Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Direksiyonu Tam Sağa Kırdığımda Tekerden Gelen Gıcırtı Sesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. (2012 focus tdci style)

Başlıkta da olduğu gibi direksiyonu tam sağa kırıp hareket ettiğimde sol ön taraftan gıcırdamavari bir ses geliyor. sebebi ne olabilir ?

Yanıtlama zamanı:

Sunu bastan soyleseydiniz ya... ben bircok hamleyi tam sag sol seklinde yapiyorumm.. henuz bisey olmadi sukur... masrafin sebebi nedir acaba

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bu zamana kadar gerektiğinde ben de yapıyordum. gıcırtının sebebini bulamadık ama en azından yapmamamız gerektiğini öğrendik :)

Yanıtlama zamanı:

Kılavuzları okumak lazım demek ki :)

Diyordum ki,

Yazıyorsa tabi? Çok aradım ama bulamadım. Ama böyle bir uyarı okudum diye hatırlıyorum.

Semih O. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

SEs direksiyon kayışı ve direksiyon pompası dan geliyor. Limite geldim artık zorlama beni diyor. Ayrıca kayış gevşemiş olabilir. Benim eski araçta olmuştu ustanın söylediklerini yazdım

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 saat önce, Mustafa.Yıldız yazdı:

SEs direksiyon kayışı ve direksiyon pompası dan geliyor. Limite geldim artık zorlama beni diyor. Ayrıca kayış gevşemiş olabilir. Benim eski araçta olmuştu ustanın söylediklerini yazdım

Bugün araçta aynı sesi tekrar duydum. fakat bu kez direksiyonu tam kırdığımda değil kalkış esnasında, yokuş yukarı yarım debriyaj kalkıyordum ve tam o kavrama noktasında o sesi duydum anladım ki debriyajım bitmek üzere. ya da yanılıyorum :)

Yanıtlama zamanı:
6 saat önce, Mustafa.Yıldız yazdı:

powershift hariç focus 3te kayış pompa vs yok elektrikli...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Forumda gezdikçe sorunu anladım. focusun kronik sıkıntısı olan asbest kimyasalının yasaklanması sonucu balatadan gelen ses olduğu kanaatine vardım. 

Yanıtlama zamanı:

Siz genelde tam sağ-sol yapmayın. Hele ki tam sağ- sol esnasında aracınıza ani yük bindirmeyin. (Türkçesi direksiyonu dibine kadar çevirip gaza abanmayın) 

... ya da abanın ki servis ekmek yesin. :) 

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aynı sorun bende de oldu. Ustaya götürdüm. Balata yüzeyinin zamanla sertleşmesinden kaynaklandığını söyledi. Ses için degistirmek lazim. Ancak rahatsız etmiyorsa değiştirme dedi. Kendi focusunda da aynı ses vardi.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.