Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl Yazar comment_403285 20 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı: frene basmadan start düğmesine basılırsa yada kontak çevrilirse sadece elektrik tertibatı devreye giriyor, araç kesinlikle çalışmıyor... bazen araca binmeden arabayı çalıştırmak istediğimde bir kolumu frene bir kolumu start tuşuna uzatasım geliyor ama mecbur kıçımızı koltuğa değdirmek zorunda kalıyoruz hiç farklı bir viteste denemedim ama her halükarda frene basılmadan çalışmıyor olması gerekir gibi geliyor bana... hata mı var benimkinde yoksa bu modeller mi böyle ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403286 vites P konumunda, frene basmadan kontağı çevirince çalışıyor, frene basmadan başka vitese geçmiyor, aracı başka viteste stop etme imkanı yok, anahtar çıkmıyor. frene basmasan da park fren ve el freni çekili durumda olmuş oluyor ilk çalıştırmada. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403287 Şimdi, H. Cenk yazdı: hata mı var benimkinde yoksa bu modeller mi böyle ? Bence hata yok hocam. --0 dakika sonra eklendi-- Sonuçta frene basmadan vitese alamazsınız ve bir tehlike arz etmez. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403288 Şimdi, H. Cenk yazdı: hata mı var benimkinde yoksa bu modeller mi böyle ? 444 ford'u bir arayıp sorsana Cenk abi, bakalım ne diyecekler. Bu biraz da güvenlikle ilgili bir durum, böyle olmaması gerek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl Yazar comment_403289 demek focus otomatikler 2 çeşit. Çalıştırmak için frene basmak gerekenler ve gerekmeyenler. @Mert Yürüyen son zamanlarda denedin mi. Belki ford güncelleme yapıp böyle olmasına karar verdi. Belki seninki de çalışıyor.. Hayır karlarda arabanın içine girdim her yer kar oldu öyle çalıştırdım. Halbuki dışarıdan çalıştırıp ısınırken karları temizleyebilirmişim. Şİmdiki durumun böyle bir avantajı olur yani. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403290 Şimdi, H. Cenk yazdı: demek focus otomatikler 2 çeşit. Çalıştırmak için frene basmak gerekenler ve gerekmeyenler. @Mert Yürüyen son zamanlarda denedin mi. Belki ford güncelleme yapıp böyle olmasına karar verdi. Belki seninki de çalışıyor.. Hayır karlarda arabanın içine girdim her yer kar oldu öyle çalıştırdım. Halbuki dışarıdan çalıştırıp ısınırken karları temizleyebilirmişim. Şİmdiki durumun böyle bir avantajı olur yani. daha iki gün önce denedim, farları sök tak yaparken hocam, süper manyak derecede eminim frene basmadan çalışmadığına --0 dakika sonra eklendi-- ama yukarıda yazılanlarda mantıksız gelmedi... soncunda vites değişemiyor, güvenlik açığı olmaz gibi. --5 dakika sonra eklendi-- akşam her senaryoyu deneyeyim, yazarım buradan Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403294 Şimdi, H. Cenk yazdı: demek focus otomatikler 2 çeşit. Çalıştırmak için frene basmak gerekenler ve gerekmeyenler. @Mert Yürüyen son zamanlarda denedin mi. Belki ford güncelleme yapıp böyle olmasına karar verdi. Belki seninki de çalışıyor.. Hayır karlarda arabanın içine girdim her yer kar oldu öyle çalıştırdım. Halbuki dışarıdan çalıştırıp ısınırken karları temizleyebilirmişim. Şİmdiki durumun böyle bir avantajı olur yani. aynen öyle ben kış geleliden beri öyle yapıyorum, içine girmeden çalıştırıp camları temizle buz kazı, karı temizle 5 dakika uğraşana kadar araba ısınmış oluyor hareket etmeden, hem de içi kar olmuyor in bin derken, il:erzurum Şubat 1, 20179 yıl Ertan Yücel tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403332 Hayır bu bozuk arabayı kim sattı diyeceğim :) o da kendi ayağımıza sıkmak gibi bişey olacak :)) Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403333 Mert'in aracı titanium olduğundan frene basmadan çalışmayacaktır. Eğer çalışıyor olsaydı o zaman da kontağı açamazdı. Malum frene basmadan düğmeye basınca kontak açılıyor. Mondi'de denedim, çalıştı frene basmadan (anahtar ile) Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403341 İlginç Otomatiği bilmem ama Dizel manuel de debriyaja basmadan çalıştıranlar varmış farklılık var demekki benim aracım debriyaja basmadan çalışmıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403343 Bence oly bu; ford sonradan yazılım değişikliği ile, anahtarlı versiyonlarda; frene basma zorunluluğunu ortadan kaldırmış. Yani bir şekilde kullanıcıya kolaylık getirmiş. Araç viteste değil ise debriyaja/frene basmak anlamlı değil düşüncesi ile .. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403345 Şimdi, Murat Kavuk yazdı: Bence oly bu; ford sonradan yazılım değişikliği ile, anahtarlı versiyonlarda; frene basma zorunluluğunu ortadan kaldırmış. Yani bir şekilde kullanıcıya kolaylık getirmiş. Araç viteste değil ise debriyaja/frene basmak anlamlı değil düşüncesi ile .. Otomatikte aracı viteste bırakıp aracı kapatabiliyorsun... ötüyor, zırlıyor ediyor ancak araç bir şekilde kapatılabiliyor. Buna engel yok, bu durumda tekrar araca dönüp çalıştırdığında araç teorik olarak D'de kalmış olabilir ve bu şekilde start alacak... Sonuç: Tehlikeli! Ama tabi bu case P dışında bir viteste çalışır mı? 'nın cevabına bağlı. akşam test ediciiiiiim... Manuellerde ise her halükarda debriyaja basılmadan çalışmamalı! Aracı viteste bırakıyoruz sonucunda, bu otomatiktekinde de riskli olur. Daha doğrusu risk değilde, "old school" bir uygulama olmuş olur. iki sene önce böyle şeyler mi vardı derler adama sonra Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403371 Bir saat önce, Mert Yürüyen yazdı: Manuellerde ise her halükarda debriyaja basılmadan çalışmamalı! Bende 4 lü ve uzunları da bağlattım. Hepsine aynı anda basmadan çalışmıyor. Hatta 3 pedala da basıyon aynı anda.Aynı anda da bagaj butonuna da basman gerekiyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 20179 yıl comment_403391 Benim 2016 otomatik benzinli frene basmadan çalışıyor. Bence frene basmak gereksiz. Zaten P modunda park edildiğinden frene kendisi otomatik basıyor. Hareket ederken frene basıyoruz zaten. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın