Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2015 Focus Powershiftin Fren Pedalına Basmadan çalıştırılabilmesi..

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
20 dakika önce, Mert Yürüyen yazdı:

frene basmadan start düğmesine basılırsa yada kontak çevrilirse sadece elektrik tertibatı devreye giriyor, araç kesinlikle çalışmıyor... bazen araca binmeden arabayı çalıştırmak istediğimde bir kolumu frene bir kolumu start tuşuna uzatasım geliyor ama mecbur kıçımızı koltuğa değdirmek zorunda kalıyoruz :) 

hiç farklı bir viteste denemedim ama her halükarda frene basılmadan çalışmıyor olması gerekir gibi geliyor bana... 

hata mı var benimkinde yoksa bu modeller mi böyle ? 

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 11,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Serdar Eryürekli
    Serdar Eryürekli

Mert'in aracı titanium olduğundan frene basmadan çalışmayacaktır. Eğer çalışıyor olsaydı o zaman da kontağı açamazdı. Malum frene basmadan düğmeye basınca kontak açılıyor.  Mondi'de denedim, çalı

• frene basmadan start düğmesine basılırsa yada kontak çevrilirse sadece elektrik tertibatı devreye giriyor, araç kesinlikle çalışmıyor... bazen araca binmeden arabayı çalıştırmak istediğimde bir kolumu

• Hayır bu bozuk arabayı kim sattı diyeceğim :) o da kendi ayağımıza sıkmak gibi bişey olacak :))

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

vites P konumunda, frene basmadan kontağı çevirince çalışıyor, frene basmadan başka vitese geçmiyor, aracı başka viteste stop etme imkanı yok, anahtar çıkmıyor. frene basmasan da  park fren ve el freni çekili durumda olmuş oluyor ilk çalıştırmada.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, H. Cenk yazdı:

Bence hata yok hocam.

--0 dakika sonra eklendi--

Sonuçta frene basmadan vitese alamazsınız ve bir tehlike arz etmez.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, H. Cenk yazdı:

444 ford'u bir arayıp sorsana Cenk abi, bakalım ne diyecekler. Bu biraz da güvenlikle ilgili bir durum, böyle olmaması gerek.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

demek focus otomatikler 2 çeşit. Çalıştırmak için frene basmak gerekenler ve gerekmeyenler. 

@Mert Yürüyen son zamanlarda denedin mi. Belki ford güncelleme yapıp böyle olmasına karar verdi. Belki seninki de çalışıyor.. 

Hayır karlarda arabanın içine girdim her yer kar oldu öyle çalıştırdım. Halbuki dışarıdan çalıştırıp ısınırken karları temizleyebilirmişim. Şİmdiki durumun böyle bir avantajı olur yani. 

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, H. Cenk yazdı:

demek focus otomatikler 2 çeşit. Çalıştırmak için frene basmak gerekenler ve gerekmeyenler. 

@Mert Yürüyen son zamanlarda denedin mi. Belki ford güncelleme yapıp böyle olmasına karar verdi. Belki seninki de çalışıyor.. 

Hayır karlarda arabanın içine girdim her yer kar oldu öyle çalıştırdım. Halbuki dışarıdan çalıştırıp ısınırken karları temizleyebilirmişim. Şİmdiki durumun böyle bir avantajı olur yani. 

daha iki gün önce denedim, farları sök tak yaparken hocam, süper manyak derecede eminim frene basmadan çalışmadığına :claps:

--0 dakika sonra eklendi--

ama yukarıda yazılanlarda mantıksız gelmedi... soncunda vites değişemiyor, güvenlik açığı olmaz gibi. 

--5 dakika sonra eklendi--

akşam her senaryoyu deneyeyim, yazarım buradan :) 

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, H. Cenk yazdı:

aynen öyle ben kış geleliden beri öyle yapıyorum, içine girmeden çalıştırıp camları temizle buz kazı, karı temizle 5 dakika uğraşana kadar araba ısınmış oluyor hareket etmeden, hem de içi kar olmuyor in bin derken, il:erzurum

Ertan Yücel tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Hayır bu bozuk arabayı kim sattı diyeceğim :):) o da kendi ayağımıza sıkmak gibi bişey olacak :):))

Yanıtlama zamanı:

Mert'in aracı titanium olduğundan frene basmadan çalışmayacaktır. Eğer çalışıyor olsaydı o zaman da kontağı açamazdı. Malum frene basmadan düğmeye basınca kontak açılıyor. 

Mondi'de denedim, çalıştı frene basmadan (anahtar ile)

Yanıtlama zamanı:

İlginç Otomatiği bilmem ama Dizel manuel de debriyaja basmadan çalıştıranlar varmış  farklılık var demekki benim aracım debriyaja basmadan çalışmıyor 

Yanıtlama zamanı:

Bence oly bu; ford sonradan yazılım değişikliği ile, anahtarlı versiyonlarda; frene basma zorunluluğunu ortadan kaldırmış. Yani bir şekilde kullanıcıya kolaylık getirmiş. Araç viteste değil ise debriyaja/frene basmak anlamlı değil düşüncesi ile ..

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Murat Kavuk yazdı:

Bence oly bu; ford sonradan yazılım değişikliği ile, anahtarlı versiyonlarda; frene basma zorunluluğunu ortadan kaldırmış. Yani bir şekilde kullanıcıya kolaylık getirmiş. Araç viteste değil ise debriyaja/frene basmak anlamlı değil düşüncesi ile ..

Otomatikte aracı viteste bırakıp aracı kapatabiliyorsun... ötüyor, zırlıyor ediyor ancak araç bir şekilde kapatılabiliyor. Buna engel yok, bu durumda tekrar araca dönüp çalıştırdığında araç teorik olarak D'de kalmış olabilir ve bu şekilde start alacak... Sonuç: Tehlikeli! Ama tabi bu case P dışında bir viteste çalışır mı? 'nın cevabına bağlı. akşam test ediciiiiiim...

Manuellerde ise her halükarda debriyaja basılmadan çalışmamalı! Aracı viteste bırakıyoruz sonucunda, bu otomatiktekinde de riskli olur. Daha doğrusu risk değilde, "old school" bir uygulama olmuş olur. iki sene önce böyle şeyler mi vardı derler adama sonra :) 

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Mert Yürüyen yazdı:

Manuellerde ise her halükarda debriyaja basılmadan çalışmamalı! :)

Bende 4 lü ve uzunları da bağlattım. Hepsine aynı anda basmadan çalışmıyor. Hatta 3 pedala da basıyon aynı anda.Aynı anda da bagaj butonuna da basman gerekiyor.

Yanıtlama zamanı:

Benim 2016 otomatik benzinli frene basmadan çalışıyor. Bence frene basmak gereksiz. Zaten P modunda park edildiğinden frene kendisi otomatik basıyor. Hareket ederken frene basıyoruz zaten.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.