Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2012 Focus Powershift Benzin-Lpg Marş ve Akü Sağlam Olduğu Halde Çalışmıyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

İyi günler;

Aracım 2012 model ford focus 3 benzinli-lpgli powershift yaklaşık 20 gündür marşa bir basıyorum çalışıyor bir basıyorum çalışmıyor. Kontak anahtarını çevirdiğimde hiç bir ses çıkmıyor. Akünün ve marş motorunun sağlam olduğu kesin, sanayide ustalara götürdüm, servise gittim TCM ( şanzıman beyni) arızası olduğunu belirttiler. Yalnız bir durum keşfettim aracın akü kutup başını söküp taktığımda araç çalışıyor. TCM bayağı maliyetli bir parça, yani bu TCM arızası olsa araba çalıştığında ve hareket ettiğinde de arıza olmaz mı, aracımı çalıştırabildiğim Zaman yolda gayet iyi gidiyor, hiç bir sorun çıkarmıyor. Sadece ilk çalışırken sorun çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Tşk

• Yakup Ç. A., başlığı 2012 Focus Powershift Benzin-Lpg Marş ve Akü Sağlam Olduğu Halde Çalışmıyor. olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

akü sağlam demişsiniz ancak ölçüm yaptırdınız mı?

Yanıtlama zamanı:

Tcm in ilk çalıştırmayı kontrol eden kısmında olabilir arıza. Atıyorum bir direncin değeri değişmiştir sapıtıyordur. Yada fren vites kolu pozisyonu sensörlerinde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Mesela oluyorsa, P yerine N de çalıştırmayı dendiniz mi?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
akü sağlam demişsiniz ancak ölçüm yaptırdınız mı?

Kaan Bey ölçüm yaptırdım sağlam.
Tcm in ilk çalıştırmayı kontrol eden kısmında olabilir arıza. Atıyorum bir direncin değeri değişmiştir sapıtıyordur. Yada fren vites kolu pozisyonu sensörlerinde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Mesela oluyorsa, P yerine N de çalıştırmayı dendiniz mi?

Ozan Bey araba çalışmadığı zaman hiç bir vitese geçiş sağlamıyor yani ekran vites göstergeleri hareket etmiyor. Yani tcm tamamen arızalı olsa arada bir aracın çalışması veya akü kutup başını söküp taktıktan sonra tekrar çalışması anormal bir durum degil mi?
Yanıtlama zamanı:
53 dakika önce, Ersan Özyıldırım yazdı:

Kaan Bey ölçüm yaptırdım sağlam.
Ozan Bey araba çalışmadığı zaman hiç bir vitese geçiş sağlamıyor yani ekran vites göstergeleri hareket etmiyor. Yani tcm tamamen arızalı olsa arada bir aracın çalışması veya akü kutup başını söküp taktıktan sonra tekrar çalışması anormal bir durum degil mi?

tamamen arızalı olmasından bahsetmiyorum, modülün belirli bir bölümü de arızalanabilir ancak bunu tespit tamir edebilecek usta azdır.

Yanıtlama zamanı:

Tcm ile çalışmama ilişkisi hiç mantıklı gelmedi. Tcm şanzıman beyni sonuçta

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Tcm ile çalışmama ilişkisi hiç mantıklı gelmedi. Tcm şanzıman beyni sonuçta

Erhan Bey ustaların belirttiğine göre marş motoru tcm den geçiyormuş, ilk çalışmada marşa o yüzden basmıyormuş. Ama ufacık bir arıza yüzünden komple beyin değiştirmek istemiyorum. Ama hangi ustaya götürsem direk pc ye bağlayıp arıza tcm diyorlar, yani ne biliyim belki ufak bir arızası vardır, soket çıkmıştır, kablo gevsemistir. Sonuçta tcm nin servisteki fiyati 7.000-TL.
Yanıtlama zamanı:

Ah şu tcm 4,5 du 6 oldu şimdi de 7 bin mi olmuş. Aynı parçayı bende değiştirdim ama vites geçiş sıkıntı sebebiyle.

Yanıtlama zamanı:
15 hours ago, Ersan Özyıldırım said:

Erhan Bey ustaların belirttiğine göre marş motoru tcm den geçiyormuş, ilk çalışmada marşa o yüzden basmıyormuş. Ama ufacık bir arıza yüzünden komple beyin değiştirmek istemiyorum. Ama hangi ustaya götürsem direk pc ye bağlayıp arıza tcm diyorlar, yani ne biliyim belki ufak bir arızası vardır, soket çıkmıştır, kablo gevsemistir. Sonuçta tcm nin servisteki fiyati 7.000-TL.

Boyle seyleri duyunca sifir araba alip parca parca satmak geliyor insanin icinden.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
21.05.2017 - 10:40 tarihinde, Ersan Özyıldırım yazdı:

İyi günler;

Aracım 2012 model ford focus 3 benzinli-lpgli powershift yaklaşık 20 gündür marşa bir basıyorum çalışıyor bir basıyorum çalışmıyor. Kontak anahtarını çevirdiğimde hiç bir ses çıkmıyor. Akünün ve marş motorunun sağlam olduğu kesin, sanayide ustalara götürdüm, servise gittim TCM ( şanzıman beyni) arızası olduğunu belirttiler. Yalnız bir durum keşfettim aracın akü kutup başını söküp taktığımda araç çalışıyor. TCM bayağı maliyetli bir parça, yani bu TCM arızası olsa araba çalıştığında ve hareket ettiğinde de arıza olmaz mı, aracımı çalıştırabildiğim Zaman yolda gayet iyi gidiyor, hiç bir sorun çıkarmıyor. Sadece ilk çalışırken sorun çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Tşk

Ersan Bey hemen hemen aynı problem bende de var. Ben starta basınca gösterge ışıkları, farlar vs. çalışıyor. Servise götürdüm araç bilgisayara bağlayınca hiç hata vermiyor dediler. Kısacası sorunu bulamadılar, bayramdan sonra getirin tekrar bakalım dediler. Sizin araçta son durum ne acaba?

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:
21.05.2017 - 10:40 tarihinde, Ersan Özyıldırım yazdı:

İyi günler;

--13 dakika sonra eklendi--

Ersan bey meraba.Şuan anlattığınız problemin aynısını yaşıyorum.Aracım 2012 focus trend x otomatik powertshift.Problemle karşılaştığım ilk anda bi elektrikçi çağırdım 1 saat boyunca aracı kurcaladı ama bi netice elde edemedi ertesi gün sanayide bi usta baktı ama ondan da bi sonuç çıkmadı Daha sonra servisi aradım.Sorunun şanzumanın beyninden kaynaklandığını söylediler ve 9000 lira masrafı olur dediler.Hal böyle olunca Ankaradan sanayi ustası araştırmaya başladım tanıdıklar vasıtasıyla bi ustaya götürdüm onlarda araca güya format attılar ve 1300 lira fatura çıkardılar.ilk etapta araç bi kaç gün sıkıntısız çalıştı ama şuan yine aynı sıkıntı nüksetti.arac bazen çalışıyo bazen çalışmıyor yani güven vermiyor.Siz bu probleme nasıl bi çözüm buldunuz Bulduysanız nerde kime yaptırdınız bi tavsiye Veya Öneriniz varmı.Bana konuda yardımcı olabilir misiniz?

Yanıtlama zamanı:
05.07.2018 - 17:55 tarihinde, Yunus Emre ALAZCIOĞLU yazdı:

--13 dakika sonra eklendi--

Ersan bey meraba.Şuan anlattığınız problemin aynısını yaşıyorum.Aracım 2012 focus trend x otomatik powertshift.Problemle karşılaştığım ilk anda bi elektrikçi çağırdım 1 saat boyunca aracı kurcaladı ama bi netice elde edemedi ertesi gün sanayide bi usta baktı ama ondan da bi sonuç çıkmadı Daha sonra servisi aradım.Sorunun şanzumanın beyninden kaynaklandığını söylediler ve 9000 lira masrafı olur dediler.Hal böyle olunca Ankaradan sanayi ustası araştırmaya başladım tanıdıklar vasıtasıyla bi ustaya götürdüm onlarda araca güya format attılar ve 1300 lira fatura çıkardılar.ilk etapta araç bi kaç gün sıkıntısız çalıştı ama şuan yine aynı sıkıntı nüksetti.arac bazen çalışıyo bazen çalışmıyor yani güven vermiyor.Siz bu probleme nasıl bi çözüm buldunuz Bulduysanız nerde kime yaptırdınız bi tavsiye Veya Öneriniz varmı.Bana konuda yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar bende de aynı sorun çıktı, sıfır aldığım araç ilk gün bir kaç km gittikten sonra çalışmadı. Serviste yazılım güncelledik dediler gönderdiler. 3 gündür sorun çıkmadı ama sonra çıkar mı bilmem. Sorunumun linki aşağıda.

https://www.focusclubtr.com/topic/16872-ford-sıfır-2018-model-focus-araç-ilk-gün-yolda-kaldı/

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.