Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Dizel - Soğuk Hava - Gaz Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

aynı sorun bende de var soğuk motor 2.vites devir rolantinin biraz üstü araç silkelyerek ierliyor biraz daha gaz verip devri yükseltirseniz düzeliyor fakat bazan şehir içine bunu yapamıyorsunuz önünüzdeki trafik nedeniyle ve vitesi 1 e alıp daha yüksek devirde kullanmak gerekiyor. hepsini topladığımızda ciddi bir şekilde konforsuz bir kullanım oluyor hem sürücü hem yolcular için. Ve ayrıca araçtaki yolcularda sürücü acemi mi acaba sorusu oluşuyor.Durum aynen hani acemi iken vites değiştirme ve kalkışlarda ayağınızı debreyajdan sert çektiğinizde araç stop etmezse silkelenerek ilerler ya aynen öle oluyor. en yakın servis 60 km mesafede olduğundan fırsat bulup gidemedim. İlk gittiğimde ben de fikirlerini alacağım sanki yazılım güncelleme sorunu çözer diye düşünüyorum ben de

bendeki de tamamen aynı sorun!

• Yanıt 115
  • Görüntüleme 31,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kerem teymuri
    kerem teymuri

iyi günler bende aranıza katıldım...2 ay önce focus 3 tit+oto park. aldım...aldığım gün terst aracında ve benim arabamda 1.vitesten sonra 2.viteste hızlanırken titreme vardı...izmir çetaş yetkili serv

• Ali Türkali
    Ali Türkali

Arkadaşlar, tanışma kısmına girmeyi denemekle birlikte, nedense explorer'da ford club açılmıyor hata veriyor, bu sebeple tanışma kısmını daha sonraya ertelemek durumunda kaldım.Af ola. Aracım 201

• Benim bu sorunun sebebi hakkındaki düşümcem 850-1100 devir arasında birden fazla sistemin gazı ayarlamaya çalışması. Söyleki; araçta soğuk havada motoru daha yüksek rolanti devrinde çalıştıran bir kon

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz ay style dizel hb focus alarak hem focus ailesine hem de foruma katıldım. Lakin geçtiğimiz bir ay içerisinde söyle bir sıkıntı yaşadım. Aracı ilk çalıştırdığımda (bu ara ankarada havalar çok soğuk) motor ısınana kadar araca gaz verdiğimde devirde titreme oluyor.

Daha iyi açıklamak gerekirse; öncelikle aracın rolantisi 800-900 devir civarı. Araç soğukken hafif gaz verdiğimde, yani deviri 1100-1200 civarına çıkardığımda, devir kadranı 900 ile 1200 arasında gezinmeye başlıyor. Yani araç kendi kendine gaz kesiyor, sonra tekrar gazı alıyor. Biraz daha yüksek devirlere çıktığımda sorun ortadan kalkıyor. Aracın motoru ısındığında da sorun olmuyor. Fakat bu titreme durumu, özellikle motor ısınana kadar 1.viteste düşük hızlarda gittiğim zaman arabanın tekliyormuş gibi hareket etmesine yol açıyor.

Servisle konuştum, soğuk havalardan dolayı böyle olduğunu aracımda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Hatta benim gibi özellikle doğu ve güneydoğu anadoludan servisi arayan insanlar varmış. Bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası. Aranızda bu veya buna benzer bir sıkıntı yaşayan biri var mıdır?

İyi Günler Dilerim.

bir fotoğraf yüklemeniz mümkünmü acaba

özer aygül tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Servisle konuştum. Bir sıkıntı görememişler. Hatta bilgisayarla hata falan aramışlar. Bir problemi yok dediler.

Bence birkaç kişide tamamen aynı hatanın olması rastlantı olamaz. Muhtemelen yazılımda bir sıkıntı var ama ford bunun farkında değil. Neyse ilerde çözerler diye umuyoruz. Ben servise gidince benden başka araçlarda da aynı sorun olduğunu dile getireceğim. Birde ford argede arkadaş var onunla konuşayım.

Buradan bilgilendirme yaparım...

Yanıtlama zamanı:

Belki problem ECU'da diyeceğim; ama saçmalamış olacağım. Sıcak-soğuk işin içine girmese bizdeki saçma ecu yazılımı gibi bir problemininiz var diyeceğim. Mesela Octavia'nın saçma ECU'su yüzünden gaza bastığımı algılamayor ilk başta sonra ben kaldırıyorum tekrar ayağımın ucuyla dokunuyorum. Bu hareketi 3 kere tekrarlayınca anlamaya başlıyor ve rolantide gaza bas çek şeklinde 3 kere gene devir dalgalanması oluyor.(700-850 arası bi aşağı bir yukarı gidiyor. Rolanti devri 850) Ne oluyoruz oluyorum.. :kıhkıh: Belki bundandır; ama sıcak soğuk işin içine girince tam birşey söyleyemiyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Tekrar merhaba.

Bugun servisten aracı aldım. Usta aracla test sürüşü yaptıklarını, sonra da aracı bilgisayara bağladıklarını ama ne sürüş esnasında ne de bilgisayarda bir sıkıntı göremediklerini söyledi. Kışın soğukta böyle yapabilirmiş! Birkaç hafta sonra gel, yeni yazılım atarız dedi.

Bende bu sorunun sadece bende olmadığını, başkalarında da aynı sıkıntıdan müzdarip olduğunu, muhtemelen yazılımla ilgili bir sıkıntı olabileceğini söyledim. öyle kapandı mevzu. Sorunu ilerdeki günlerde benim ford otosan argedeki arkadaşıma söyleyeceğim. Bakalım o ne yapabilecek. Belki o direkt olarak almanya forda durumu bildirir. Yazılmı güncellerler.

Yanıtlama zamanı:

bende de bazen oluyor bu...Bir sorun yok,sonu araba dizel,olabilir böyle vakalar,ford servisi sorun varsa anlar...yok bir sorun zaten,soğuk motorun direkt tepkileri..Bende bazen oluyor..Ayrıca sabah çalışma sorunu,devir dalgalanması v.s yok..adece bazen gazdan ayağımı çektiğim halde sanki arabaya gaz vermeye devam ediyormuşssum gibi oluyor...

Yanıtlama zamanı:

iyi günler bende aranıza katıldım...2 ay önce focus 3 tit+oto park. aldım...aldığım gün terst aracında ve benim arabamda 1.vitesten sonra 2.viteste hızlanırken titreme vardı...izmir çetaş yetkili servisinde mustafa çoruk usta çok ilgilendi...bundan yaklaşık 1 hafta önce yeni yazılım geldiğini söyleyip beni servise davet ettiler ve enjektörlerin kodlaması yapıldı...şu anda ne titreme var nede şehiriçinde silkeleme olayı...bu sorunların hepsi kodlama ve yazılımdan sonra geçti...bilgilerinize...

Yanıtlama zamanı:

Günaydın evet arkadaşlar bu ilk çalışma esnasında devir dalgalanması bende de var bu bence tüm dizel focuslarda var gibi bunu okuyan herkes denerse aracı çalıştırın rölantide bekleyin ki dalgalanmayı devir saatinden göreceksiniz hele araçla rölanti devrinde ilerlerseniz aracınız gaz ver bırak tarzında ilerleyecek sonra geciyor. ben bunları inceledim dahada devam ediyorum şu an gördüğüm 2 problem var genele yayılmış olan birincisi rölanti devri dalgalanması ikincisi hoparlörün baslarda patlakmış gibi ses yapması.Ve ben inanıyorum ki bu devir dalgalanması yazılım hatası ise yakıt sarfiyatında da artışa neden olacaktır.Servislerle ilgili yapılan müdahaleleri ve acıklamaları paylaşırsanız daha bilinçli girişimlerde bulunarak sonuclara kısa sürede ulaşırız ,güzel paylasımlar hepinize teşekkürler

Yanıtlama zamanı:

Tekrar yazıyorum, bu devir dalgalanması motor kontrol ünitesinin sorunu ve yazılımsal olarak giderilmesi lazım.

Almanya'da aynı sorun sıklıkla var ve Ocak sonunda çıkan yeni bir yazılım güncellenmesi ile giderildiğine dair mesajlar okudum.

Yani servise ve Otosan'a bildirip güncelleme bekleyin.

Yanıtlama zamanı:

Korkmuş olma ihtimali yüksek.. Bahane aradığımı anladı galiba.. ;)

Yanıtlama zamanı:

Serviste bu sorunu söyledim...Arabaya bilgisayarı bağladılar,baktılar,hiçbir sorun gözükmüyor aracınızda dediler... :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.