Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 20187 yıl comment_485136 Ben Fazıl Say'ın şu paylaşımından sonra pek tırsmıyorum sallantıdan filan, gerçi öncesinde de pek tırsmıyordum da zamanında ilk hızlanmada ve kalkışta helecanlanıyordum ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 20187 yıl comment_487662 Geçen ay haberini vermiştim. Endonesyada düşen ve 188 kişinin ölümüne sebep olan bir 737max vardı. 737 max oldukça yeni bir model ve yeni teknoloji. Bu uçakta (MCAS) maneuvering characateristics augmentation system diye yeni bir sistem var. Bu sistem flaplar açık, keskin dönüş yapılırken, autopilot dervede değilse ve hücum açısı (angle of attack=AoA) yüksekse otomatik devreye giriyor ve burnu indiriyor. AoA düştüğünde ve pilot manüel olarak trimi değiştirirse devreden çıkıyor. Resmi açıklama yok ama acil servis mesajları geldi ve kazanın sebebinin bu sistemler olduğu düşünülüyor. Boeing MCAS devreye girip uçağı dalışa sokabileceği yönünde servis bülteni yayınladı. Görünen o ki bu uçak AoA sensöründen hatalı mesaj alarak , uçağın stall a girdiğini düşünerek , uçağın burnunu daldırmış ve düşüşüne sebep olmuş. If it aint Boeing, I aint going diyen varsa bir daha düşünsün ? Tam da Geo-FS oyununda 737 Max-8 ile oynuyordum. Kasım 23, 20187 yıl H. Cenk tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 20187 yıl Yazar comment_487666 8 dakika önce, H. Cenk yazdı: If it aint Boeing, I aint going diyen varsa bir daha düşünsün ? 737max'a binmeyiz o zaman ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 20187 yıl comment_487667 21 dakika önce, H. Cenk yazdı: 737max vardı O zaman bu uçaklara servis geri çağırma gerekli.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 20187 yıl comment_487674 1 saat önce, suat coşkun yazdı: O zaman bu uçaklara servis geri çağırma gerekli.. Geri çağırma yok, ayağa gitme var ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 20187 yıl comment_491161 Hayatta yapmak istediğim tek yolculuk şu inişi yaşamak kısmet olur inşallah ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20187 yıl comment_491264 11 saat önce, Mertcan Çelik yazdı: Pist çok kısa değil mi yav: 1300 m olması lazım . Mühim olan boyu değil işlevi klişesini yazayım buraya ? Bak A380 inmiyor İstanbula çünkü pistler kısa diyorlar, bütün dünyanın kıskandığı yeni havalimanımızı açınca inecek diye hava atılıyor (Bir de sabihanın yeni pisti 3500 m olacak ) . Bak Atatürk havaalanının da Sabihanın da pist uzunluğu 3000 m . Bu da Nice Cote D'azur havaalanı 2750 m A380 paşa paşa iniyor. Hani bizim pistler kısaydı Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20187 yıl Yazar comment_491266 12 dakika önce, H. Cenk yazdı: 1300 m olması lazım . Mühim olan boyu değil işlevi klişesini yazayım buraya ? Bak A380 inmiyor İstanbula çünkü pistler kısa diyorlar, bütün dünyanın kıskandığı yeni havalimanımızı açınca inecek diye hava atılıyor (Bir de sabihanın yeni pisti 3500 m olacak ) . Bak Atatürk havaalanının da Sabihanın da pist uzunluğu 3000 m . Bu da Nice Cote D'azur havaalanı 2750 m A380 paşa paşa iniyor. Hani bizim pistler kısaydı Ama bu pist kısa diye daha küçük uçak/daha az yolcu/yakıt ile inip-kalkıyor olmasın? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20187 yıl comment_491267 14 dakika önce, H. Cenk yazdı: 1300 m olması lazım . Mühim olan boyu değil işlevi klişesini yazayım buraya ? Madem öyle, sayın hocam şuda var: boyu olduğu kadar genişliğide önemli... pisitn ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20187 yıl comment_491268 Bir saat önce, Teoman S. yazdı: Madem öyle, sayın hocam şuda var: boyu olduğu kadar genişliğide önemli... pisitn ? Bak o da var. Muhabbet acaip yere gidiyor . Kutr-i Kurdi Tül-i Arabi ' ye varmadan bitirelim ?? Bir saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Ama bu pist kısa diye daha küçük uçak/daha az yolcu/yakıt ile inip-kalkıyor olmasın? Tek başına pist boyu yeterli değil. Yakınlardaki alternatif havaalanları en büyük faktörmüş okuduğum kadarıyla. İstanbulda tam A380 inecekken bir fırtına olsa hem Atatürk hem Sabiha aynı fırtınadan etkilense belli mesafede alternatif uygun pist yok . Bir de yer hizmetleri şu bu falan filana da bakıyorlarmış. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20187 yıl comment_491271 6 dakika önce, H. Cenk yazdı: ............. Kutr-i Kurdi Tül-i Arabi ' ye varmadan bitirelim ?? Bu iyiydi. Tercümesi ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20187 yıl comment_491275 46 dakika önce, H. Cenk yazdı: Bak o da var. Muhabbet acaip yere gidiyor . Kutr-i Kurdi Tül-i Arabi ' ye varmadan bitirelim ?? her gün yeni bir bilgi, sabah sabah iyi güldüm Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın