Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Evde Eşya Yok Elektrik Faturası Geldi.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

@Cankut Bulut peki şöyle bir şey var mı, sayaca baktığımızda anlık tüketim var mı diye anlaşılır mı? Sayaçta t, T1, t2, t3 haricinde başla şeyler de var. Orda evde çalışan anlık elektrik tüketen bir şey var mı diye bakacak yer var mıdır

Yanıtlama zamanı:

apartman merdiven aydınlatmaları veya herhangi bir ortak kullanıma harcanan elektirik sizin hatta baglı olmasın ? belki asansör ! sadece fikir olsun diye cünki bizim binada apartman elektirigi benim daireye baglı ?

Yanıtlama zamanı:

Sayaçtaki anlık tüketimi T den görebilirsiniz. Zaten T=T1+T2+T3

Diğer değerlere bakmanıza gerek yok.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

@uğur özsabır yok yok öyle bir şey olsa ben sigortayı kapattığımda herhangi bir şey çalışmaz. Ayrıca tuttuğum ev uzun binadaki tek boş daireydi, başka bir kullanım olsa fark edilirdi.

@Cankut Bulut T değeri anlık artmıyor. Sanırım çok düşük aklımda elektrik çekiyor 

Yanıtlama zamanı:
03.07.2018 - 10:43 tarihinde, Mustafa Karaca yazdı:

@uğur özsabır yok yok öyle bir şey olsa ben sigortayı kapattığımda herhangi bir şey çalışmaz. Ayrıca tuttuğum ev uzun binadaki tek boş daireydi, başka bir kullanım olsa fark edilirdi.

Sigortadan önce kaçak bağlantı yapıldıysa siz sigortayı indirseniz de enerjiyi kesemezsiniz. O nedenle önce ana giriş sigortasını indirin eğer sayaç tüketim okumaya devam ediyorsa sayaçtan sonra (ama sigortadan önce) kaçak bağlantı yapılmış olabilir. Ana sigortayı indirdiğinizde tüketim okumuyorsa, ana sigortayı kalıdırıp diğer sigortaları sırayla indirip hangi sigortanın bağlı olduğu hattan kaynaklandığını tespit edebilirsiniz. Bunların hiçbiri değilse sayaç arızalıdır.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Sayaç değişti sıkıntı bitti ? büyük ihtimalle sayaç arızalıydı ya da eski sayaç yanlış bağladılar vs bir şekilde bir sıkıntı vardı ama şimdi çok şükür sorun kalmadı 

Yanıtlama zamanı:
02.07.2018 - 14:47 tarihinde, Mustafa Karaca yazdı:

Merhabalar, evlilik hazırlıkları yaptığım için uzun zamandır foruma giremedim. Neyse çok şükür bir çok şeyi hallettim evi de tuttum elektrik abonesi oldum. Ev boş herhangi bir elektrikli eşya yok buna rağmen elektrik saati çalışıyor. Hemde t1, t2, t3 bunların hepsinde kullanım var. Elektrikçi kontrol etti prizlerde bir sıkıntı yok. Doğal Gaz sensörü var ona kadar söktük evde elektrikli bir şey kalmamasını rağmen ortalama olarak 2 günde 1 kw elektrik harcıyor ev. Tedaşa dilekçe verdim saati inceleyecekler bakalım ordan ne çıkacak.

Bunun sebebi ne olabilir, daha önce başına gelen var mı? 

"Elektrikçi" arkadaş bir tane avometre getirip ana şartele seri bağlasaydı, akım çekiyor mu çekmiyor mu anlardınız. Evde birşey sökmenize gerek yoktu.

Tabi nerede işini iyi yapan elektrikçi bulmak. Nerede bizim kasaplar. Sanki dersin roket mühendisi arıyoruz...

--1 dakika sonra eklendi--
04.07.2018 - 16:39 tarihinde, Erhan Er. yazdı:

Sigortadan önce kaçak bağlantı yapıldıysa siz sigortayı indirseniz de enerjiyi kesemezsiniz. O nedenle önce ana giriş sigortasını indirin eğer sayaç tüketim okumaya devam ediyorsa sayaçtan sonra (ama sigortadan önce) kaçak bağlantı yapılmış olabilir. Ana sigortayı indirdiğinizde tüketim okumuyorsa, ana sigortayı kalıdırıp diğer sigortaları sırayla indirip hangi sigortanın bağlı olduğu hattan kaynaklandığını tespit edebilirsiniz. Bunların hiçbiri değilse sayaç arızalıdır.

Bu abi daha iyi yol göstermiş hatta.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
13 saat önce, Servet Ö. yazdı:

"Elektrikçi" arkadaş bir tane avometre getirip ana şartele seri bağlasaydı, akım çekiyor mu çekmiyor mu anlardınız. Evde birşey sökmenize gerek yoktu.

Tabi nerede işini iyi yapan elektrikçi bulmak. Nerede bizim kasaplar. Sanki dersin roket mühendisi arıyoruz...

--1 dakika sonra eklendi--

Bu abi daha iyi yol göstermiş hatta.

Herkes işin kolayına kaçma peşinde o yüzden bu normal deyip geçiştirdi. Neyse sonuçta işi çözdük 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.