Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sağlığımız ve Öneriler...


Tevfik

Önerilen Mesajlar

abi ben de öyleyim esasında.. et yemeği, baklava fln gördüğüm zaman nevrim döner, adeta insanlıktan çıkarım.. ama insan alışıyor hakikaten.. ve az yiyince insan kendini hafif hissediyor.. çok rahat oluyorsun.. dene bence.. veya diyetisyene gitmek istersen bizimkini tavsiye ederim..

Şaka değil Alperenim..ciddi ciddi bugün seninle konuştuktan sonra ekmekle mücadelem başlıyor.....sonra neticeye göre yol haritası çizeriz.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bekir yazınca aklıma geldi. Evde tam buğday ekmeği yapmanın tarifini veriyorum. Daha önceki makinem simtel ekmake idi Bİmden 55TLye mi ne almıştım. Sonra bozuldu şimdiki arçelik 99TLye almıştık 1.5 yıl önce.

Öncelikle çift karıştırıcılı ekmek makinesi öneriyorum.

1-) Kazana 320ml serin-ılık su koyuyoruz (yazınsa serin kışınsa ılık).

2-) Üstüne kitap 1.5 der ama biz 1 küçük ölçekten biraz az tuz dağıtarak serpiştiriyoruz

3-) Üstüne kitap 3 der ama o zaman çok tatlı oluyor üstten birazı eksik 2 büyük ölçek şeker gene dağıtarak serpiştiriyoruz

4-) Üstüne kitap 3 büyük der ama 2.5 büyük ölçek zeytinyağı dağıtarak serpiştiriyoruz.

5-) Bu oluşan sıvıyı bir kaç saniye karıştırıyoruz.

6-) Üstüne 500 gr tam buğday unu ekliyoruz (önerim SÖKE). Unun üst yüzeyine düzleştiriyoruz : Dikkat ! Islanmış yüzey veya su olmamalı

7-) En üste 1 paket Dr Oetker instant maya serpiştiriyoruz (bu işlemde amacımız aşağıdaki sıvı tuz şeker maya ile mümkün olduğunca geç karşılaşsın)

8-) Programda tam buğday veya kepekli programı seçiyoruz ki benimkinde 5. Büyük ekmek ve koyu seçiyorum. DSiz renki deneyerek normal veya açık da tercih edebilirsiniz.

9) Zamanı ayarllıyoruz ve istediğimiz saatte mis gibi sıcacık tam buğday ekmeğimiz oluyor.

Not: İstenirse cihazın uyardığı zxaman ay çekirdeği zeytin vs konabilir ama ben pek tercih etmiyorum.

Afiyet olsun.

Diyebilirim ki 5 yıldır falan pek normal ekmek yemiyorum ben..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şaka değil Alperenim..ciddi ciddi bugün seninle konuştuktan sonra ekmekle mücadelem başlıyor.....sonra neticeye göre yol haritası çizeriz.....

haydi gazan mübarek olsun yiğidim...

Alperen G. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bekir yazınca aklıma geldi. Evde tam buğday ekmeği yapmanın tarifini veriyorum. Daha önceki makinem simtel ekmake idi Bİmden 55TLye mi ne almıştım. Sonra bozuldu şimdiki arçelik 99TLye almıştık 1.5 yıl önce.

Öncelikle çift karıştırıcılı ekmek makinesi öneriyorum.

1-) Kazana 320ml serin-ılık su koyuyoruz (yazınsa serin kışınsa ılık).

2-) Üstüne kitap 1.5 der ama biz 1 küçük ölçekten biraz az tuz dağıtarak serpiştiriyoruz

3-) Üstüne kitap 3 der ama o zaman çok tatlı oluyor üstten birazı eksik 2 büyük ölçek şeker gene dağıtarak serpiştiriyoruz

4-) Üstüne kitap 3 büyük der ama 2.5 büyük ölçek zeytinyağı dağıtarak serpiştiriyoruz.

5-) Bu oluşan sıvıyı bir kaç saniye karıştırıyoruz.

6-) Üstüne 500 gr tam buğday unu ekliyoruz (önerim SÖKE). Unun üst yüzeyine düzleştiriyoruz : Dikkat ! Islanmış yüzey veya su olmamalı

7-) En üste 1 paket Dr Oetker instant maya serpiştiriyoruz (bu işlemde amacımız aşağıdaki sıvı tuz şeker maya ile mümkün olduğunca geç karşılaşsın)

8-) Programda tam buğday veya kepekli programı seçiyoruz ki benimkinde 5. Büyük ekmek ve koyu seçiyorum. DSiz renki deneyerek normal veya açık da tercih edebilirsiniz.

9) Zamanı ayarllıyoruz ve istediğimiz saatte mis gibi sıcacık tam buğday ekmeğimiz oluyor.

Not: İstenirse cihazın uyardığı zxaman ay çekirdeği zeytin vs konabilir ama ben pek tercih etmiyorum.

Afiyet olsun.

Diyebilirim ki 5 yıldır falan pek normal ekmek yemiyorum ben..

en iyi simbo marka biliyom ben...bu ekmek yapma makineleride un fabrikalarında üretilen unların nasıl oldugunun anlaşılması bir nevi kalite kontrolü için yapıldı ayağa düştü türk zekası işte...yoksa ekmek makinesi falan değil onlar..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Isırgan otunu tavsiye ederim, yapraklarını yolup yıkıyorsunuz sonra da ince kıyıp çay demler gibi demliyorsunuz. sakat at bölgesinde ağrı-sızı varsa işe yarıyor(muş) en azından benim hatunun iddia'sı bu.

Peki işe yarıyor mu derseniz ... pek yaramıyor .. ama şöyle bir faydası var ... size içirilen ısırgan otu çayının tadı o kadar kötü ki karnınızdaki ağrı falan yalan oluyor.

bu da bizi alternatif soru'ya taşıyor --> madem bir işe yaramıyor,madem tadı o kadar kötü ... neden içiyorsun? 3 kere boşandım, 4 kere evlendim ... beni ancak boşanmanın ne kadar masraflı olduğunu bilen biri anlar. :)

bizde eşimle boşanıcaktık sonra birden vazgeçtik ikimizinde ömrümüzün sonuna kadar mutlu olarak geçirmesini hazmedemedik...kaldı... :wacko:

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bekir yazınca aklıma geldi. Evde tam buğday ekmeği yapmanın tarifini veriyorum. Daha önceki makinem simtel ekmake idi Bİmden 55TLye mi ne almıştım. Sonra bozuldu şimdiki arçelik 99TLye almıştık 1.5 yıl önce.

Öncelikle çift karıştırıcılı ekmek makinesi öneriyorum.

1-) Kazana 320ml serin-ılık su koyuyoruz (yazınsa serin kışınsa ılık).

2-) Üstüne kitap 1.5 der ama biz 1 küçük ölçekten biraz az tuz dağıtarak serpiştiriyoruz

3-) Üstüne kitap 3 der ama o zaman çok tatlı oluyor üstten birazı eksik 2 büyük ölçek şeker gene dağıtarak serpiştiriyoruz

4-) Üstüne kitap 3 büyük der ama 2.5 büyük ölçek zeytinyağı dağıtarak serpiştiriyoruz.

5-) Bu oluşan sıvıyı bir kaç saniye karıştırıyoruz.

6-) Üstüne 500 gr tam buğday unu ekliyoruz (önerim SÖKE). Unun üst yüzeyine düzleştiriyoruz : Dikkat ! Islanmış yüzey veya su olmamalı

7-) En üste 1 paket Dr Oetker instant maya serpiştiriyoruz (bu işlemde amacımız aşağıdaki sıvı tuz şeker maya ile mümkün olduğunca geç karşılaşsın)

8-) Programda tam buğday veya kepekli programı seçiyoruz ki benimkinde 5. Büyük ekmek ve koyu seçiyorum. DSiz renki deneyerek normal veya açık da tercih edebilirsiniz.

9) Zamanı ayarllıyoruz ve istediğimiz saatte mis gibi sıcacık tam buğday ekmeğimiz oluyor.

Not: İstenirse cihazın uyardığı zxaman ay çekirdeği zeytin vs konabilir ama ben pek tercih etmiyorum.

Afiyet olsun.

Diyebilirim ki 5 yıldır falan pek normal ekmek yemiyorum ben..

Teşekkürler... bende de sinbo var..yaklaşık dört yıldır...Ama hiç normal ekmek dışında yapmamıştık...hele son zamanlarda hiç kullanmadık...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

İşte bakanlığın denetimine takılan 13 firma:

Firma Adı Ürün Adı Marka

Aliçler Sucuk Erenler/SAKARYA

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün

(% 100 Dana) Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti Tespiti) Nazifoğlu Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri AFYONKARAHİSAR Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün (%100 Dana)

Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti) Kanatlı Eti Tespiti Çiftarslanlı Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ANTALYA

Geleneksel Tereyağı

(Bitkisel Yağ) Elmalı Çiftliği Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti. ANTALYA Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt

(Bitkisel Yağ ve Jelatin) Akdeniz Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. MARDİN Yoğurt

(Bitkisel Yağ) Onurköy Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd.Şti. AFYONKARAHİSAR Yağlı Tulum Peyniri

(Bitkisel Yağ ve Nişasta) Ilgaz Yaylası Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti. KONYA

Yağlı Eritme Peyniri

(Bitkisel Yağ) Bacanaklar Güldem Süt Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir/ADANA Süzme Çiçek Balı (Diastaz Sayısı, Fruktoz/Glikoz, Fruktoz+Glikoz, C4 Şeker Oranı %, Balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı) Balderesi Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR

Kıymalı Pide

Domuz Eti Tespiti

Milenyum Pide Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR

Kuşbaşılı Pide

Domuz Eti Tespiti

Milenyum Pide Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa/İZMİR

Uzun Soyulmuş Sosis (%100 Dana)

Kanatlı Eti Tespiti Pınar

Özok Gıda Salihli

MANİSA

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün (Dana eti) Kanatlı Eti Tespiti Salihli Özok

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sağlığa zararlı muhteviyatı olan bebek mamaları konusunda neden açıklama yapmadı acaba bu bakanlık ? Yarınımız, geleceğimiz olan çocuklarımızın bu ürünleri yemesinde sakınca oldugunu düşünen ama ilgili firmaları ifşa etmeyen bu arkadaslar ceplerine ne kadar koydular acaba...

Basın gündemi saçma sapan şeylerle meşgul ederken bu konuyu nasıl oldu da 2 gün sonra üzerine beton çekip kapattı..

Yazık... Allah tan oğlum mamaya gereksinimi olmadan gıdasını aldı, ya diğer çocuklar..???

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende naçizane birşeyler paylaşayım 10 ayda 22 kilo vermiş biri olarak.(aslında 6 ayda verdim,4 aydır da aynı kiloda kalmayı başaıyorum)

aşağıda yazdıklarım 117 kilodan 95 e düşmüş,bel 122 cm den 97 cm e inmiş biri olarak kendi düşüncelerimdir.

1) Beslenme:

Kilo fazlanız var ise şekeri hayatınızda minimize edin.

Kilo fazlanız varsada yoksada tuzu hayatınızdan çıkarın.Zaten yemeklerde aldığımız tuz yetiyor vücuda.

Kilo fazlanız varsada yoksada fast food ve colayı unutun.

İllede ekmek yerim diyorsanız esmer undan yapılan tam tahıl ekmek yiyin.( yenirmi o be demeyin insan alıştı mı yiyor vallahi lezzetli de geliyor)

Otu sevin.

Yiyerek zayıflatırım,hem tatlı ye hem zayıfla diyetlerine hass..irin diyin.Yok böyle birşey.

Piyasada kendini "beslenme uzmanı" diye tanıtan mama satıcılarına da içiniz rahat rahat aynısını diyin ve prim vermeyin.

Elma krom,altın çilek,vişne bronz,gümüş erik haplarına paranızı harcamayın.Harcayacak paranız var ise bana havale edin ben size içecek bişeyler yollarım :)

2)Spor:

Yaşa göre spor yapın.

Spor bu yemek gibi ,tv izlemek gibi,*** yapmak gibi rutin bir etkinlik haline getirin.

Haftada 6 gün başladığım sporu şimdi haftada 2-3 güne düşürdüm (3 gün ama 2 şer saatten)

Spor yapmaya karar verdiyseniz yaşınızda 35+ ise mutlaka bir kardiyoloğa görünün öyle başlayın.

Hafif başlayarak saatini ve şiddetini artıracağınız kardiyo hareketleri yaşam kalitenizi artıracak.Buna emin olun.Kendinize güveniniz dahi artacak.

Squat denilen bir hareket var ve bu hareket çok faydalı .Öğrenin.

3)Yaşam Tarzı:

Suyu kendiniz alabilecekken eşinizden çocuğunuzdan istemeyin.

Aracınızı vaktiniz var ise kendiniz yıkayın.

Şehirde boş zamanlarda alışveriş merkezi gezintlierinden çok doğaya vakit ayırın.

Gelelim bence hayatta kulağa küpe notlarıma :

36 yaşında 30 yıllık arkadaşımı az kalsın toprağa verecekken çok düşündüğüm bir konu.

Onun yaşamından da yola çıkarak şunları karalamıştım:

1-Ödemekte zorlanacağın borcun altına girme.

Alıştığın hayat standardını düşürecekse bu borctan uzak dur.

2-Sahip olduğun malı mülkü azımsama.(Bu konuda aşağıya bakmak acaip işe yarıyor)

3-Sağlığına dikkat et.Kilo senin hayatını mahveden bir fazlalık.

4-Sahip oldukların için şükret.Bol bol.Her zaman.ÖZellikle sevdiklerin ve kendinin sağlığınız için.

5-Yemek yerken fakirlere özen.Doymadan kalk.

Sevgi ve saygılarımla..

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1-Ödemekte zorlanacağın borcun altına girme.

Alıştığın hayat standardını düşürecekse bu borctan uzak dur.

2-Sahip olduğun malı mülkü azımsama.(Bu konuda aşağıya bakmak acaip işe yarıyor)

3-Sağlığına dikkat et.Kilo senin hayatını mahveden bir fazlalık.

4-Sahip oldukların için şükret.Bol bol.Her zaman.ÖZellikle sevdiklerin ve kendinin sağlığınız için.

5-Yemek yerken fakirlere özen.Doymadan kalk.

Sevgi ve saygılarımla..

:claps:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

.

İllede ekmek yerim diyorsanız esmer undan yapılan tam tahıl ekmek yiyin.( yenirmi o be demeyin insan alıştı mı yiyor vallahi lezzetli de geliyor)

Elma krom,altın çilek,vişne bronz,gümüş erik haplarına paranızı harcamayın.Harcayacak paranız var ise bana havale edin ben size içecek bişeyler yollarım :)

Esmer undan yapılan tam tahılı ekmekler gerçekten çok lezzetli.. artık eve tam tahıllıdan başka ekmek almaz olduk..

haplarla ilgili benzetmelere de koptum :zha: :zha: :zha:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.