Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Trafik Cezasına İtiraz


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar 12.04.2018 tarihinde edevlet üzerinden kırmızı ışıktan geçme cezası tebliğ edildi. Tabii ben bugün Sulh mahkemesine itiraz dilekçemi yazdım. Bahse konu olan lambalarda geçmediğime eminim. Hatta çatal şeklinde bir sağa bir de düz şekilde yoldu ve ben sağa dönecekken, alışkanlıktan, son an da düz gitmeye kadar  verdim ve eminim o an da yeşil yanıyordu. İşte burada bana kırmızı ışık cezası yazılmış. 

Sorum o ki, böyle cezalar itiraz halinde düzeltilebiliyor mu ? Hiç şahit olan var mı ?  Şansıma o bölgede mobese kamerası var da, inşallah bakacaklardır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Trafik Cezasına İtiraz olarak değiştirdi

Öncelikle cezayı 15 gün içinde öde ve yüzde 25 indirimden yararlan.

Eğer eds kamerası varsa sana foto verirler, yoksa kimse mobese ya bakmaz.

Ölüm/yaralanma ve mahkeme kararı haricî onlara bakıldığını görmedim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Öncelikle cezayı 15 gün içinde öde ve yüzde 25 indirimden yararlan.

Eğer eds kamerası varsa sana foto verirler, yoksa kimse mobese ya bakmaz.

Ölüm/yaralanma ve mahkeme kararı haricî onlara bakıldığını görmedim...

 Henüz ceza adresime tebliğ edilmedi, o yüzden daha erken ödeyerek %25 indirimden yararlanma hakkım var. ceza gelirse adresime o zaman tabii ki ödücem. Fotoya da kabul diyorum, mobese şart değil. Benim asıl öğrenmek istediğim, polis bu cezayı yazdı; ne foto var,ne de kamera kaydı ?  O zaman ne yapılıyor ? Devlet, polis benim polisimdir deyip cezayı uygulamaya mı koyuyor ? Neden onlar cezanın haklılığını ispatlamakla yükümlü değil de, ben haklılığımı ispatlamakla yükümlüyüm ! O zaman polis istediğine keyfe keder ceza yazsın ! 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Semih O. yazdı:

Görüntüye bakılır. Örnek olması açısından başımdan geçen olayı paylaşıyorum.

 

  Ceza bedelini öder geçerdim bu duruma göre. Uğraşmazdım bir sürü bürokrasi ile. Bundan daha beteri de var. Köprü geçişlerinde hiç geçmeyen arabaya, ücretsiz geçti diye bilmem kan bin tl ceza kesilmişti. Beterin beteri var.  Sizin bunu ispatlamanız tek birşeyle olurdu, sanırım araç takip sistemi. Başka türlü de olmazdı. Çünkü araç kamerasını kabul etmiyorlar bu tip cezalarda. Sadece trafik kazalarında ispat olabiliyor diye biliyorum.

 Bakalım benim itirazın sonucu ne olacak. Sonuçlanınca yazıcam buraya

 

--1 dakika sonra eklendi--
17 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

İşte bütün mesele yazdığın son iki cümlede Çağdaş...

Geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmez elimden, ama sonuna kadar devam et bence de.

  Tabii abi. Devlet kestiyse sonuçta ödüycem cezayı. Yapacak birşey yok. Ama gerçekten de haksızlık varsa da itiraz etme hakkımı kullanmak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Çağdaş Kolcuoğlu Ben bunu zaten ispatladım. İlgili konuda da anlattığım gibi mahkeme karar vermeksizin lehime sonuçlandı, ceza iptal oldu saçma sapan bir biçimde. Para iadesini hala yapacaklar...

 

29 dakika önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

Devlet, polis benim polisimdir deyip cezayı uygulamaya mı koyuyor ? Neden onlar cezanın haklılığını ispatlamakla yükümlü değil de, ben haklılığımı ispatlamakla yükümlüyüm ! O zaman polis istediğine keyfe keder ceza yazsın !

Bunları farklı yerlerde defalarca tartıştık, hep biz haklı çıkıyoruz da sonuç değişmiyor. "Kadı şaaptı kime gideyim" durumu var genel olarak. Ben yine de bütün yolların zorlanması taraftarayım. Toplumsal olarak daha temelde değişmesi gereken, kanunla yazılamayacak eksiklerimiz var. Onlar olmadan bir halt olmuyor. Siz sabaha kadar bağırın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Yeğeni ateşi olduğu için acile götürürken sola dönülmemesi gereken bir yerden döndüğüm esnada arkamda bir anda beliren trafik polisi plakamı anons edip ordan dönüş var mı dedi ? o sıra durdum ama geri gitme şansım da yoktu, birkaç saniye bekledikten sonra devam et plakana ceza gelir dedi. Dörtlülerim yanmıyordu. Cevap şansım da olmadı... Canlar sıkkın... Hastaneden belge alıp itiraz etsem belki iptal olur ama uğraşmak lazım

Erhan Er. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 saat önce, Erhan Er. yazdı:

Hastaneden belge alıp itiraz etsem belki iptal olur ama uğraşmak lazım

Geçmiş olsun. 

Hastaneye gidiyor olmak maalesef trafik kurallarını çiğnemek için yeterli değil, bu amaçla ambulans sistemi var.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

   Ambulans yetileri bir tek ambulansta var demek.  Açıkçası ters yöne giren bir ambulans görmedim, ya da U yapan. Yaparsa da ceza söz konusu olmaz diye düşünüyorum. Ama şahsi fikrim, bizde ceza alınır. Çünkü ülkemizde bu tür şeyleri kötü amaçla kullanan uyanıklar da var. Ambulansın arkasına takılan zibidiler gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Artık her yerde kameralar var. Trafik polisi sayısı da arttı. Biz kurallara her daim uymaya çalışalım. Ama olur da dalgınlığımıza gelirse, ceza gelme olasılığı yüksek. Özellikle lambalarda dikkat etmemiz gerekiyor. Sarıda bile geçerseniz kırmızıda geçtiniz diye ceza gelebilir. 

Bazen de biraz trafik polisleri etik davranmıyor, ya da sürücülere inanmıyor. Benim aracımı eczaneden ilaç almak için girdiğimde çekmişlerdi. Daha 5 dk olmamış ? Bununla ilgili paylaşmıştım bir konu. O kadar çok sinirlenmiştim ki, o an polisi orada görsem ne yapıyorsunuz siz, doğru mu bu yaptığınız diyecektim ! Nerdeyse cenaze için koysak orada bile çekecekler. Bunları doğru bulmuyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.