Yanıtlama zamanı: Mart 23, 201214 yıl comment_56263 bence yeni yazılım sonrası motorun ayarları değişince sesi de arttı diye düşünüyorum ( dolayısı ile aracı ilk aldığımda farkettiğim ve bayinin de belirttiği focus ıı dizel ile arasında 1,5 desibel e varan gürültü azalması oldu söylemi de yalan oldu) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 23, 201214 yıl comment_56353 bence yeni yazılım sonrası motorun ayarları değişince sesi de arttı diye düşünüyorum ( dolayısı ile aracı ilk aldığımda farkettiğim ve bayinin de belirttiği focus ıı dizel ile arasında 1,5 desibel e varan gürültü azalması oldu söylemi de yalan oldu) 1.5 desibel olayının motor sesi ile ilgisi yok zaten.. (genel yol ve rüzgar sesleridir yani dizellik bir olay da değil) Ayrıca bu ses olayları kolay kolay anlaşılan şeyler değildir size duygusal olarak öyle gelmiştir Yazılım ile ses azalıp artması pek olası değil (kullanırken) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 24, 201214 yıl comment_56546 Evet arkadaşlar dün itibari ile aracımı servise götürdümdüm.Meşhur yeni yazılımı yüklettim arabanın sürüşü değişti resmen silkelenme olayı tamamen kalktı daha bu sabah soğuk motorlar test ettim hiç bir şekilde silkelenme yok birde motorun bir kaç gereksizleri vardı onlarda kayboldu bana sorarsanız herkesin yükletmesi gereken. Birde hava filtresini değiştirdim aracım 10.000 km de önceki yakıt ortalamam 10 lt iken şuanda 7,5 gözüküyor artık hava filtresiyle mi yoksa yazlılımlamı bilemiyorum üstatlarım açıklama yaparlar herhalde saygılarımla.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 24, 201214 yıl comment_56548 Hepsi etken özellikle havalarda kırıldı hayırlı olsun yeni yazılım Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 24, 201214 yıl comment_56549 Bizim buralarda daha değil ama kırılma aşamasında şuan tşk yakup bey gerçekten yeni yazılım arcımla aramı dahada iyi yaptı diyebilirm.Gerçektende sürüş zevkim arttı Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 24, 201214 yıl comment_56558 Bizim buralarda daha değil ama kırılma aşamasında şuan tşk yakup bey gerçekten yeni yazılım arcımla aramı dahada iyi yaptı diyebilirm.Gerçektende sürüş zevkim arttı Haklısınız fark edebilir güle güle kullanmak düşüyor ... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57002 yakup bey 6 yıldır dizel focus kullanıcısıyım ben sesi arttı diyorsam artmıştır bunu ayrımı yapabiliim merak etme Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57016 yakup bey 6 yıldır dizel focus kullanıcısıyım ben sesi arttı diyorsam artmıştır bunu ayrımı yapabiliim merak etme Doğrudur 1.5 desibel yalıtıma rağmen ne kadar artış yapmalı dusunuyorum da . O arabanın yanında durulmaz gürültüden Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57024 kastettiğim şey 1,5 desibel gürültü izolasyonunun tamamının işe yaramaz hale geldiği değil elbette .1,5 db lik bir gürültü artışının insan kulağı tarafından hissedilebilecek ne kadar ciddi bir artış olacağı konusunda hemfikiriz. siz de takdir edersinizki (aklımın erdiği kadar yazıyorum)yeni yazlılmla motorun çalışma ayarları, yakıt hava karışım ayarı ,belki bir miktar rolanti devir ayarı ( rolantideki yakıt hava karışımı) vs vs vs bir sürü şey değişiyor ki çekiş bir miktar farkediyor , o bahsedilen silkelenme kayboluyorsa elbette mootor sesinde de bazı değişiklikler ve hatta artış da olabilir. Mart 26, 201214 yıl özer aygül tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57025 Rölantide olabilir tabi ama araç yürür halde iken bu artışın anlaşılır şekilde olacağını pek düşünmemiştim.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57026 Evet arkadaşlar dün itibari ile aracımı servise götürdümdüm.Meşhur yeni yazılımı yüklettim arabanın sürüşü değişti resmen silkelenme olayı tamamen kalktı daha bu sabah soğuk motorlar test ettim hiç bir şekilde silkelenme yok birde motorun bir kaç gereksizleri vardı onlarda kayboldu bana sorarsanız herkesin yükletmesi gereken. Birde hava filtresini değiştirdim aracım 10.000 km de önceki yakıt ortalamam 10 lt iken şuanda 7,5 gözüküyor artık hava filtresiyle mi yoksa yazlılımlamı bilemiyorum üstatlarım açıklama yaparlar herhalde saygılarımla.. Tekrar yazıyorum, bu devir dalgalanması motor kontrol ünitesinin sorunu ve yazılımsal olarak giderilmesi lazım. Almanya'da aynı sorun sıklıkla var ve Ocak sonunda çıkan yeni bir yazılım güncellenmesi ile giderildiğine dair mesajlar okudum. Yani servise ve Otosan'a bildirip güncelleme bekleyin. Geçmiş olsun, sorunun çözülmesine sevindim. Mazotlu araçlarda hava filtresi daha çabuk kirleniyor, normal bakım zamanı gelmeden değiştirmekte yarar var, mesela 7500 km veya 6 ay gibi. Mazot tüketiminizin her iki nedenle de azalması beklenir, yani temiz filtre ve doğru/verimli çalışma sağlayan yazılım, şu anda kaydedilen tüketim düzeyinin altına bile düşebilir zamanla... Mart 26, 201214 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57035 Rölantide olabilir tabi ama araç yürür halde iken bu artışın anlaşılır şekilde olacağını pek düşünmemiştim.. özellikle biraz yüksek devirde vites geçişi istediğinizde mesela devir 2500 civarında ki ses eskisine oranla daha fazle (şarıltı şeklinde) sanki subap lardan geliyo gibi sesin geldiği yer konusunda yanılıyıor da olabilirim tabi. Artık bir yolum düştüğünde servisle görüşeceğim bakalım ne diyecekler!!!! Mart 26, 201214 yıl özer aygül tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 26, 201214 yıl comment_57039 Peki şimdi bizim araçlarda yazılım eski mi, yeni mi? 2,vitesde düşük devirde sallama oluyor, ama düşük devir yüksek viteste olabilir, normal diye düşünmüştüm. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 201214 yıl comment_67799 Evet arkadaşlar bende dün yazılım yenilettim.Fakat bu yazılımı yeniledikden sonra aracın bazı yazılımlarınıda sıfırladı örnek enjektör öğrenme verileri turbo öğrenme verileri ve daha beş öğrenme verisini de sıfırladı Ustaya sordum'' bu bukadar uzun sürmüyormuş neden bende uzun sürdü '' Birkaç kere yapmış sade yazılımla düzelmeyen araçlar oldu bu şekilde tamamen sorun ortadan kalkıyor dedi.Servise vermeden bu sorunu yaşıyordum şimdi sorun bitti .Aracın sesi biraz değişiti ne fark var derseniz anlatmakda zorlanacağım ama daha kalın bir motor sesine sahip oldu gibi geliyor bana. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201214 yıl comment_68900 Bugün yeni bir şey daha keşfettim yazılım değiştirildi aracımın sesi değişti tireşimi gitti ama bana mı öyle geliyor bilemiyorum aracın çekişi düştü.Bunu da neden söylüyorum otobanda 150 ile giderken hızlanmak isteyince çok nazlı hızlanıyor ama 2 gün evvel yazılım yenilenmeden önce menuniyet verici bir ivmelenmesi vardı 150 den sonra acaba servise gidip bunu ifade etsem mi bunun ölçümünü yapabilirlermi acaba.Sizce ne yapmalıyım Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın