Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

En düşük tüketime sahip Ford; Ford Focus 1.0 litre EcoBoost


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

En düşük tüketime sahip Ford; Ford Focus 1.0 litre EcoBoost

  • Ford’un şimdiye kadarki en verimli benzinli aracı Focus 1.0 litre EcoBoost, sınıfının en iyi yakıt tasarrufu ve en düşük CO2 emisyonuyla rakiplerine fark atıyor

  • 1.0 litre EcoBoost 100 PS versiyonu, 100 km’de 4.8 litre)* yakıt tüketimi ve kilometre başına 109 g’lık CO2 emisyon değerleriyle göz dolduruyor. 125PS modeli ise 100 km’de 5.0 litre yakıt tüketimi ve kilometre başına 114 g’lık CO2 emisyon değerine sahip.



CENEVRE, 5 Mart 2012– Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen yeni Focus 1.0 litre EcoBoost, Ford’un gelmiş geçmiş en verimli benzinli aracını temsil ediyor.

100 ve 125PS güce sahip olan Focus modellerinden 100 PS versiyonu 100 km’de 4.8 litre yakıt tüketimi ve kilometre başına 109 g’lık CO2 emisyonu sunarken, 125PS versiyonu 100 km’de 5.0 litre yakıt tüketimi ve kilometre başına 114 g’lık CO2 emisyonu ile sınıfının en iyi yakıt tasarrufunu sunuyor.

1.0 litre EcoBoost, 3 silindirli motor bloğuyla etkileyici güç ve yakıt tasarrufu seviyeleri sağlamak için turboşarj ve direkt enjeksiyon teknolojilerinden yararlanıyor. Ayrıca motor bloğu A4 boyutundaki bir kâğıda sığabilecek kadar az yer kaplıyor. Bu güç ve düşük CO2 emisyonu kombinasyonu onu segmentinde rakipsiz kılıyor.

Motorun 1400 d/d ile 4500 d/d (veya 100PS versiyonunda 1400 ile 4000 d/d) aralığında sağlanan 170 Nm’lik yüksek torku, yakıt tasarrufuna yönelik sürüş tarzını destekliyor ve iyi bir performans hissi ile dizel benzeri bir tork deneyimi sunuyor.

1.0 litre EcoBoost motor, 2012 yılı içinde Focus’un ardından yeni B-MAX ve C-MAX modellerinde de sunulacak.

Ford Avrupa CEO’su Stephen Odell “Focus boyutundaki bir otomobilde güç ve sürüş keyfinden ödün vermeden bu kadar küçük ancak yakıt tasarrufu yüksek bir motorun geliştirilmesi, birkaç yıl öncesine kadar imkânsız görünüyordu” dedi.

Focus 1.0 litre EcoBoost da ECOnetic teknolojisi logosuna sahip 1.6 litre EcoBoost benzinli ve 1.6 litre TDCi dizel ailesine katılacak. Bu logo, yakıt tasarrufu açısından sadece segmentlerinin lideri olan veya en iyiler arasında yer alan Ford otomobillerinde bulunuyor.

Bu yıl Avrupa’da satılacak yeni Ford otomobillerinin yarıdan fazlası ECOnetic amblemini taşıyacak. Düşük karbondioksit salımına sahip ECOnetic teknolojilerini daha fazla sayıda Ford müşterisinin tercih etmesiyle bu oranın 2013'te üçte ikiye yükselmesi bekleniyor.

.

Bu teknolojiler;

  • Aerodinamiği arttırmak üzere ızgarayı otomatik olarak ayarlayan Aktif ön Izgara,
  • Akünün en verimli şekilde dolu tutulmasını sağlayan ve buna karşılık tüketilen toplam yakıt miktarını azaltan Akıllı Şarj Sistemi,
  • Gösterge panelindeki grafikleri aracılığıyla verimli sürüşü ödüllendiren ekonomik sürüş rehberi Ford EcoMode sürücü bilgilendirme sistemi,
  • Yakıtı daha tasarruflu kullanmak için ne zaman vites değiştirilmesi gerektiğini bildiren Vites Değiştirme ikazı

# # #

* Belirtilen tüm karbondioksit emisyon g/km değerleri ile yakıt tüketim değerleri, Avrupa Komisyonu 93/116/EC yönetmeliğine göre resmi olarak onaylanmış testlerden alınmıştır. Belirtilen yakıt tasarruf değerleri, Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun EEC 80/1268/EC yönetmeliğine dayanmakta olup, dünyanın farklı bölgelerinde yakıt tasarruflu sürüş devri sonuçlarına göre değişecektir.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.