Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yağ Değişiminde Benzin Kullanmak

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

eski mesleği motorcu olan bir arkadaşım, yağ değişiminde alt tapayı açıp yağ komple boşaldıktan sonra yarım litre benzini yağ haznesine döküp alttan çıkana kadar bekleyip ondan sonra yağı koymak daha iyi,bu şekilde motor içindeki tortuların temizlendiğini ancak birçok ustanın bunu yapmadığını söyledi. sizce mantıklı bir yolmu? biraz düşününce neden olmasın dedim ama ya motora bir zararı olurmu diye düşünmeden de edemedim.

Yanıtlama zamanı:

Günümüzde üretilen motor yağlarının içinde bir miktar deterjan, çözücü (yüzey aktif madde)  bulunduğu için motorların içerisinde tortu ve kurumu kolayca çözer.. Netice olarak bu işlemi (Benzin ,ile yıkama) yapmanız önerilmez

Yanıtlama zamanı:

Bu tür işlemler için motor içi temizleme ürünleri kullananlar  var. Bende bir ara 2005 model benzinli corsamda kullanmıştım. Fakat faydası odu mu ??. pekte sanmıyorum.. Belki yüksek km li araçlarda faydası olabilir. 

Yanıtlama zamanı:

Tortuları temizlemek konusunda şüphesiz hiç faydasının olmayacağı kanaatindeyim. Benzin motor kapağından döküldükten sonra bulduğu en kısa yoldan aşağıya inecektir. Peki ya diğer taraflar. 

Ha motoru açıp, parçaları benzinle yıkarsanız amenna... Bu işlemin de astarı yüzünden pahalıya geleceğine göre. Bırakın kalan tortu kalsın. Zaten yeni nesil yağlar deterjanlı falanlı filanlı. Temizliyordur tortuları. 

Yanıtlama zamanı:

Ya da benzini doldurup arabayı çalıştırmak sanırım en kökten çözüm [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Yanıtlama zamanı:

En ince yağı koyup arabayı çalıştırın diyenleri duymuştum ama benzini hiç duymadım. Bence dost tavsiyesi değil bu benzin işi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.