Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 20178 yıl comment_450998 Merhaba 147.000 KM de 2008 Model Focus 2 1.6 tdci ghia 110 hp aracım var. aracımda son 1000 km dir bazı problemler oluşmaya başladı, sizlerden bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. 1) Aracım ilk kalkışında aşırı derecede ağırlaşmaya başladı. araç ısınsada aynı ağırlaşma devam etmekte. 2) Araç 2. vitesten 3. vitese atınca düze yolda bile bi anda devirden düşüyor ve hız dibe durmaya başlıyor(2000-2500 devir arası vites atıyorum) 3) Son hızı neredeyse 120 km hıza düştü ne kadar gitsemde 120 km hızı çok geçemiyor. 4) 5. vites 2500 devirde 120 km hızla girdiğim hafif bir rampada bile devir düşmeye başlıyor hız 80-70 km hızlara düşüyor.( araçta tek olduğumda bile) 5) ne kadar devirli girersem gireyim rampada araç direk devir kaybediyor hatta 1. vitesde bile zorlanabiliyor. rampalar çok dik değil. 100,000 km de trigeli değişti, enjektorleri temizlendi, debriyaj balatası 115,000 de değişti. son rutin bakımları 140,000 km de yapıldı. yağı değişti, filtreleri değişti. *Motorini Shell V power olarak alıyorum. *aracı dik bir rampada 1. vitese atıp kontağı kapatıp el frenini indirdiğimde kademeli olarak kaçırıyor fakat üçdört kaçırmadan sonra duruyor gibi.(bir arkadaşımın balatayı kontrol etmek için böyle bir deneme yapmamı söylemişti) siz değerli arkadaşlardan başına bu tür bir problem gelen oldumu, sizce çözümü nedir ne veya nelerden kaynaklı olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 20178 yıl comment_451002 Turbo hortumundan kontrole başlayın. Focus 2 de turbo hortumu sıkıntılıydı zaten. Makyajlı kasada revizyon yaptılar hortuma. Islık gibi sesler varmı aracınızda anlattıklarınıza göre turbo sıkıntısı gibi gözüküyor. Debriyaj içinde aracı kaldırıma önden kaldırıma yada herhangi bir engele yaslayın. 5. vitese takın. debriyajı yavaş yavaş bırakın. Araç gitmek istiyorsa debriyajın ömrü bitmemiştir. Direk stop ederse debriyajınız bitmek üzere demektir. Debriyajı pedalını çok yavaş bırakmanız önemli burada yoksa yanılabilirsiniz. Aralık 9, 20178 yıl Ogün Özemre tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 20178 yıl comment_451004 11 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı: Turbo hortumu vs kontrol edildi mi? Benzeri problemler yaşadım, basınç hortumunda oluşan yırtık yüzünden hatta yüklenince de aşırı duman atıyordu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 20178 yıl Yazar comment_451005 duman atıp atmadığını kontrol etmemiştim. onada bir bakayım. --6 dakika sonra eklendi-- yakıt sarfiyatıda arttı belirtmeyi unutmuştum Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 20178 yıl comment_451088 EGR, varsa DPF. Asıl sorunuzun yani "çözümü nedir" 'in cevabı ise, arabayı servise götürmek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 20178 yıl Yazar comment_451113 Arabayi servise goturecem fakat birseyleri degisiyor oldu diyip gonderiyorlar olmuyor diye sizlerinde basina bu tarz sorunlar geldiyse ustaya en azindan su kisimlarida kontrol edin diye yonlendirmek icin danismak istedim ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 20178 yıl comment_451156 17 saat önce, EmreYılmaz yazdı: Focus 2 1.6 cdti ghia 110 hp Sonradan opel motoru mu takıldı acaba cdti..Anlattıklarınız Turbo veya debriyaj kaynaklı gibi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 20178 yıl comment_451164 30 dakika önce, Ramazan D. yazdı: Sonradan opel motoru mu takıldı acaba cdti..Anlattıklarınız Turbo veya debriyaj kaynaklı gibi. Ben yazacaktım onu Ramazan ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 20178 yıl Yazar comment_451207 ??? yanlis yazmisim farkettim duzeltemedim oyle kaldi. Bu haftaici ustayada gotureyimde baksin. Bugun dikkatimi cekti kaputu acinca motorun on kismindan yag akmis hatta fanin ustundeki kisma dahi sicramis. Arac calistirmadan once yag cubuguna baktim, yag seviyesi maxinda ustunde metal kismina kadar yag gorunuyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 20188 yıl comment_473418 Turbo hortumudur yüzde 99. Bu kadar çekişten başka birşey düşürmez arabayı. Yoksa enjektörler olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 20188 yıl comment_477451 Aynı sıkıntı benim arabada da vardı. Turbodandır diye tamire götürdüm ama hava filtresinin içindeki sensördenmiş temizlediler hiçbir sıkıntısı kalmadı sensörler e baktırmadıysanız bi temizletim derim Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 20188 yıl comment_477455 Son bir haftadır benimde turbodan hem ıslık sesi geliyor hem de turbo sanki bi hızlanıyor bi yavaşlıyor gibi araç bi hızlanıp bir yavaşlıyor. Ama bunu araçtakiler anlamıyor ben hissediyorum o kadar az seviyede. Turbo değişir mi yoksa bakım temizlik vs düzelir mi? Bu arada aracım 2008 260bin de. Yaşlandı baya... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 20188 yıl comment_477509 13 saat önce, Murat Alasulu yazdı: Son bir haftadır benimde turbodan hem ıslık sesi geliyor hem de turbo sanki bi hızlanıyor bi yavaşlıyor gibi araç bi hızlanıp bir yavaşlıyor. Ama bunu araçtakiler anlamıyor ben hissediyorum o kadar az seviyede. Turbo değişir mi yoksa bakım temizlik vs düzelir mi? Bu arada aracım 2008 260bin de. Yaşlandı baya... Turbocuya göstermeniz gerekir. İçindeki paller kırılmış olabilir. bazı parçalarda yamulmalar olabilir. Zannedersem değiştirmeniz gerekir kurtarmaz diye düşünüyorum. Bana kalırsa km'sine bakılırsa aracın, değiştirmenizde fayda var. --0 dakika sonra eklendi-- 14 saat önce, Yaşar Zengin yazdı: Aynı sıkıntı benim arabada da vardı. Turbodandır diye tamire götürdüm ama hava filtresinin içindeki sensördenmiş temizlediler hiçbir sıkıntısı kalmadı sensörler e baktırmadıysanız bi temizletim derim O sensör bazen hassas tepki veriyor. Temizlemesini de doğru yapmak gerekir. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın