Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kaan Çelebi

Üye
  • Toplam İleti

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kaan Çelebi Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Adana
  • Arabam:
    '09 Focus 1.6 Tdci Titanium X
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Kaan Çelebi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

15

Toplam Beğeni

  1. Aracımın farlarına led aldım ancak uzunlara takamadım daha önceden deneyimi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  2. Sponsorumuz er-ol otomotivden parçaları temin edebilirsiniz. Ben şahsen öyle yapıyorum Orjinal parçaları sipariş ediyorum gayet memnunum.
  3. bende kendi aracım için çok detaylı ve uzun araştırmalar yaptım ve Pirelli Cinturato p7 blue aldım.Çok memnunum her açıdan tavsiye ederim. goodyear ile pirelli arasında kaldım.Goodyear ın yanakların ince ve yaranların fazla olduğundan dolayı vazgeçtim.
  4. Aracı alabiliyor ama değil mi ? aklıma o an ne gelirse söyledim sinirden Yakup abi ?
  5. Yaklaşık 1 saat gibi bir süre boyunca müşteri temsilcisiyle konuştum. Kitapçıkta yazıyor bunlar dedi Türkiye şartlarında okuma yazma bilmeyen insanımızın dahi olduğunu söyledim bu şekilde insan ne yapacak peki dedim bu seferde bayi araç satışı yaparken bilgilendiriyor dedi ee ben 2. El almışım dedim. Yanıt yok. yani işin özü Lafı eveleyip geveledi ama sorularıma net cevap vermedi lanet olsun diyip kapattım en sonunda
  6. 2009 model focus aracımın sol ön sürücü ve sağ arka yolcu kapılarının alt taban kısmında yaklaşık 3 cm'lik boya dökülmesi ve akabinde oluşan paslanma sonucu garanti kapsamında onarım için ford servisine başvurdum.Servis o bölgeleri fotoğraflayarak otosan a mail attı ve otosandan garanti kapsamına girmez şeklinde yanıt geldi.Ardından otosan a şikayette bulundum ve geri dönüş sağlandı.Otosan'ın verdiği yanıtta aracınız düzenli olarak servise gitmemiş ve boya paslanmazlık kontrolü yapılmadığı söylendi.Aracı 2. el aldığımı aldıktan sonra serviste bakımlarını yaptırdığımı söylememe rağmen yine olumsuz yanıt aldım. yani her servise gitmemizde araçlarımızın korozyon ve paslanmazlık kontrolü yapılması gerekiyormuş ve bunun servisin değil tüketicinin bilmesi lazımmış. Servisin böyle bir durum hakkında bilgi verme zorunluluğu yokmuş.şeklinde bilgi verildi.Otosan ın Sözde verdiği 10 yıllık garanti kapması sözdeymiş sadece.Ford servisinin kapısından dahi geçmem artık.Garanti kapsamınında bu şekilde işlediğini tüm ford kullanıcıların bilgisi olsun,ben yaşadığım maduriyeti sizde yaşamayın.
  7. akü kutup başlarını kontrol etmekte fayda var gevşemiş olabilir.
  8. Dizel Araçlarda bu uygulamayı kullanan yabancı sitelerde çok konu mevcut. Bilgisi olan faydası zararı olan Detaylı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.örnek resimleri konuya ekledim.
  9. Plastik bakalit diye tabir edilen tampon birleştirme yerinin tırnaklarından çıkmış ya da kırılmış servis yerine sanayi de tercih edilebilir. Kısa bir işlemi var.
  10. Daha önce bi arkadaşım yeni aldığı 2003 fabia aracını cardip de Detaylı temizliğe verdi aracı teslim aldığında ön camlar kilit sistemi çalışmıyordu ve aracı önceden arizalıymış gibi göstermeye çalıştılar. Bu Tür Sıkıntılar yaşamamak için merkezli bi yer istiyorum ayrıca pasta cilayı yaptırdıktan sonra kendim seramik kaplama işlemi yapacağım.
  11. Aracım için sonax dan pasta cila boya koruma Detaylı iç temizlik( koltuk tavan taban bagaj motor) koltuk koruma ve dış temizlik için 700 tl fiyat aldım sizce fiyat nasıl?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.