Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Explorer - ya da Ford kılığında VW mi desem?

Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

20 saat önce, Mertol Kip yazdı:

VW modellerinde 22kW şarj yok bildiğim kadarı ile. Bu da VW aslında. 

%80 den sonra yavaşlama işi DC için anlamlı. AC de zaten hepi topu 11kW olduğu için ancak %95 ten sonra falan fark oluşuyor öncesinde hep 11kW basmaya devam ediyor. 

Hesabı basit, %20 de koyup 80 de bırakacaksanız 80-20 %60 batarya şarj edeceksiniz demektir. 52x%60 ~30kw alacak. Evden 11kW ile 3 saat işte. AC ile 0 dan %100 e doldurma sürelerinin pratikte bir anlamı yok.  Kimse bataryanın dibini sıyırıp burnuna kadar doldurmuyor. O süreler DC de daha anlamlı. 

Tüketimleri de sallamayın bence. Nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama bir şekilde bunların hepsi 16kw tüketiyor. 🙂 Isı pompası olmayanlarda kışın braz dah aartar muhtemelen.

oğlumun ionic 5 i var.. evden 7-8 mt lik uzatma prize taktı, araba ile gelen kabloyu. ben bile şu an hatırlamıyorum kaç saatte şarj olduğunu..10 saati falan çok rahat geçmişti. 4-6 kw gibi doldurmuştu sanırım.. bilgi ekranı öyle gösteriyordu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.