Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Anıtkabir'e çocuk Parkı !


ismail orçan

Önerilen Mesajlar

Anıtkabir'e mozole yakınına yapılan plastik oyuncaklardan oluşan çocuk parkı, sosyal medyada sert tepkilere neden oldu. Mimarkar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yapılan parkla ilgili olarak, "Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. Bu ucubenin hemen kaldırılması için Koruma Kuruluna, Anıtkabir Komutanlığına yazı yazdık. Ayrıca bu mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. http://www.hurriyet.com.tr/anitkabire-cocuk-parki-tepki-cekti-40229589

 

Atatürk sevgisini silemediysek Atatürkü önemsizleştirmek için herşeyi yaparız diyorlar resmen,herşeyi geçtim bu parkı yapan saygısızın ordaki mimari yapı ile bu parkı oraya nasıl yakıştırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çocukları oraya Atatürk'ü tanısın diye götürürse aileler o park orada lüzumsuz kalmış olur zaten.

 

Çözerse yine halk çözer yani :) Anne baba saldım çayıra modunda olduktan sonra park olmuş olmamış ....

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar; orası tam olarak mezar değil. anıttır. orayı görmüş biri olarak bence saçma bir uygulama değil. oraya eğlence mekanı yada mesire alanı yapılmıyor, zaten çocukta manevi bir duygu zuhur etmez mezara gidince, onun için sıradan bir gezmedir.(kendi çocuklarımdan biliyorum) Atatürkün çocuk sevgisini her fırsatta anlatanlar bu durum karşısında neden çemkiriyorlar? birde atatürkü peygamberimizle kıyaslayan aklıevveller var anlar daha fena. üsküdar karacaahmet mezarlığının içinde sayılacak yerde (okul duvarının etrafı mezarlık) atatürk ilkokulu var. yıllardır neden ona kimse laf etmiyor. 

Serkan erden tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

45 dakika önce, Teoman Saraç yazdı:

Birde şu var. Deneme yanılma.. Hani bi yoklayalım belki ses çıkmaz başka şeylerde yaparız. Düşüncesi ile kurulduysa sıkıntı...

Aynen öyle. Bugün park, yarın mangal alanı v.s v.s. Ufaktan başlıyorlar işte.

Sanki aileler çocukları oraya parka götürüyor, tamamen  saygısızlıktır. Mezarda olsa anıt ta olsa saygılı olmak lazım. Boş konuşmamak lazım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu uygulamayı Atatürk'ün sevgisini insanlardan silme değil de daha çok eşleri ve çocukları ile gelen ailelerin çocuklarını bir nebze oyalamaları için kurulan bir park olarak görüyorum. Her şeyde art niyet aramak bence yanlış. Mimari dokusunu bu resimde evet bozmuş gibi ama diğer anlamda çocuklu aileler için de onların gözüyle bakmak gerekir diye düşünüyorum. :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neden inatla iç kısma yapılıyor madem. Etrafında birsürü arazi varken. Ki çocuk parkı eminimki vardır dışında. Buna saygısızlık olarak bakıyoruz. Çakma ya da sonradan olma ATATÜRK çü değiliz neyse ki. Ayrıca Anıtkabire zaten ailece giriyorsan saygını sunup duanı edip çıkarsın ve bu esnada çocuğunda yanında olur parkta değil. Bence konu daha büyük tartışmalara ve kalp kırmalara doğru gidecek. Sn yönetim konunun kapatılmasını rica ediyorum. Atatürk le ilgili hiçbir şeyin tartışılması forum ortamında bence uygun değil.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynen katılıyorum tartışma farklı yere gitmesin.

orası sadece mezar/anıt olarak göremem şahsen. Orda TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin kurucusunun ve CUMHURİYETİMİZİN temeli mevcut... Bende 19 Mayısta gittim ve saolsunbenim kzıım hiç orda park falan aramadı gitti hep beraber duamızı ettik ve döndük.. Parkta oynıyacak aile çocuk parkına gitsin..

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Meselenin özü bir tarafa şehircilik ve estetik açıdan da absürd olmuş zaten. Gerçi şehrin göbeğine binlerce lira harcayarak devasal transformers, dinazor ikonları falan koyan adamlardan nasıl bir estetik çıkar o da merak konusu. 

Ayrıca oraya zorlama-eklektik bir şekilde koyulan çocuk parkında da art niyet aramamak nasıl olacak bilemedim.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Ozan Kar, bu konunun kilidini kaldırdı

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.