Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

18inç jant sonrası yakıt kargaşası

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba,

2010 model focus dizel Hatchback arabamda 18 inç ST jant ve 235 40 18 lastik var.Lastik ebatları servis tarafından arabama tanıtıldı fakat 7.4lt/100 km de bir yakıt tüketimim var.Yüzde 10luk bir artış bekliyordum ama bu kadarı da canımı sıkmaya başladı...Bu konudaki değerli görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Yanıtlama zamanı:

Sürtünen yüzeyi %10 dan fazla arttırmışsınız. Yakıt artışı sizce de doğal değilmi? Kaldı ki çapta artmış. Bence gayet doğal o artış.

Yanıtlama zamanı:

Yakıt tüketiminin artması normal. Daha önceki yakıt tüketimiz neydi ?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Artış olacağı kesindi fakat dediğim gibi sadece sizden bilgi almak istedim..Normal bir artış mı yoksa,anormal bir artış mı diye..Önceden 5.7lt/100km de gibi bir tüketimim vardı

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Değer yol bilgisayarından mı yoksa depo doldurmadan doldurmaya mı?

yol bilgisayarından ama depodan da 750 km anca yapabiliyorum

Yanıtlama zamanı:

yol bilgisayarından ama depodan da 750 km anca yapabiliyorum

bazen düşünüyorumda ben depoyu fullesem orjinal ghia jantı ile 750 km yapabilirmiyim şehir içi :blink:

Yanıtlama zamanı:

cem bey güzel bir konuya değinmiş orjinal jant ile st jantın arasında eğerki boy olarak (orjinalde 16" lastikleri ile birlikte, 18 st jantıyla aynı boydamı? ) aynı değilse yol bilgisayarı yanılmış olur yol bilgisayarında gösteren değerden daha fazla yakıt tüketimi söz konusu diye düşünüyorum

teknik olarak:lastik çapının artması aracın ihtiyaç duyduğu teker momentumunu kazanmak için daha fazla kuvvet harcayacaktır ama yol bilgisayarı aksın üzerinde bulunan sensörlerle aksın bir tam turunu sayarak katedilen yol bilgisine ulaşabiliyor yada şanzıman da bulunan bu tip sensörle dolayısıyle lastik ebadı değişince yol bilgisayarının şaşırması kaçınılmaz olur...(ayrıyetten oluşan sürtünmenin artmasıda gerek duyulan torku üretmek için daha fazla yakıt harcayacaktır mühendisler sürtünmeyi azaltmak için çaba sarfederken biz artytırıyoruz ne garip:)

Yanıtlama zamanı:

sizlerin söylediklerine dayanarak yakıtın artması çok dogal çünkü bu arkadaş jantlarını degiştirerek yol bil. ve KM.sinide kandırıyor.

kadranlar tekerin bir tur dönmesiyle harekete geçiyor degilmi küçük lastik bir tur dönerken atıyorum 10 m. gidiyor büyük lastik 1 turunda 13 metre gidecek yani aslında sen 1 km.gittigini düşünürken 1,3 km gidiyorsun buda dogal olarak yakıt sarfiyatını artırıyor

Eğer bu yazdıgım doğruysa radarlara dikkat et,

yanlış beni düzeltmeyin :))

Ayhan KARADAĞ tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Servislerde lastik ölçünüze göre gösterge panelinizi ayarlatabilirsiniz. :)

Artan yakıt değer olarak normal. Büyük ihtimal kullandığınız ST jant replikadır ve ağır bir janttır. Sadece sürtünen yüzey değil jantın ağırlığıda yakıt tüketimini arttırır

• 2 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.