Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20169 yıl comment_395488 dijital klimalı araçlarda 4 derecenin altında klima devreye girmiyor, fakat arabaya binince 3-4 kişi camlar buğu yapıyor dışarıdan aldığın havayı üfletmek çok uzun sürede açıyor buğuyu bu özelliği iptal edebiliremiyiz acaba klima her türlü devreye girmeye izin verecek şekilde daha önce yapan varmı? Aralık 19, 20169 yıl Enes Andıç tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20169 yıl comment_395493 Şimdi, Enes Andıç yazdı: daha önce yapan varmı? Varsa da fizik kanunlarını yeniden yazmış demektir. Basitçe yazmak gerekirse sıfır derece ve altında gaz basıncı düştüğünden kompresör evoporatöre gaz gönderemeyeceğinden sistem çalışmaz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20169 yıl comment_395522 focus 1 lerde kılavuzda, 4 derecenin altında klimayi çalıştırmayin diye uyarı vardı.Daha sonra bunu otomatik hâle getirdiler demekki Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20169 yıl Yazar comment_395524 eski arabamda 1-2 derecelerde açardım klimayı buğuyu alırdı ama ne bilim zararlı demekki Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20169 yıl comment_395528 Şimdi, Enes Andıç yazdı: eski arabamda 1-2 derecelerde açardım klimayı buğuyu alırdı ama ne bilim zararlı demekki Şu ankinde de ac ye bastığınızda çok hızlı buğu çözer. Hele Max buğu çözme butonuna basınca saniyeler alıyor koca cam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20169 yıl Yazar comment_395533 Şimdi, Doğan Kurban yazdı: Şu ankinde de ac ye bastığınızda çok hızlı buğu çözer. Hele Max buğu çözme butonuna basınca saniyeler alıyor koca cam. şuan AC bassamda klima motoru girmiyorki devreye 4 derece altında havalarda, max tuşu motor biraz ısınınca tamamda ilk startta oda hiç etkilemiyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 20, 20169 yıl comment_395841 19.12.2016 - 11:57 tarihinde, Cem Boneval yazdı: Varsa da fizik kanunlarını yeniden yazmış demektir. Basitçe yazmak gerekirse sıfır derece ve altında gaz basıncı düştüğünden kompresör evoporatöre gaz gönderemeyeceğinden sistem çalışmaz. Ev tipi klimalar koca motorlarıyla 0'ın altına dayanamazken araçlar için normal sayılır. Cem Hocam durumu izah etmiş. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 20169 yıl comment_396652 benim araçta devreye giriyor klima. bir arıza mı var acaba ??? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl comment_396689 Hava yeterince soğuk değildir. Bir de klima kompresörü çalışmıyor, kontrol panelinden anlaşılamayabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl comment_396696 bende tam sıcak-cam-4.kademede buz çözme işi yapıyor hemde klima çalışarak.sizin gaz azalmış olmasın Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl comment_396737 Bir saat önce, Osman Türkol yazdı: bende tam sıcak-cam-4.kademede buz çözme işi yapıyor hemde klima çalışarak.sizin gaz azalmış olmasın 1. Klima ısıtmaz, ısıtmayı eğer ısındı ise motor soğutma suyu yapar. 2. Klima kompresörü kışın nemi azaltmak için devreye girer. O da dış ısı 4 derece ve üstünde ise. Sanırım kalorifer, fan, klima kavramları birbirine karışıyor. Aralık 26, 20169 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl comment_396739 Şimdi, Cem Boneval yazdı: Sanırım kalorifer, fan, klima kavramları birbirine karışıyor. Evet öyle oluyor. Ben kışın AC tuşu kapalı konumda kalorifer kullanıyorum. Zira o da motor soğutma suyu ısınmadan sıcak üflemez. Jet konumuna alsak bile cam buğusunu hemen almıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl Yazar comment_396747 PTC ısıtıcı takıcam o buğuyu hemen alır heralde Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl comment_396793 5 saat önce, Cem Boneval yazdı: 1. Klima ısıtmaz, ısıtmayı eğer ısındı ise motor soğutma suyu yapar. 2. Klima kompresörü kışın nemi azaltmak için devreye girer. O da dış ısı 4 derece ve üstünde ise. Sanırım kalorifer, fan, klima kavramları birbirine karışıyor. Cem abi ben kısadan yazayım dedim de olmadı,Ben sıcak soğuk düğmesini tam sağa çeviriyorum.Sonra 4.kademede fan üfleme sonra cam konumuna getirince klima direk çalışıyor.ve 15-20 sn sonra ılık üfleme sonra cam daki buz çözülmeye başlıyor. Dış ortam derecesi fark etmiyor ben bunları yapınca klime otomatik devreye giriyor. yanlış mı? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 26, 20169 yıl comment_396804 Arabalardaki klima kompresörü sadece soğutma yapar, ısıtma yapmaz diye biliyorum. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın