Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 20232 yıl comment_512799 Arkadaşlar Merhaba, Çıkma parçalar kullanarak Mk3 olan kasayı 3.5 kasaya çevirmiştim. Yalnız aldığım tampon kırmızı tampondu. Tamponu beyaz renge boyatmıştım zamanla bazı yerlerinde kırmızı ortaya çıktı. Şu anda aracım kaporta servisinde işlemden geçiyor, orayı gösterdiğimde kırmızı tampon beyaza dönmez dedi usta. İllaki zamanla böyle şeyler yaşanır o yüzden beyaz tampon alman gerekiyor dedi. Bunun bir çözümü yok mudur? Ustanın bu beyanı biraz teyite muhtaç gibi geldi bana. Özel yöntemler yada işçiliğin püf noktaları varsa paylaşırsanız sevinirim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 20232 yıl comment_512801 Boyarken önce matlastirip plastik astarı atmasi gerekli açık gri bir iki kat daha sonra beyaz ve vernik atacak Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 20232 yıl comment_512802 tecrubem yok ancak fikir olarak boya sokucu ile eski boya tamamen sokulup sonra astar ve boya yapilsa cozum olmaz mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 20232 yıl comment_512806 eski boya sökülmeden zor bu işler.. derin çiziklerde illaki kırmızı ortaya çıkar.. zımpara ve astar ister(sprey macun gibi birşey sanırım) ister.. kaliteli sıfır tamponun rengi gridir.. aynı kaporta gibi.. focus un tamponları kalın astar boyalıdır diye biliyorum, hatta macun bile olabilir emin değilim. bazı dandik ucuz modellerde başka firmalar siyah tamponun üstüne astar ve boya çeker.. çizildiği zaman alttan siyah tampon görünür.. focusta çizilirse gri astarı görürsünüz. adam plastik astarı atıyor SIFIR TAMPON BOYAMA - YouTube https://www.youtube.com/watch?v=WRiKbjs_dJw Eylül 30, 20232 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 20232 yıl comment_512873 Kırmızısı çıkıyorsa zaten boya duruyor demektir. Demek ki kırmızıdan beyaza çeviren doğru düzgün iş yapmamış. Önce boyayı çizip astar attıktan sonra iki kat boya atması gerekirdi. Adam gibi bir boyacı boyarsa bir şey olmaz. Not: Plastik astarı çıplak plastiğin üzerine atılır. Üzerinde zaten kırmızı boya varsa onun altında zaten plastik astarı olması gerek. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın