıp kapıları açacak mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.