Fikret Ö. Yanıtlama zamanı: Nisan 17 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 17 Bir saat önce, Mertol Kip yazdı: Yok ya zes in sarj aletleri 130kw falan basiyor, arabanin max. şarj hizi 160 zaten. Dün 26 dk da %5den %80 e fulledim. Ama 50kw liklarla falan sarj edersen 45-50 dk falan suruyor. %80 in ustune kasmaya gerek yok, dolmasi cok yavasliyor cunku. Fransa'dan alip getirdim, kampanya vardi, 480 euro. 2 3 tane alıp getireydin işte. 1000 avrodan satardin. 😅 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Nisan 17 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 17 1 hour ago, Fikret Ö. said: 2 3 tane alıp getireydin işte. 1000 avrodan satardin. 😅 Hiç işim olmaz. Fransızların büyük marketlerinde bazen garip garip indirimler oluyor. Özellikle yeni modellerin çıkmasına yakın böyle indirimleri çok yapıyorlar. Bununda liste fiyatı 1400 avro falandı. Fransada belediyenin otoparkına park edince elektrik bedava oluyor. Daha doğrusu otopark parasının saatine 1 euro ekliyorlar. Onun için bu aletlere para veren pek yok. İnsanlar iş yerinde falan şarj ediyor genelde. Şunun aynısı https://www.se.com/tr/tr/product/EVH2S22P02K/evlink-wallbox-22-kw-t2-soket-çıkışı-şarj-istasyonu/ 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Nisan 17 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 17 5 saat önce, Mertol Kip yazdı: İnsanlar iş yerinde falan şarj ediyor genelde. Bende iste sarj ediyorum %99. kwhsi 25 cent. disarda da o paraya bulunuyor. eski evde ucuz tarife olmasina ragmen kwhsi 40 kusur cent, EV icin ayri bir tarife de var ama o bile daha ucuz degil gordugum kadariyla. Nasil is anlamadim. mustangin ortalamasi 28,37 USD/100mi, bunun 8,56 😄 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Nisan 18 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 18 Mustangin var derdin var kardeş 😛 On 4/17/2025 at 9:42 AM, H. Cenk said: Patron , çok pahalı değil mi o ? 1500 oyro diye hatırlıyorum. Tr de de 30 bin liraymış. Çok fark yok Schneider EVH2S22P02K EVlink Wallbox G3 22kW-3ph T2 priz : Amazon.com.tr: Yapı Market https://www.amazon.com.tr/dp/B01J5UX1DS/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B01J5UX1DS&linkCode=asn&psc=1 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Nisan 18 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 18 Selam herkese Zevzeklik çok ama bütün fuarı gezdirmiş. Bir iki markayı da övüyor. İsteyen hızlıca baksın. Altta hangi marka ve dakika olduğunu yazmış. Goe ve Juice Booster iyileri galiba. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Nisan 30 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30 10 saat önce, Murat Kav. yazdı: çüşş 😛 bu çekilen güç mü? anlamıyoruz ki biz. çekilen güç ise kalan süre 96 dakika çok değil mi? %80den sonra o gucle devam etmeyecegi icin diye tahmin ediyorum. 350kW istasyonlar var burada 😄 konuyu EV konusuna cevirdik ama devam edelim madem 😄 hafta sonu 400-450 millik bir tatil yapacagim. gittigim yerde sarj ederim tabii ama daha garantide kalmak icin %100le mi ciksam yoksa %80 mi karar veremedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kerem B. Yanıtlama zamanı: Nisan 30 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30 (düzenlendi) Bir saat önce, Ozan Kar yazdı: %100le mi ciksam yoksa %80 mi karar veremedim. Genellikle tavsiye edilen seyahate %100 başlayıp ikame şarjları %80’e kadar yapmak anladığım kadarıyla. ~10-20 civarından %80’e hızlı gelip %80-100 arası şarj daha yavaş değil mi? Eğer öyleyse tavsiye edilen şarj etme modeli mantıklı. Nisan 30 Kerem B. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Nisan 30 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30 2 saat önce, Kerem B. yazdı: ~10-20 civarından %80’e hızlı gelip %80-100 arası şarj daha yavaş değil mi? evet ama batarya sagligi icin (Mertol abi kizacak simdi bana 😄 ) 0-20 ve 80-100 aralarini da kullanmamak daha iyi. Sadece sarj hizi degil yani. Telefonu da %80e limitledim ben ama kendisi bazen %100e doluyor o yuzden merak ediyorum arasira %100 yapmak iyi olur mu diye. Kullanim klavuzunda 6 ayda bir %20 altinda bir gece kalsin diyor mesela ama 80-100 arasina dair bir sey yok. edit:chatgptye sordum. uzun yola cikmadan ya da ayda 1, kalibrasyon icin %100 yapmak iyidir dedi. %100de bekletmeden yola cikmayi oneriyor. karar verildi bu durumda 😄 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Nisan 30 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30 16 hours ago, Murat Kav. said: çüşş 😛 bu çekilen güç mü? anlamıyoruz ki biz. çekilen güç ise kalan süre 96 dakika çok değil mi? Anlik şarj hizi. 33 dakikada 57 kw almisim. %7-80. O kalan süreleri anlamiyorum ben. Ama batarya %20 de falanken bu hizlarda doluyor. %80 e kadar hiz 60 kw civarina dusuyor, %80den hemen sonra sanirim araba yavaslatiyor dolum hizi 30-35kw a kadar dusuyor. Ben uzun yola giderken falan da oyle hazirlik falan yapmiyorum, yollarda bir suru sarj istasyonu var kahveci olan yerde dolduruyorum. Bu sefer bodrum-akcay arasi durmadan geldim, 403 km 4 57 kw tuketim. 1 hour ago, Ozan Kar said: evet ama batarya sagligi icin (Mertol abi kizacak simdi bana 😄 ) 0-20 ve 80-100 aralarini da kullanmamak daha iyi. Sadece sarj hizi degil yani. Telefonu da %80e limitledim ben ama kendisi bazen %100e doluyor o yuzden merak ediyorum arasira %100 yapmak iyi olur mu diye. Kullanim klavuzunda 6 ayda bir %20 altinda bir gece kalsin diyor mesela ama 80-100 arasina dair bir sey yok. Neden kizayim yaw. Ben de gunluk kullanimda 20-80 arasi gidip geliyorumki. NMC bataryalarda %100 e doldurup uzun sure bekletmeyin diyor. Yani doldurduysan yürü git bekleme yapma, uzun yola cikacaksan doldur ona OK ama doldurup otoparkta 3 gun bekletme diyor. Benim alet %10 sarj ile 50 km gidiyor. Dolayisi ile tam doludan sonuna kadar kullanirsam 500 km gidiyor. Ama bu pratikte cok anlamli degil. Hadi %90la basladin diyelim ve %10 a kadar sürmeye devam ettin, bataryanin %80ini kullaniyorsun. Teorideki o 500 km menzil pratikte 400 km oluyor, tam doldurursan 450 km. Sarj 0 a dustukten so ra ne kadar gidebiliyor diye deneyen youtuberlar falan var ama ben o kadar cesur degilim %10 a gelince ilk sarj istasyonundan dolduruyorum. Henuz %7 nin altina hic inmedim. 🙂 Onlarda genelde sarj %0 olduktan sonra 30-35 km daha gidebiliyorlar. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 13 saat önce, Ozan Kar yazdı: hafta sonu 400-450 millik bir tatil yapacagim. gittigim yerde sarj ederim tabii ama daha garantide kalmak icin %100le mi ciksam yoksa %80 mi karar veremedim. Eğer şarjın özellikle son %80-100lük kısmı şarj ederken başında duracaksan %100e devam et. En ufak bir duman vs çıktığında , ısınma uyarısı geldiğinde hemen şarjı bitir (malum mercedesler sabıkalı ). Hattta elin şarj portunda olsun ısınmayı sen kontrol et..Fakat %80 le başlasan da %100 le başlasan da tek şarj yetecekse bence hiç risk alma. %80 olmasa da 80-90 arası bir yerde çık yola. %100 yapıyorsan asla bekleme, hemen yola çık.. Bu arada mesela Volvolar NMC bataryaları %90 a çıkarttırıyor. Bu arada Yunanistan 2024 sonunda bir genelge yayınladı. Yunanistan feribotlarına elektrikli araçların %40dan fazla şarj ile girmesini yasakladı. Güya yangın önlemi ama yunan şarj şirketlerimiz biraz kar etsin amacı da vardır kesin. Fakat LFP bataryalıları muaf tutmadılar. LFP yanmıyor patlamıyor..Kurunun yanında yaş da yanar atasözü gibi NMC nin yanında LFP de yandı 😜 7 saat önce, Mertol Kip yazdı: Teorideki o 500 km menzil pratikte 400 km oluyor... Size söyledik ama sakalımız yok dinletemedik. NMC yi rutin kullanımda %80 in üstüne çıkarmıyorsunuz. %100e yaklaştırdığınız her şarj zaten batarya ömrünü kısaltıyor (şimdi bana LFP vs NMC konusu açtırmayın 😜 Biliyorum EV almayı düşünen çok insan var). Dolayısıyla batarya kapasitesinin %80ini kabul edin dedik. Araban 73 kW , zaten onun 3ünü sistem kendine saklıyordur sana 70kw veriyordur. Onun da %80 ini doldurursan 56 kw bataryan olur. Rutinde 56 kw bataryan olur. Beğenmediğin Tesla SR ile aynı .. LFP bataryalarda bataryanın doğru kalibrasyonu için en az haftada bir %100 lazım . Şehir içi menziline baz olacak batarya kapasiten Tesla SR ile aynı olur. Fark kimin daha verimli olduğuna ve hava durumuna bakar. Soğukta siz avantajlısınız. Tabii uzun yolda elbette NMC avantajlı . Sen mesela çok yol yapıyorsun sana NMC şart. Bense hemen hemen hiç şehirlerarası yol yapmıyorum, yaparsam yılda bir Alanya yılda 1-2 gelibolu ..bana da LFP uygun sanki. Ben bu hafta 2. EV olarak almayı düşündüklerimden KIA EV6 test ettim. %10 a giren alt versiyon uzaktan güzel. iç kalitesi biraz zayıf bizim Tesladan bile kötü , uzaktan erişim/SIM kart yok ve de 63 kw bataryası var ama NMC dedi kız. Hemen hesap yaptım 60 reel değer verse %80i 48 kw batarya olur. 300-350 zor görür. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 12 hours ago, H. Cenk said: Size söyledik ama sakalımız yok dinletemedik. NMC yi rutin kullanımda %80 in üstüne çıkarmıyorsunuz. %100e yaklaştırdığınız her şarj zaten batarya ömrünü kısaltıyor (şimdi bana LFP vs NMC konusu açtırmayın 😜 Biliyorum EV almayı düşünen çok insan var). Dolayısıyla batarya kapasitesinin %80ini kabul edin dedik. Araban 73 kW , zaten onun 3ünü sistem kendine saklıyordur sana 70kw veriyordur. Onun da %80 ini doldurursan 56 kw bataryan olur. Rutinde 56 kw bataryan olur. Beğenmediğin Tesla SR ile aynı .. LFP bataryalarda bataryanın doğru kalibrasyonu için en az haftada bir %100 lazım . Şehir içi menziline baz olacak batarya kapasiten Tesla SR ile aynı olur. Fark kimin daha verimli olduğuna ve hava durumuna bakar. Soğukta siz avantajlısınız. Tabii uzun yolda elbette NMC avantajlı . Sen mesela çok yol yapıyorsun sana NMC şart. . Batarya 77kw, kullanilabilir kapasite 73 kw. %80 doldurmak sonucta benim kisisel secimim. Uzun yola cikarken doldurup cikabilir miyim? Cikabilirim. Dolayisi ile kapasitem hala 73kw. Bu 73 u harcasam da hala o 4 kw buffer im var. Yani teoride de pratikte de 73 kw batarya kapasitesi var. Kullanip kullanmamak benim tercihim. Zaten %40 lik dilime girmis alinmaz zaten bu araba artik. Ben 1837 liraya tum opsiyonlari ile aldim, su an 2735 lira. Ben o parayi verip almam. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 38 dakika önce, Mertol Kip yazdı: Batarya 77kw, kullanilabilir kapasite 73 kw. %80 doldurmak sonucta benim kisisel secimim. Uzun yola cikarken doldurup cikabilir miyim? Cikabilirim. Dolayisi ile kapasitem hala 73kw. Bu 73 u harcasam da hala o 4 kw buffer im var. Yani teoride de pratikte de 73 kw batarya kapasitesi var. Kullanip kullanmamak benim tercihim. Zaten %40 lik dilime girmis alinmaz zaten bu araba artik. Ben 1837 liraya tum opsiyonlari ile aldim, su an 2735 lira. Ben o parayi verip almam. Öyle gösteriyorlar ama gidene 1900 e veriyorlardir kesin. EV6 da öyle yapiyorlar. Sitede 2400 yazıyor gidince 1900e verdiler. Neyse benim karşı komşu da ceryanlı grandland almış. O da Schneider wall connector takmış. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 13 hours ago, H. Cenk said: LFP yanmıyor patlamıyor..Kurunun yanında yaş da yanar atasözü gibi NMC nin yanında LFP de yandı 😜 Bunu ne yapacağız? https://www.instagram.com/reel/DI5tNG7iaen/?igsh=bWltam83d2p4ZXU2 3 minutes ago, H. Cenk said: Öyle gösteriyorlar ama gidene 1900 e veriyorlardir kesin. EV6 da öyle yapiyorlar. Sitede 2400 yazıyor gidince 1900e verdiler. Neyse benim karşı komşu da ceryanlı grandland almış. O da Schneider wall connector takmış. O çok sakat bir olay. ÖTV ödeme zorunluluğu araç sahibinde. Eğer düşük fatura kesilirse ve maliyeye takilirsa acimazlar. Bazi peugeot saticilari 5008 de arabaya 1920 ustune ise aksesuar faturasi kesiyormus anladigim kadari ile. Bir yerden takilirsa aradaki farki arac sahibinden alirlar. Satici ceza alir o baska. Public alanda schneider iyi fikir degil bence. Yanlis hatirlamiyorsam rfid falan yok (bendekinde yok) soketi takan kullanir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1 13 saat önce, H. Cenk yazdı: Eğer şarjın özellikle son %80-100lük kısmı şarj ederken başında duracaksan %100e devam et. En ufak bir duman vs çıktığında , ısınma uyarısı geldiğinde hemen şarjı bitir (malum mercedesler sabıkalı ). Hattta elin şarj portunda olsun ısınmayı sen kontrol et..Fakat %80 le başlasan da %100 le başlasan da tek şarj yetecekse bence hiç risk alma. %80 olmasa da 80-90 arası bir yerde çık yola. %100 yapıyorsan asla bekleme, hemen yola çık.. Bu arada mesela Volvolar NMC bataryaları %90 a çıkarttırıyor. Bu arada Yunanistan 2024 sonunda bir genelge yayınladı. Yunanistan feribotlarına elektrikli araçların %40dan fazla şarj ile girmesini yasakladı. Güya yangın önlemi ama yunan şarj şirketlerimiz biraz kar etsin amacı da vardır kesin. Fakat LFP bataryalıları muaf tutmadılar. LFP yanmıyor patlamıyor..Kurunun yanında yaş da yanar atasözü gibi NMC nin yanında LFP de yandı 😜 Tam tersi oldukca uzakta olurum 😄 zaten 20kwh desek 3 saat eder, o kadar sure nasil durayim basinda 😄 %80 her turlu yeter, hatta %100 yapsam gidis donus bile yeter muhtmelen. hem bulunsun hemde, kendini kalibre etsin diye istiyorum %100 yapmak. ben etrafinda degilken, yansa da cok umrumda olmaz sanki. hatta varsa bayiinin otoparkinda birakacagim, orada yansa sifirini filan verirler heralde 😄😄 kalkis saatini ayarlayip, ona gore sarj etme var zaten. o sekilde yapmayi planliyorum. teslim alirken %94 ile vermislerdi, islemler uzasa daha da dolacakti. yine de tavsiye etmem diyorsan tekrar dusuneyim abi 😄 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mayıs 2 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2 11 saat önce, Mertol Kip yazdı: Batarya 77kw, kullanilabilir kapasite 73 kw. Ben onu bilmem websitesine bakıyorum. Batarya 73 diyor. 77 olsa 77 derdi. 11 saat önce, Mertol Kip yazdı: Bunu ne yapacağız? https://www.instagram.com/reel/DI5tNG7iaen/?igsh=bWltam83d2p4ZXU2 Bütün Teslalar LFP değil. Teslaların LR ve P modelleri NMC bataryalı, SR modelleri LFP bataryalı. Buradaki yanan araç çift motor NMC bataryalı model. NMC yanıyor patlıyor gerçekten. Seninki için , mercedes için yazdıklarım tesla için de geçerli. Teslada LR ve performance diye sattıkları modeller 78 kw bataryalı. 75 kw reel değeri var. rutinde 20-80 kullanım gerekiyor. 75 in %80i 60 kw oluyor rutin kullanımda . Tesla kısa menzil ile aynı. Haa uzun yola 75 i %100 doldurur gidersin o zaman menzili SRden %25 uzun olur . Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap