Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kadir Hakan

Üye
  • Toplam İleti

    44
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kadir Hakan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ankara
  • Arabam:
    F3 TDCI style 115 ps
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

794 profil görüntüleme

Kadir Hakan's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

13

Toplam Beğeni

  1. Keske bu bilgiye ek olarak elm yi denediginiz aracların yıl/model bilgilerini ve deneyip ama calıstıramadıgınız ozelikleri de yazsanız (aslında sadece siz degil deneyen herkes yazsa). Boylece diger arkadaslar calısmayan ozellikleri deneyip bosu bosuna risk almazlar. Birde bluetooth elm ile focccus programını calıstırabilen oldu mu?
  2. ben 4 lastige de normalden %10 fazla yani 34 psi basıyorum. onceden fabrika cıkısı 31 psi basıyordum ama memleket yolları malum, bir tekerim balon yaptı. onu degistirmeye gittigimde lastikcide abi az biraz fazla bas dedi. o zamandan beri hep 34 e ayarlarım. ayda 1 de kontrol etmeye calısırım. ozellikle hava sıcaklıgının cok degistigi zamanlarda tekrar ayarlamak faydalı oluyor.
  3. Merhaba, focus 3'te odb2 portu nerededir? Birde önerebileceğiniz bir odb2 cihazı var m? Aşağıdaki linkte bir kaç ürün var ama hangisini alacağıma karar veremedim. Bu konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Saygılar http://dx.com/c/car-accessories-799/diagnostic-tools-equipment-713/code-readers-scan-tools-725
  4. Geri vitese takılımıydı tam hatırlamıyorum ama ekranda arac ve sensor isaretleri cıkmıstı ondan eminim. Ayrıca geri vitese takılı degilkende ötüyor diye biliyorum. Çünkü her gün otoparktan çıkarken egim fazla olduğundan ön sensörler asfaltı görüp ötüyor (bu sırada araç bazen 1. viteste, bazende boşta oluyor) Açıkcası çarpacak diye durduktan sonra inip bakmadım. Dediğiniz gibi ön konsol yüksek olduğundan çarpacak gibi bir hissiyat olmuş olabilir belkide. Ama bence o kadar yakındı ki neredeyse ön teker hizasından giriyordum. O nedenle bakma ihtiyacı bile hissetmedim. Büyük ihtimalle kurtarmazdı.
  5. Oncelikle gecmis olsun. Bende bir keresinde buna benzer bir sıkıntı yaşadım. Normalde hiç kullanmam ama bir seferlik otomatik park edeyim dedim. Otomatik parkı aktif ettim. Arac sag tarafta bos cep buldu. Ekranda geri vitese takın yavas yavas geri gelin tarzında yazı cıktı. Geriye takıp geri gelmeye basladım. Araç direksiyon kırıp arkasını cebe soktu. Fakat toplama manevrasını o kadar erken yaptı ki, sağ ön taraftan onümde park etmis aracın sol arkasına geçiriyordum. Hemen durup kendim park ettim. Bu gibi durumlara alısmamıs ... don durmaz lafı cuk oturuyor. Birde konuyla ne kadar alakalı ama benim aracımda cok nadirde olsa (senede 1-2 kere basıma geliyor) park sensorlerinden ses gelmiyor. Yani normalde yaklasınca artan kesikli ses, bazen hic mi hic gelmiyor. Ama ekrandan aracın yaklastıgını görebiliyorum. Yani sensor calısıyor ama ses yok. Bildigim kadarıyla park sensorunun sesi de kısılıp acılmıyor. Sizde carptıgınızda park sensor sesi aktifmiydi hatırlıyormusunuz.
  6. bu hafta aracımı servise götürüp rötuş boyası yaptırdım. Herhangi bir ücret talep etmediler. Hatta bir miktar boya vermeyi önerdiler ama yanımda kap yoktu.
  7. Kadir Hakan

    Rötuş Boyası

    Merhaba, Beyaz renkli focus 3 aracımda muhtemelen taş vs. gibi bir sebepten dolayı sağ arka kapının alt taraflarında bir boya kalkması oluştu. Yani artık kapımın üzerinde siyah renkli bir nokta var (Dokununca çukur gibi. Boya kalkmış diye düşündüm bende) Bu tür bir sorunla karşılaşmış arkadaşlara bir kac sorum olacak? 1- Cevabı muhtemelen hayır ama bunu garantiden yaptırabilirmiyim? 2- Garantiden yaptıramazsam, rötuş boyası nereden bulabilirim? 3- Kendim kolayca uygulayabilirmiyim yoksa bir ustaya/auto kinge falan mı yaptırsam daha iyi olur? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  8. video da ikinci araba olarak (dk 5:30) 210 beygirlik turbolu bir subaru test ediyorlar. ondada acık hava filtresi ile normal fabrika filtresi arasında pek bir fark gozukmuyor.
  9. bu sorunu konuşmuştuk diye hatırlıyorum. bu konu içinde sorunun çözümü olması lazım.
  10. herkesin fikrine saygı duymakla beraber ben hala benim durumumda ucuz bir kıs lastigi almanın daha mantıklı oldugunu dusunuyorum. cunku benim o 'karlı' yada 'buzlu' gunlerde arabayla cikmamak gibi bir opsiyonum var. Yok illa cıkmam gerekirse de (allah korusun saglık vs.) taksi kullanırım zaten. eminimki o kadar kotu havalarda bile yaz lastigi yada 4 mevsim ile yola cıkan araclar (mayınlar) olacaktır. ben pahalı ve yere tutunan lastiklerimle dursam bile, baska aracların duramayıp bana carpma ihtimali her zaman olacaktır. o durumlar icin bile arabamı riske etmek istemem dogrusu (bkz:kıs gelmesiyle carpısan araba goruntuleri gosteren ana haber bultenleri) ayrıyetten ben kaliteli kıs lastikleri ile ucuz kıs lastikleri arasında performans olarak oyle daglar kadar fark olmadıgını dusunuyorum. yani ucuz olan 100 m de duruyorsa kalitelisi 20 metrede durmuyordur. performans olarak tas catlasın %20-25 farkedecektir bence. (ilk buldugum google sonucu: ) haa bunun icin bile kaliteli kıs lastigi alınabilir tabiki. boyle dusunene de saygı duyarım. uzun lafın kısası; ilk soruma donersek bana fiyatca uygun kıs lastigi onerebilecek arkadasların yardımını bekliyorum. cıkma kıs lastigi konusunda tecrubesi olan varmıdır?
  11. Hocam sagol. evet aracımı kısın sadece ankara içinde kullanmayı planlıyorum. zaten cok kar yagdıgında zorda kalmadıkca aracımı kullanmam. ise de servisle gidiyorum. aralık-ocak-subat-mart bu 4 ay için pahalı bir lastik almak bana cok mantıklı gelmiyor acıkcası. ortalama performanslı bir lastik fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum.
  12. selamlar. bende ekonomik bir kıs lastigi arıyorum (205/55/R16). acıkcası lastiklere 800 tl civarında birsey vermek istemiyorum. bana önerebileceğiniz lastik (marka/model) varmıdır? ikinci opsiyonum ise, az kullanılmış çıkma lastik almak. bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini almak isterim. şimdiden teşekkürler.
  13. Ingilizce kullanıcı kitapcıgından kopyaladım: Using speed control The speed controls are located on the steering wheel. The following buttons work with speed control: CAN (cancel)/RES (resume): Pull toward you to cancel or resume a set speed. SET+: Press to set a speed or increase a set speed. ON/OFF: Press to turn speed control on or off. SET–: Press to decrease a set speed.
  14. ben onu cancel ve resume olarak düşünmüştüm.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.